ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 12-99

Budapest OFF - kortárs novellák

Szerkesztő: Péczely Dóra

Illusztrátor: Kárpáti Tibor

Tilos az Á Könyvek, 2018

232 oldal, Puha borító

Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva Veronika, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek története a főváros egy-egy kis szegletében játszódik a belvárostól a külvárosig. A novellák kamasz szereplői úgy élnek benne, ahogy tudnak, ahogy a fiatalok élnek, de egy pillanatban szétválaszthatatlanul összekapcsolódnak a várossal. A novellákban hol megelevenedik a főváros története, hol eltévedünk benne, hol otthonosnak látjuk, hol folyton változónak, hol sírunk, hol nevetünk. Bár az elbeszélések helyszínei nem fedik le teljesen Budapest térképét, az egyes novellák szereplőinek történetéből kirajzolódik a főváros ezer arca, íze, illata, árnyalata, és különösen a jelene.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2093 Ft (-30%)

nextprev
Megörökíteni, ahogyan én ismertem és szerettem

Dániel András egy városligeti sétát írt meg a kamaszoknak szóló kortárs novellagyűjteményben. Egy sétát, amely egyben búcsúzás egy szerelemtől.

„Mindig felvillanyozott, amikor megláttam a Budapest táblát.”

A könyvhéten jelent meg a Tilos az Á gondozásában a Budapest off című novelláskötet 13 kortárs szerző közreműködésével, Kárpáti Tibor illusztrációival. Míg hazai illusztrációs munkái során inkább rajzos stílusú képeire mutatkozik igény, addig a New Yorker magazin, és a többi külföldi megrendelő körében pixelekből építkező grafikái örvendenek nagyobb népszerűségnek. Hosszú évek után most a hazai közönség is megcsodálhatja fővárosunk alternatív, pixelekből álló verzióját a Budapest off-ban!

Barátságok, szerelmek szövődtek

Fotó: Szöllősi Mátyás Kalapos Éva Veronika ferencvárosi történetet írt kamaszoknak szóló kortárs novellagyűjteményünkbe, a Budapest Off kötetbe. Olvassátok el vele készült interjúnkat!

További kapcsolódó cikkek...