Az irodalom visszavág 1. - Léda tojásaitól az Aranyszamárig
  • 12-18

Nényei Pál

Az irodalom visszavág 1. - Léda tojásaitól az Aranyszamárig

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Tilos az Á Könyvek, 2015

424 oldal, Puha kötés

Ez a könyv azoknak szól, akiknek gyöngybetűkkel teleírt füzetében különböző színekkel alá vannak húzva a címek, és kiemelő filccel jelölve a megtanulandó fogalmak. Akik a kötelező olvasmány kifejezés elhangzásakor heveny undort éreznek, és azonnal internetes összefoglalások, meg Kötelezők röviden című kiadványok után néznek, akik a memoriterek magolása közben szitkozódnak, és a költő meg a tanár édesanyját emlegetik. Nényei Pál középiskolai tanár és drámaíró épp az irodalom történetét írja: kamaszoknak! De nemcsak azoknak, akiknek már eddig is fontosak voltak a regények, versek, színmûvek. Sôt, nem is csak kamaszoknak, hanem bárkinek! A szerzô szerint ugyanis az irodalom nem tantárgy, hanem az, amitôl… ember az ember. A jó tanulók per­sze használhatják „segédtankönyvként” is, a többiek viszont csak élvezzék a könyv humorát, és nézzenek menô és életbe vágó dolog­ként az irodalomra! Ez az első kötet, de hamarosan jön a folytatás!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

Kosárba

3990 Ft
2793 Ft (-30%)

Nényei Pál élete

– Nos, drágáim, ma Nényei Pál életéből felelünk! – mondta a tanárnő szigorúan és megigazította orrán a szarukeretes szemüveget. – Remélem, készültetek.
A rossztanuló lejjebb csúszott a padban, megpróbált úgy tenni, mintha hiányozna aznap. A jó tanuló viszont feljebb emelkedett, olyan magasra tört, szinte már lebegett a felelési vágytól. Nagyon-nagyon jól tudta Nényei Pál, híres huszonegyedik századi író életét, ez tutira egy ötös felelet lenne!

Örök kedvenceink

Iskolai zaklatás, illegális bokszmeccsek, gyerekeket összezáró reality show, két New York-i könyvmoly levelezgetései egy piros füzet lapjain, egy alternatív irodalomtankönyv, egy Tarantino filmre emlékeztető ámokfutás... És persze három sorozat, az Időfutár, a Lucky Girls és Tallér Edina új kötete. Ízelítő a Tilos az Á könyveiből!

Az irodalom visszavág, avagy a magyartanár bosszúja

Novemberben jelent meg Nényei Pál hiánypótló kötete, Az irodalom visszavág 1., és annyira sikeresnek bizonyult, hogy pár hét után el is tűnt a könyvesboltok polcairól. Azoknak, akik lemaradtak az első körről, van egy jó hírünk: ismét kapható a boltokban a sorozat első kötete! Ennek apropóján olvassátok el, milyen a könyv diákszemmel!

Összes kapcsolódó cikk