ez itt a kosarad
a termékeiddel

Marék Veronika

Boribon születésnapja

Illusztrátor: Marék Veronika

Pozsonyi Pagony Kft, 2004

32 oldal, Kemény borító

Miért veszi fel Annipanni a legszebb ruháját? Miért süt vajon tortát? Miért szed virágot? A válasz mindenre: Titok! Persze végül mindenre fény derül: ez a nap Boribon születésnapja! Boribon generációk óta a gyerekek kedvence. Most ismerjétek meg, hogyan telik a születésnapja!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

1750 Ft
1313 Ft (-25%)

Mi Boribon titka?

Gyerekek, szülők és lassan nagyszülők örök kedvence Boribon! De mit is mondanak nekünk és a gyerekeknek a Boribon mesék? Ismerd meg őket mindkét szemmel! Vajon mi lehet Boribon titka? Olvasd el, mennyi mindenre jó egy-egy Boribon kötet!

Az alapítók kedvencei

Három házaspár 2001-ben nem talált a gyerekeinek megfelelő kortárs mesekönyvet. Mi sem egyszerűbb: alapítottak egy boltot, majd egy könyvkiadót. Hát, annyira talán még sem volt egyszerű... de valamitől működött. A jó szövegektől és képektől, meg a sok munkától, amit mindenki beletett. A tulajdonosok nagy nehezen választottak a sok-sok kedvenc közül egy-egy könyvet, amit a legfontosabbnak, legkedvesebbnek tartanak.

Ez itt Boribon, olyan, mint én, ez itt Annipanni, olyan, mint anya

Amikor kicsi voltam, a Boribon volt a kedvenc meséskönyvem, és Annipanni a kedvenc mesehősöm. (Most már tudom, sokan voltunk ezzel így...hány dedikálást ültem végig Veronikával, hányszor hallottam ezt a mondatot: „ez a könyv volt a kedvencem!”) Nekem csak egy Boribonom volt (pedig igazán rengeteg mesekönyvem volt...), nevezetesen a Jó éjszakát Annipanni. Ennek viszont minden képe és minden mondata belém vésődött, leginkább az, ahogy kiflit esznek szamócával (a Pagonyos-verzióban már a kifli után eszik a szamócát, Veronika kérésére. Kár, olyan jó volt úgy! De a szerző szava szent, a szerkesztő csak javasol...). Vagy ahogy abban a furcsa, hegyes papucsban alszik a kiscica...

További kapcsolódó cikkek...