Annie M.G. Schmidt

Az írónő 1911-ben született, egy református lelkész gyerekeként a dél hollandiai szigeten, Zuid-Beveland-on .14 évesen írta első verseit, majd könyvtáros lett. A II. világháború után az amszterdami Het Parool nevű hírlapnak dolgozott, ekkor találkozott először Fiep Westendorp illusztrátorral. A hírlap számára együtt készítettek egy naponta megjelenő gyereksorozatot, és azóta egész életükön át együtt dolgoztak. Szutykosári az egyik legsikeresebb közös művük.
Schmidt mérhetetlen népszerű volt Hollandiában és külföldön, műveit több nyelvre fordították le. Úgy neveztek, hogy Hollandia igazi királynője.

Főzzünk együtt!

Szeretnénk, hogy a gyerekünk önálló legyen? Hogy bízzon önmagában, saját képességeiben, hogy magabiztosan, önállóan kezdeményezzen? Mi sem egyszerűbb, csak engedjük be a konyhába!
De előtte vegyünk egy mély levegőt, és mantrázzuk magunkban párszor, hogy nem baj, ha kiömlik vagy eltörik valami, és a fejebúbjáig ragad mindenki.

Tovább olvasom...
Találkozzunk!

Emlékeztek még, hogy hogyan repült el Ábel egy lifttel? Annie M.G. Schmidt zseniális regénye egy elsöprő kalandfolyam, izgalommal, humorral, eredetiséggel átszőtt történet.  Ha még nem ismered Ábelék mozgalmas utazását, akkor a folytatás első fejezete felkelti az érdeklődésdet, ha pedig kívülről fújod az összes kalandot, akkor itt az ideje, hogy belecsapj az Ábel és a vándorcirkusz című kötetbe!

Tovább olvasom...
Gipsz és a holland gyerekirodalom
2018-04-27
#Fókuszban

Valamit nagyon tudnak a holland írók... Különleges nyelvezettel, sajátos szemszögből és egyenlő partnerként kezelve szólnak a legkisebbektől a tinédzserekig. Mit üzen a gyerekeknek a holland gyerekmese vagy regény? Derítsd ki!

Tovább olvasom...