Erich Kästner

Erich Kastner a drezdai tanítóképzőben kezdte tanulmányait, de ezt hamarabb befejezve, 1917-ben behívták katonai szolgálatra. Rengeteg negativ élmény érte itt, amely visszaköszön a Repülő osztály című regényében is. Az első világháborús sokk ellenére maradt a náci Németországban, csak időnként utazott el emigráns barátaihoz. Természetesen ő is nem kívánatos íróvá vált, de a krónikás szerepét akarta betölteni. Gyerekkönyvei kora Berlinjében játszódnak, ami ma is ugyanúgy izgalmas, nem csak a gyerekolvasók számára. Humora, éleslátása, és a hétköznapokban rejlő különleges szituációkra való érzékenysége minden gyerekkönyvében visszaköszön.

Ikrek mindenütt!
2021-03-22 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk

Biztosan mindenki elképzelte már, milyen lenne egy ikertesó: mindig ott lenne mellettünk a legjobb barátunk, akivel közösen mindenféle mókás csínyt el lehet követni! Akinek nincs ikertesója, azoknak azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a szuper ikres könyveket!
Ebben a szemlében összegyűjtöttünk örökzöld, klasszikus kedvenceket és frissen megjelent, kortárs képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket is!

Tovább olvasom...
Klasszikusok újraolvasva
2017-03-02

Mindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Tovább olvasom...
Utazni fejben is lehet!
2016-07-27
#Ezt olvassuk

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?

Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások