Az irodalom visszavág - Petőfi
  • 14-99

Nényei Pál

Az irodalom visszavág - Petőfi

Tilos az Á, 2023

320 oldal , Puha kötés

Kedves Olvasó! Ha azt hiszed, végre megjelent Az irodalom visszavág című sorozat negyedik része, sajnos csalódnod kell – ez nem az. De szomorkodásra nincs ok, hiszen ez Az irodalom visszavág című sorozat Petőfi különkiadása, avagy spin-offja!

Petőfi, a korszakos zseni. Petőfi, a rab. Petőfi, a szörnyeteg. Petőfi, a magyar, Petőfi, az európai, Petőfi, a nép egyszerű gyermeke, a természet vadvirága, sok nyelven beszélő, művelt ifjú, aki közben gatyában táncol.

Petőfi Sándor ugyanis olyan, mint maga az élet. Azaz nem lehet róla igazából semmit sem mondani
anélkül, hogy ordas közhelyeket ne pufogtatnánk. Ő se ez, se az, és mégis igazán „ez”, miközben
nagyon is „az”!

Nézzünk a közhelyek mögé, és próbáljuk meg Petőfit annak látni, aki elsősorban volt – engedjük meg neki, hogy egyszerűen költő legyen.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
loyaltypoints21 törzsvásárlói pont
Kosárba
Petőfi visszavág

Te is nagyon unod már az irodalmi közhelyeket? Téged is zavar(t), ha az iskolában a tanár megmondja (megmondta), hogy mire gondolt a költő, és neked miért jó, ha te is ezt gondolod?

Ha ezekre a kérdésekre a válaszod igen, akkor neked feltétlenül szól Nényei Pál legújabb alternatív irodalomkönyve, amely a népszerű Az irodalom visszavág sorozat részeként jelent meg. Nagyon alapos, nagyon felforgató, nagyon elgondolkodtató.

Kattints ide és olvasd el Vinczellér Katalin pedagógus és a Pagony Kiadó munkatársa cikkét!

„Hogy Petőfi végre lehessen az is, ami volt: költő.”

Megjelent Az irodalom visszavág sorozat spin-off kötete, melynek középpontjában az idén 200 éves Petőfi Sándor áll. Ajánljuk mindenkinek, aki hozzánk hasonlóan úgy gondolja, hogy Petőfiről lehet és érdemes beszélgetni ma is. Sőt!

Olvasd el a szerző utószavát!

Tízéves a Tilos az Á

Tíz évvel ezelőtt a Pagony úgy döntött, életre hívja azt a könyvkiadót, amire nagyon nagy szükség volt. Ahogy maga a Pagony is egy hiányra adott válaszként jött létre, és – újra – ellátta a gyerekeket irodalommal és kortárs szerzőkkel; úgy volt ezzel az ifjúsági irodalom is.

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások