"Ezt a játékot a gyerekek ihlették"

Csordás Krisztina játékszerzővel beszélgettünk

Matekos játékot keresel? Vagy éppen unikornisrajongó van a családban? A Mágikus erdővel egyik esetben sem lőhetsz mellé! Ismerd meg ezt a gyönyörű, lapkalerakós, nyugis játékot és a tervezőjét, Csordás Krisztinát! Olvass tovább!

tovább...

"Kőkemény üldözés, menekülés és megtévesztés"

Ismerd meg az Időfutár kártyajáték tervezőjét, Szauer Istvánt!

Fantasztikus társasjátékkal gazdagodott az Időfutár-sorozat. Egy kártyajáték, ami sokkal több, mint kártyajáték! Szauer Istvánnal, a társas tervezőjével beszélgettünk. Ismerd meg te is az Időfutár kártyajátékot, és merülj bele A körző titka világába! Olvass tovább!

tovább...

Így készült a Manóváros

A játék tervezőivel, Jesztl Józseffel és Lencse Mátéval beszélgettünk

Szerettétek a Jól játszanit és a Lovagi ujjtornát? Szívesen játszotok a szabadban, a természettel? Akkor a játékszerzőpáros, Jesztl József és Lencse Máté legújabb társasos könyvét, a Manóvárost imádni fogjátok! Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan született ez a szuper kötet, melyik játék volt az ötletadó és hogy miért is jó a szabadban társasozni. Olvass tovább!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

Milyen a jó tanár?

A Vácz Irénnek vége! szerzője, Goldberg Emília cikke

A közélet egyik legforróbb témája lett a tanárkérdés. Rengeteg, tanárokat érintő cikk jelenik meg mostanában, és ezzel párhuzamosan a tanárok megítélése, a tanárokról való gondolkodás is fontos része lett a közbeszédnek. Mivel a felnőtt lakosság szinte minden tagja látott már tanárt, ezzel kapcsolatban van valamiféle véleménye is. A vélemény pedig köztudottan arra való, hogy elmondjuk... Olvass tovább!

tovább...

Gyerekek és a digitális képernyő

Csak a “minden vagy semmi” létezik?

Az ELTE Alfa Generáció Labor kutatói arra kíváncsiak, hogy milyen pozitív és negatív hatásai lehetnek a koragyermekkori digitális eszközhasználatnak, hogy a világjárvány hatással van-e az óvodás gyerekek digitális eszközhasználatára, vagy hogy mi fejleszti inkább a fantáziát: a rajzfilmek, az elektronikus, animált mesekönyvek, vagy a hagyományos mesekönyvek. Ebben a cikkben változatlanul közöljük Korom Ágnes kutató írását a témában. A cikk végén megismerheted az Alfa Generáció Labor által fejlesztett gyerekeknek szóló applikációt, illetve találsz egy kérdőívet is, melynek kitöltésével segítheted a kutatók munkáját. Olvass tovább!

tovább...

Helló, Munkácsy!

Rajzpályázat általános iskolásoknak

Gévai Csilla A fecsegő kastély című regényéből a gyerekek sok-sok érdekességet megtudhattok Békéscsabáról és Munkácsy Mihályról, miközben rengeteget nevetnek Nyafka Jankákáékkal a nyári táborban. A regény ihletesére most az általános iskolásoknak készültünk egy pályázattal, amire egyénileg és osztályosan is nevezhettek! Ha te is gyakran szabadjára engeded a képzeleted, és szeretnél különleges pagonyos nyereményeket, akkor tarts velünk!

tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!

tovább...

"Gyógyítóan hat rám az egyedüllét, a csend, a friss levegő, a fák..."

Tudj meg mindent a Barkamesékről!

Csodálatos, új mesekönyvvel lepett meg minket Vadadi Adrienn! A Barkamesékben egy békés, mégis sokszínű és izgalmas erdei világot tár elénk tele imádnivaló szereplőkkel, és természetközeli, slow-life életérzéssel. Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan születtek a barkák, hogyan álmodta meg a szerző a világukat, és azt is, milyen mesékkel találkozhatsz majd a sorozat következő részeiben! Olvass tovább!

tovább...