Buzay István

Időtlen nyár
2021-04-30 - Juli
#Ezt olvassuk

Huzella Júlia színésznő az elmúlt évben még a korábbinál is jobban beleásta magát a gyerekkönyvek világába, hiszen a Tíztőlmese nevű mesecsatornájára ő maga válogatja össze a jobbnál-jobb történeteket. De vannak, amik a szokásosnál is jobban megérintik, mint például Paulik Móni meseregénye, az Időtlen nyár. Írt is róla nektek egy igazán személyes hangú ajánlót, ezt olvashatjátok most!

Tovább olvasom...
Bárcsak kapnék hideget-meleget!
2019-10-15
#Kávé mellé

Ha csak kezedbe veszed és végiglapozod a Hogyne szeretnélek! - című Shakespeare szonettes kötetet, biztos vagyok benne, hogy meghökkensz majd a rajzokon, melyeket Buzay István festő-illusztrátor követett el. Hogy miért, azt maga a kissé szűkszavú, de annál szókimondóbb (vagy szófestőbb?) alkotó árulja el neked.

Tovább olvasom...
Készíts háromdimenziós hűtőmágnesképeket Wéber Anikó Ragacs, a hős kismacska című meséjéhez!
2018-11-07
#Ezt játsszuk

Wéber Anikó ezúttal egy egészen a kisebb korosztálynak írt mesét Ragacsról, a hős kismacskáról. Ragacs egy rendkívül izgága, kíváncsi kismacska, aki nevéhez hűen mindig ragad valamitől. Vagy a tej ömlik rá, vagy a krumplifőzelékes tányérba ugrik bele, vagy éppen az ünnepi pudingot borítja magára. Ragacs azonban - mint bármelyik kismacska - könnyen megijed, sokszor gyötrik rémálmok éjjelente, és a haramiáktól is fél. Viszont, ha kell, Ragacs legyőzi félelmét és rendkívül hősiesen viselkedik, akár az általa oly nagyon rettegett Surranókkal is kész szembenézni, ha a helyzet úgy kívánja.

Tovább olvasom...