Erich Kästner

Erich Kastner a drezdai tanítóképzőben kezdte tanulmányait, de ezt hamarabb befejezve, 1917-ben behívták katonai szolgálatra. Rengeteg negativ élmény érte itt, amely visszaköszön a Repülő osztály című regényében is. Az első világháborús sokk ellenére maradt a náci Németországban, csak időnként utazott el emigráns barátaihoz. Természetesen ő is nem kívánatos íróvá vált, de a krónikás szerepét akarta betölteni. Gyerekkönyvei kora Berlinjében játszódnak, ami ma is ugyanúgy izgalmas, nem csak a gyerekolvasók számára. Humora, éleslátása, és a hétköznapokban rejlő különleges szituációkra való érzékenysége minden gyerekkönyvében visszaköszön.

Klasszikusok újraolvasva
2017-03-02

Mindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!
A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy a legkedvesebb klasszikusainkat!

Tovább olvasom...
Ikrek mindenütt

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Tovább olvasom...
Utazni fejben is lehet!

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!

Tovább olvasom...