Papolczy - Hockney - Gayford

A képek története gyerekeknek

Fordító: Papolczy Péter

Illusztrátor: Rose Blake

Pagony, 2020

128 oldal, Kemény kötés

A képek története nem egy szokványos művészettörténet gyerekeknek. Az egyik legnevesebb kortárs angol festő, David Hockney és művészettörténész barátja arról beszélgetnek sok-sok érdekes sztorival, hogy milyen sokféleképpen lehet nyomot hagyni,hogy a művésznek mindig végig kell gondolni, hogy mit visz a papírra abból, amit lát, és hogy miképp forradalmasította egy-egy találmány a festészetet, a képeket és a látásmódunkat. Közben végigmutogatják nekünk és egymásnak a véső-festő-fotózó emberiség legcsodálatosabb képeit az ősember alkotásaitól Caravaggión és Disney-n át aszámítógépes grafikákig. Mintha egy exkluzív tárlatvezetésen járva bepillanthatnánk amesterek kulisszatitkaiba.
A beszélgetésre Rose Blake ragyogó illusztrációi felelnek.
David Hockney a 20. század egyik legbefolyásosabb brit képzőművésze. Szinte minden technikával alkotott – festett, rajzolt, fotózott, készítettnyomatokat –, és mindnek kitágította a határait. Szenvedélyes képalkotó.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

5590 Ft
4752 Ft (-15%)

loyaltypoints24 törzsvásárlói pont

Kosárba
A művészet mindenkié!

A tudományokról sok-sok izgalmas és letehetetlen ismeretterjesztő könyv áll rendelkezésre a gyerekek számára, amit ők nagy örömmel forgatnak is. De mi a helyzet a művészetekkel?
Biztosan nektek is vannak emlékeitek unalmas múzemlátogatásokról, ahol festményeket kellett nézegetni gyümölcstálakról vagy nagyon furcsa ruhába öltözött emberekről. Háttérinformációk nélkül elvész az élmény, pedig a gyerekeket minden érdekli, ha megfelelő formában kapnak új ismereteket.

A képek története kicsiknek és nagyoknak

David Hockney, A képek történetének szerzője az egyik legnagyobb hatású kortárs művész, alkotótársa, Martin Gayford pedig elismert műkritikus és író. Ők ketten egy egészen páratlan kötetet hoztak létre, amiben a barlangrajzoktól kezdve egészen napjainkig végigvezetik az olvasót a képek evolúcióján.
Még különlegesebbé teszi, hogy két verziója létezik: a felnőtteknek készült könyv mellett egy gyerekeknek szóló változat is készült. Most mindent elmesélünk nektek róluk!

Gratulálunk A képek története pályázat nyerteseinek!

A Pagony kiadó legújabb különleges kiadványa, A képek története gyerekeknek (David Hockney képzőművész és Martin Gayford művészettörténész közös könyve) által inspiráltan írt ki 2020 őszére egy rendhagyó alkotó pályázatot. Ezzel a pályázattal Hockney és Gayford munkájának továbbgondolására hívtuk az 5-8. osztályos diákokat.

Köszönjük a sok-sok csodás pályaművet, nézzétek meg, melyek lettek a győztesek!

Összes kapcsolódó cikk