A végtelen történet

Michael Ende

A végtelen történet

Bolti ár: 3290Ft
Neked: 2632 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Európa Könyvkiadó, 2007
444 oldal, 138x220 mm, Kemény borító  

Bux Barnabás Boldizsár számára, aki nem különösebben okos vagy szép, viszont gyönyörű történeteket tud mesélni, valóra válik minden gyermek álma: egy rejtélyes könyv olvasása közben hirtelen átkerül a mesébe, s ő lesz Fantázia birodalmának legfontosabb lakója, megmentője, akinek meséi nyomán új lények és tájak keletkeznek. Barnabás előtt nincs lehetetlen ebben a birodalomban, mert nála van a mindenható medál, az AURIN, s barátja lesz Fantázia legbátrabb vitéze, Atráskó és annak fehér szerencsesárkánya. Amikor azonban Barnabás túlságosan magabiztossá válik, s a medál feliratát, "Tedd azt, amit akarsz" túlságosan saját érdekei szerint kezdi el értelmezni, lassanként rémisztővé válik az addig oly kedves képzeletbeli világ. Barnabásnak sokat kell tanulnia, és sok kalandot kell átvészelnie, hogy megtudja, hogyan lesz a fantázia hőséből a mindennapok hőse, s hogyan válhat története valóban végtelenné. Bux Barnabás Boldizsár történetét már eddig is világszerte több millió felnőtt és gyermek ismerhette meg, hiszen Michael Ende örökérvényű meseregényét 1979-es megjelenése óta több mint harmincöt nyelvre fordították le, és egy csodálatos filmet is forgattak belőle. A most új köntösben megjelenő könyv remélhetőleg további rajongókra talál majd.

Ezt a könyvet 8-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A Gombos Jim, a Momo és a Végtelen Történet szerzője igazán kalandos életutat járt be. Nem volt jó tanuló, többször kicsapták iskoláiból, a háború alatt több bombázást is túlélt és többször került pénzügyileg is csődbe. Gyermekkönyveit Gombos Jim történeteivel kezdte, de az igazán nagy sikert az 1972-es Momo és az 1979-es Végtelen Történet hozta meg. Bár az utóbbiból készült film világsiker lett, az írónak annyira nem tetszett, hogy a nevét is töröltette az alkotók közül. Könyvei Európa és Amerika mellett Japánban is hatalmas sikereket hoztak. 66 éves korában, 1995 szeptemberében hunyt el.

A szerző más könyvei

 • Michael Ende
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2792 Ft (-20%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  Gyöngyélet Földjére, erre az aprócska szigetre egy nap egy fekete kisfiút hoz a postás. Jim hamar barátságot köt a sziget lakóival, többek között Lukáccsal és mozdonyával, Emmával, akikkel aztán felkerekednek, hercegnőt szabadítanak és sárkányokkal küzdenek meg.
 • Michael Ende
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2392 Ft (-20%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Michael Ende neve fogalom a Momo és A Végtelen Történet óta. Ez az éppen huszonöt évvel ezelőtt született meseregénye groteszk humorával emelkedik ki az életműből.
 • Michael Ende
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2799 Ft (-20%)
  Bolti ár: 3499 Ft
  A világhírű Michael Ende újabb meseregénye a Kolibri Klasszikusok sorozatban.
 • Michael Ende
  Móra Kiadó
  Neked: 1954 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2299 Ft
  A regény történetének helyszíne egy modern nagyváros, valahol Dél-Európában. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel...