Az pagonybéliek könyve

Dániel András által lejegyezvén

Kezdetben vala a semmi… mármint semmi említésre méltó. Na bumm! – már eleve így vevé kezdetét az egész, de később sem lőn sokkal érdekesebb. Bár imitt-amott történe ez meg az, támada némi jövés-menés, itt-ott csihi-puhi, máshol himihumik, nyifi-nyafik, pifi-pufik, változó sorrendben és gyakorisággal, de becsszó, semmi különös. És közben még különb és különbféle zajok is fel-felhangozának, sokféle nyeffegések, brekkek, trillák és gurgulák innen is, onnan is, meg hahózás, cin-cin, subidu és bibappalula. Ez ment úgy kábé tizenhárom milliárd évig, uszkve. 

 

tovább...

Bárcsak kapnék hideget-meleget!

Interjú Buzay Istvánnal

Ha csak kezedbe veszed és végiglapozod a Hogyne szeretnélek! - című Shakespeare szonettes kötetet, biztos vagyok benne, hogy meghökkensz majd a rajzokon, melyeket Buzay István festő-illusztrátor követett el. Hogy miért, azt maga a kissé szűkszavú, de annál szókimondóbb (vagy szófestőbb?) alkotó árulja el neked.


tovább...

Grossman világa

Ismerd meg a szerzőt!

Van néhány kortárs író, akit a világsiker ellenére kevesen ismernek nálunk. Ezek a kevesek viszont nagy becsben tartják őket. Frazier, Verghese, és mindenekelőtt Grossman. Utóbbit az különbözteti meg a többiektől, hogy gyerek- és ifjúsági könyveket is ír. A Pagonynál büszkék vagyunk rá, hogy elsőként adtuk ki magyarul egyik kicsiknek szóló könyvét: Zsiráf és irány az ágy!
tovább...

Színkeverő lennék…

Agócs Írisz és Sári

A jól ismert és kedvelt Maszat-sorozatot kiegészítve jelent meg a Sári a Vadasparkban című kötet, a Berg Judit - Agócs Írisz alkotópáros új sorozatának első része. Ebben az interjúban az illusztrátor, Agócs Írisz válaszolt kérdéseinkre alkotásról, gyereknevelésről.

 

tovább...

Éljenek a mellékszereplők!

Berg Judit és Sári

Ha elolvasod a következő interjút, megtudod, hogyan született meg egy új sorozat és annak első része, a Sári a Vadasparkban. Kis kulisszatitkok Berg Judittól!

 

tovább...

Ne legyél CÖCC!

A Vagánybagoly nevéhez méltóan a nyári PagonyFeszt és az Ünnepi Könyvhét legvagányabb könyve és a kisiskolások legújabb kedvence. Olvasd el most Molnár T. Eszter, A Kóbor Szálló, Az Emberek Országa és a Stand-up! könyvek szerzőjének ajánlóját erről a különleges kötetről!
tovább...

Elindult a Pagony Jelmesék a YouTube-on!

Fazekas Veronikával, a mesék életre keltőjével beszélgettünk

Régi vágyunk volt, hogy a Pagony meséit elérhetővé tegyük jeltolmácsolt formában is, és nagyon örülünk, hogy a Jelefánt csatorna egyik készítője segít nekünk ebben. Fazekas Veronika jeltolmáccsal beszélgettünk, olvass tovább!


tovább...

A kamaszoknak őrült nagy szükségük van az ábrándozásra!

Vadadi Adrienn kamaszoknak szóló regénnyel jelentkezett

Vadadi Adrienn ovisoknak írt történeteivel lett népszerű a kisgyerekes családokban, majd a Most én olvasok!-sorozatából a kisiskolások ismerhették meg Matricás Lacit. A Miénk a színpad! című legújabb regénye az Abszolút-sorozatban jelent meg, szereplői hatodikosok, pont, mint a Leszel a barátom? akkori nagycsoportosai most. Olvasd el interjúnkat!


tovább...

Én lehettem az első, aki megeleveníthetett egy történetet, amit még soha senki

Interjú a Bezzeg Soma szívsajgása illusztrátorával, Ragányi Ágnessel

Ragányi Ágnes a 2017-es Aranyvackor pályázaton debütált első illusztrációival. Csák-Nagy Kriszta friss és mai szövege annyira megérintette, hogy rögtön késztetést érzett arra, hogy vizuálisan reagáljon rájuk. A szöveg később önálló életre kelt, és a történet több mesével is gazdagodott. Az olvasók most ezt bővített, 7 mesét tartalmazó kötetet tarthatják a kezükben a szerző érzékeny szövegeit tökéletesen kiegészítő illusztrációival!
Gyovai Kati interjúja.


tovább...