Gyerekkorom óta Ruminibe illő ötletekkel van tele a fejem

Interjú Berg Judittal

Hamarosan a boltokban a legújabb Rumini, úgyhogy kifaggattuk Berg Juditot: hogyan lehet tíz kötet után is inspirálódni? Milyen ötlettel indult az új rész? Milyen volt karanténban ragadva, Peruban írni? És persze megkérdeztük tőle, amit ti is rendszeresen kérdeztek tőlünk: milyen Ruminihez hasonló meseregényeket tudna ajánlani? A szerző még egy spoilert is elárult az új kötetből, úgy olvassátok!

tovább...

Bolyongás a hóviharban

Itt az Éjszaka az állatkertben társasjáték!

Végre kapható boltjainkban az Éjszaka az állatkertben társasjáték! Ha ismerős nektek ez a név, akkor semmiképpen se gyanakodjatok véletlenre: van egy ilyen című könyvünk is. Kattints, és tudj meg róla mindent!

tovább...

A Szárazság a Dugonics András Irodalmi díj shortlistjén!

Szurkolunk Rojik Tamás könyvének

Vajon milyen érzés lehet, amikor disztópiát ír az ember, és hirtelen belecsöppen? Rojik Tamással éppen ez történt. Télen megírta, tavasszal valóra vált: kijárási korlátozás, a készletek felhalmozása, a boltok kifosztása... De nemcsak aktualitásával ragadta meg az olvasók figyelmét, a Szárazság egyedi, tömör stílusa és az egyre népszerűbbé váló climate fiction műfaj is hozzátesz a sikerhez. Tudj meg többet a könyvről és a díjról!

tovább...

Játék nélkül nem menne

Megnyílt a Pagony Játékház - dupla interjú!

Néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy szeretnénk olyan társasjátékokat fejleszteni és forgalmazni, amik a Pagony könyveihez és sorozataihoz kapcsolódnak. Arra törekszünk, hogy játékosan fejlesszük és szórakoztassuk a gyerekeket ezekkel a társasokkal és kártyajátékokkal.
Most pedig egy hatalmas álom is valóra vált, hiszen végre megnyitott a Pagony Játékház! Ennek apropóján Bojti Annával, a játékkiadó főszerkesztőjével és Görög Laurával, a Játékház üzletvezetőjével beszélgettünk.

tovább...

Pucéran a Ruhák Országába

Interjú Harcos Bálinttal

Harcos Bálintot már jól ismerhetitek, ő a nagy sikerű Szofi-sorozat és az egyik kedvenc elalvós könyvünk, a Dorka és az elgurult gomb szerzője. Most legújabb kötete, A halandzsarablók kapcsán beszélgettünk vele, olvasd el interjúnkat!

tovább...

Ha ilyen lenne a magyar, többet olvasnék!

Ismerd meg a János vitéz-kódot!

Mi köze egymáshoz a mateknak és az irodalomnak? Hogy kerül egy plusz szereplő a János vitézbe? Megannyi kérdés, amikre mind választ kaptok Szabó Borbála legújabb regényében, A János vitéz-kódban. Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni! Egy igazán mai, hihetetlenül vicces és kalandos sztori, az Abszolút könyvek legújabb tagja.

tovább...

A nagy Most én olvasok!-lexikon

Olvass a sorozat részeiről tematikusan!

Emlékeztek még az Ablak-Zsiráfra? A gyereklexikon bejegyzései nem tartalmaztak hagyományos magyarázó leírásokat, mindent példamondatokkal mutattak be. Ezekben dőlt betűvel emelték ki a szóban forgó kifejezést és a kapcsolódó, más szócikkben is szereplő kifejezéseket. Most ilyenformán mutatjuk be nektek, milyen témákat, szereplőket, történeteket ismerhetnek meg a kezdő olvasó gyerekek a Pagony népszerű Most én olvasok! sorozatában.

tovább...

Pagony meseregény-dömping!

Fantasztikus új meseregények érkeztek!

4 fantasztikus, vadiúj meseregénnyel gazdagodott a Pagony kínálata, amik között biztosan megtaláljátok majd a legmegfelelőbbet! Akad köztük emberiséget megmentő űrkaland, kísértetbarátság, hatalmas kaland a szentendrei Kőhegyen, és abszurd, szuper vicces mesecsokor is!

tovább...

Kalandra fel, irány a Kőhegy!

Megérkezett Vadadi Adrienn új meseregénye!

Vadadi Adriennt jól ismerhetik az óvodások szülei, hiszen könyvei számtalan kisgyerek számára könnyítették meg az ovikezdést és az ovis hétköznapokba való beilleszkedést. Most azonban egy nagyobbaknak szóló meseregénnyel jelentkezett, amit nagy örömmel vártunk!

tovább...