ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 8-14

Erich Kästner

A repülő osztály

Illusztrátor: Walter Trier

Fordító: B. Radó Lili

Móra Kiadó, 2005

118 oldal, Kemény borító

A krichbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más előre nem látott esemény. Például kitör a háború a gimnazisták és a reálistások között, s hatalmas hócsatákat vívnak, áldozatul esik egy köteg dolgozatfüzet, elcsattan több tucat pofon, valaki nyaktörő mutatványt hajt végre egy nyitott esernyővel... a többi pedig - hát az már maradjon titok. Erich Kästnernek, az Emil és a detektívek, a Május 35 és A két Lotti szerzőjének nevét már jól ismerik az olvasók. A repülő osztály egyik legjobb ifjúsági regénye.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

1999 Ft
1699 Ft (-15%)

Egy Kästner nem Kästner!

A Móra Kiadó újra kiadja Erich Kästner gyerekkönyveit, egységes méretben, sárga borítóval, az eredeti rajzokkal. Mindannyiunk legjobb gyerekkori olvasmányélményeit élhetjük újra a szép, új kötetekkel. Már megjelent többek közt az Emil, A két Lotti, a Május 35. és még számos kötet. A sorozat szerkesztőjét, Dóka Pétert kérdeztük a szerkesztési munkáról és Kästnerhez fűződő viszonyáról.  

Erich Kästner: A repülő osztály

Van pár könyv az iskoláról, amit minden iskolásnak kötelező lenne elolvasni, annyira jó. A Pál utcai fiúktól kezdődő klasszikus sor valahol az Iskola a határonnál ér véget. Ezek közé tartozik A repülő osztály, amelyben különös felnőttek és gyerekek találnak egymásra - van, akinek nincs hova menni a szünetben, van, akinek van hova, de visszahúz a szíve, van, aki elvesztette a barátját, és újra megtalálja. Mindeközben dúlnak az iskolai belharcok, vakmerő tettekre kerül sor, de végül győzedelmeskednek a jók, és mindenki megtalálja, amit keresett.

További kapcsolódó cikkek...