Bán Zsófia

Író, esszéíró, irodalom- és művászetkritikus.
1957-ben született Rio de Janeiróban, ahonnan a hatvanas évek végén költöztek haza. 1976-81 között végzi egyetemi tanulmányait angol, francia és portugál nyelv és irodalom szakon az ELTE-n. 1981-85 között a MAFILM stúdiójában rendezőasszisztens. 1985-től tanít az ELTE Bölcsészkarán, előbb az angol, majd 1992-től az amerikanisztika tanszéken. Esszé- és elbeszéléskötetei a Magvető kiadónál jelennek meg, a Vagánybagoly az első gyerekkönyve.

Megvannak a nyertesek! - Kapd le a fényt! fotópályázat gyerekeknek
2023-01-24

Véget ért a Kapd le a fényt! Fotós kihívás gyerekeknek!

A zsűri nehezen, de döntött, köszönjük a türelmeteket!

Hamarosan újabb pályázatokkal jövünk, figyeljétek továbbra is a Pagony blogot és a Pagony facebook oldalát!

Tovább olvasom...
Kapd le a fényt!
2022-12-01 - Zsani
#Ezt olvassuk

Szeretsz fényképezni? Érdekel, hogyan tehetnéd magad próbára? Szeretnél különleges könyvcsomagot nyerni? Akkor figyelj az ünnepi fényekre, és kapd le a fényt! Töltsd fel az alkotásod a Facebook eseményünk alá egy jeligével, az életkoroddal és az iskolád nevével, és máris részt veszel a pályázatunkban a különleges könyvnyereményekért!

Tovább olvasom...
"A látás, a gondolkodás szabadsága eleve beléjük van kódolva"
2022-10-25
#Kávé mellé

Folytatódik a Vagánybagoly és a harmadik Á, kedves szereplőink negyedikbe lépnek, de az új év sem ígérkezik kevésbé eseménydúsnak az előzőnél! Bán Zsófia írónővel a Vagánybagoly és a negyedik Á kapcsán olyan izgalmas témákról beszélgettünk, mint a digitalizáció hatása az érzékekre, a tanult nem-látás, észre-nem-vevés, az oktatás, sőt, még a fotózás és az analóg technika is szóba került. Olvass tovább!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások