"Keressék a vadságot és a titkokat..."

Katya Balennel beszélgettünk

Bemutatjuk Katya Balent, az Október, Október szerzőjét! A brit írónak fiatal kora ellenére már jó pár regénye megjelent, magyarul azonban most olvashatjátok először. Kattints ide, és olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Minden egy lyukkal kezdődött...

Bemutatjuk a legújabb Pagony kávézót!

Megnyílt a Pagony Café - Dió! Kicsiket, családokat, baráti beszélgetésre vágyókat, egyetemi vizsgára készülőket vagy home office-ban dolgozókat is nagy szeretettel vár a Bakáts tér 8. alatt megnyílt kávézó. Ezen a különleges hangulatú helyen egyszerűen csak jó lenni. Ebből a cikkből megtudod, miért. Olvass tovább!

tovább...

Melyik volt a kedvenced a Pagony 2022-es könyvei és játékai közül?

Szavazz te is!

Megint eltelt egy év! Örömmel jelentjük, hogy a 2022-es évben is rengeteg új könyv és játék jelent meg a Pagonynál kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 84 könyv és 12 társas 12 hónap alatt: mindegyikre rettentő büszkék vagyunk! Oszd meg velünk, nálatok mi volt az idei kedvenc!

tovább...

11 dolog, amit próbálj ki decemberben!

És hozzá 11 szuper könyv!

Itt a december, és ahelyett, hogy lelassulna körülöttünk az idő, azt vesszük észre, hogy elfut mellettünk minden és mindenki. Pedig a decemberi időszak sok kellemes meglepetést tartogathat a szürke hétköznapokon is, ha megengedjük magunknak azt a luxust, hogy nem rohanunk, hanem kiélvezzük a pillanatot. Az adventi naptárt ne csak édességekkel és apró játékokkal töltsd meg, hanem közös programokkal is! Adunk pár ötletet, ami meghittebbé teszi majd a következő heteket, olvass tovább!

tovább...

A szívem mélyén mindig karácsony van

Szabó T. Annával beszélgettünk

Karácsony, ünnep, várakozás, versek, írás és az egyik legnagyobb kortárs költőnő, Szabó T. Anna, akinek adventi kötete igazi ajándék az egész családnak! Minden oldalán egy-egy rövidebb-hosszabb vers, december elsejétől kezdve egészen karácsonyig. Hangolódj az interjúval!

tovább...

Egyik kedvencem a Mikulás!

Interjú Vadadi Adriennel

A Pagony óvó nénije, Vadadi Adrienn 2015-ben különleges könyvvel lepte meg az ovisokat! Akkor került e boltokba az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv, tele sok-sok mesével, Pásztohy Panka-rajzzal, ovis történettel, ünnepel és szeretettel. Olvassatok el egy interjút a szerzőnővel!

tovább...

"A humor jó stratégia a harmóniához."

Fekete Andrással beszélgettünk

Új sorozat indult a Most én olvasok!-könyveken belül. Megjelent Fekete András Nagybetűs kötete, a Kuty Kutyi és a sárkányfa. Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

tovább...

A nagy Most én olvasok!-lexikon

Olvass a sorozat részeiről tematikusan!

Emlékeztek még az Ablak-Zsiráfra? A gyereklexikon bejegyzései nem tartalmaztak hagyományos magyarázó leírásokat, mindent példamondatokkal mutattak be. Ezekben dőlt betűvel emelték ki a szóban forgó kifejezést és a kapcsolódó, más szócikkben is szereplő kifejezéseket. Most ilyenformán mutatjuk be nektek, milyen témákat, szereplőket, történeteket ismerhetnek meg a kezdő olvasó gyerekek a Pagony népszerű Most én olvasok! sorozatában.

tovább...

TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...