A norma sokszínűsége

Különbözőség és azonosság a gyerekkönyvekben

A gyerekek korán megtanulják, hogyan zajlanak a mindennapok, megtanulják az élet alapvető szabályait, egyre többet tudnak meg az őket érintő eseményekről, folyamatokról, szokásokról, de új közösségekhez csatlakozva megismerhetnek olyan élettörténeteket, amelyekkel eddig nem találkoztak. A kérdés, hogy mikor kezdjünk arról beszélni, ami őket személyesen nem érinti, de találkozhatnak az adott problémákkal, miközben járnak-kelnek a világban.
tovább...

Könnyed álmok meséi

Megjelent Szofi szerzőjének új kötete

Harcos Bálint a dacos Szofi, a boszorkányos Pindur és Petya izgalmas története után most anderseni mélységű, varázsporral teli mesékkel tér vissza. Ismerd meg a Dorka és az elgurult gomb című kötetet!
tovább...

Közel áll hozzám a mese finoman ironikus, kicsit abszurd világa

Dániel Andrást kérdeztük

Nagyon vártuk, hogy végre megjelenjen magyarul is Sylvia Plath gyerekeknek szóló könyve, A mindegy-öltöny. Most a kötet illusztrátorát, Dániel Andrást kérdeztük, milyen volt a kultikus szerző szövegéhez rajzolni, hová menne egy mindegy-öltönyben és hogy mégis melyik kuflihoz illene leginkább a csodás, mustársárga ruhadarab. Tudd meg te is!
tovább...

Legjobban az emberi történetek érdekelnek

Interjú Kertész Erzsivel legújabb regénye kapcsán

Gáspár 1551-ben, a törökvész idején egy titokzatos labirintusra bukkan, Dani pedig 2019-ben egy középkori történetet olvasva különös dologra lesz figyelmes. Kertész Erzsi kalandos történelmi regényében két fiú sorsa fonódik össze, de nem csak emiatt elképesztő a könyv: egy különleges felkérésre készült, amiből Pásztó valós, történelmileg hiteles múltjáról is képet kapunk.

 

tovább...

„Tetszik, ha valami kicsit kócos és fura"

Interjú Ferth Tímea illusztrátorral

Bojti Anna kalandjáték-kockázat könyve, az Éjszaka az állatkertben megjelenése óriási sikert aratott, teltházas bemutatóval indult útjára, alig két hónap elteltével pedig el is fogyott a boltokból, és most jön az utánnyomás. A siker azonban nem csak Anna fantasztikus írói stílusának, hanem Ferth Tímea sejtelmes hangulatú illusztrációinak is köszönhető. Az Éjszaka az állatkertben című kötet volt az első gyerekönyv-illusztrációs megbízása, munkáit azonban már láthattuk egy-két helyen… Olvassátok Ferth Timivel készített interjúnkat és tudjatok meg többet pályájáról és eddigi munkáiról!
tovább...

5 kulisszatitok az Időfutárról

Amire eddig nem gondoltál volna a sorozattal kapcsolatban

Mi lesz a szereplőkkel, ha felnőnek? Hogyan készül egy-egy rész, ha többen is dolgoznak rajta? Miért Adele Hanna csengőhangja? Megjelent az Időfutár drámakötete, A Varázsfuvola-akció, a szerzők pedig egy rendhagyó könyvbemutatón válaszoltak minden eddig fel nem tett kérdésre. Ha nem tudtál eljönni, olvass tovább!
tovább...

Húsvéti ajánlat nagyoknak

Kisiskolásoknak és kamaszoknak

A kicsiknek sem egyszerű választani a rengeteg könyv és játék közül, de minél nagyobbak, annál nagyobb a kihívás is, hiszen egyre kiforrottabb az ízlésük, és határozottan tudják, mi az, ami az első kézbevétel után a szoba sarkában fog landolni. Összegyűjtöttünk pár könyvet és játékot, amivel nem lehet mellélőni: izgalmas olvasmányok már kezdő olvasóknak is, kalandos krimik, érzelmes lányregények, és sok-sok különleges játék. Válogass!
tovább...

Megnyílt a Soproni Pagony

A napokban megnyílt a Pagony bolthálózatának 9. üzlete, a Soproni Pagony. Szeretettel várunk a hivatalos megnyitóra 30-án!
tovább...

Hogy érzi magát a gyerek?

A Boribon, hogy vagy? játékkal igazán pontos képet kaphatsz

Végre újra kapható a Boribon, hogy vagy? játék! Ez a társas rövid idő alatt közönségkedvenccé vált, majd 2018-ban elnyerte az Ország Játéka-díjat is a kicsiknek szóló játékok kategóriában. Boribon kortalan és minden kisgyerek kedvence, sőt lelki társa, ezt már tudjuk - de mi miatt lett ilyen sikeres? Most ez is kiderül, olvass tovább!
tovább...