Idén sem marad el a Könyvfesztivál!

Hatalmas online szemle!

Tavaly ilyenkor szívből hittünk abban, hogy idén már személyesen találkozhatunk a Könyvfesztiválon. Végül nem így alakult, de nem estünk kétségbe: készültünk nektek egy hatalmas szemlével, amiben minden idén megjelent könyvünkről olvashattok, egészen úgy, mintha a fesztiválon beszélgetnénk.
Böngésszetek kedvetekre, lapozzatok bele online a könyvekbe, és reméljük, jövőre már tényleg együtt lehetünk!

tovább...

Pagony táborok idén nyáron is

Idén is két boltunk programszobáiban táborozhattok majd: a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban. Különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen nyarat töltsenek el velünk! Nálunk találkozhatnak Ruminivel, mocoroghatnak, forgathatnak filmet, alkothatnak, elrepülhetnek mesevilágba vagy akár megmászhatják a Gellért-hegyet!

tovább...

"A mesék mindig fontos szerepet játszottak az életemben"

Interjú Huzella Júliával

Huzella Júlia színésznő, két gyermek édesanyja, meserajongó. Amikor tavaly tavasszal mind a négy fal közé szorultunk, mesélni kezdett - mindenkinek. Tíztőlmese nevű honlapján számtalan mesét találtok, amiket bátran elindíthattok a gyerekeknek, amíg megisztok egy kávét vagy írtok egy e-mailt. Különféle csomagok közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Ebben az interjúban mesél részletesen a mesékhez fűződő viszonyáról és arról is, hogyan kezdődött ez a hatalmas utazás, aminek népszerűsége már egy éve töretlen.

Ráadásul egy meglepetés akcióval is készült nektek, pagonyos szülőknek!

tovább...

"Nem emlékszem olyan időszakra, amikor ne rajzoltam volna"

Interjú Monszport VIvien illusztrátorral

Monszport Vivien illusztrációi teszik teljessé Czernák Eszter Hová bújt a süni? című mesekönyvét. Ez volt az első közös munkája a Pagony kiadóval, de biztosan nem az utolsó! Sok-sok mindenről beszélgettünk vele, ismerjétek meg őt jobban ti is!

tovább...

"Nem kell mindentudó sziklának lenni"

Interjú Szél Dávid pszichológussal

Shona Innes gyerekeknek íródott beszélgetős mesekönyvei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, és nagy örömünkre a Pagony gondozásában jelentek meg újra magyarul is. A képeskönyvekhez Szél Dávid pszichológus írt utószót a szülők számára. Most a nyitottság, az őszinte kommunikáció és a segítő könyvek fontosságáról beszélgettünk vele.

tovább...

"Jó látni, hogy mennyire sokszínű a világ"

Interjú Agócs Írisszel

Shona Innes gyerekeknek íródott beszélgetős mesekönyvei évek óta hiánycikknek számítottak, és néhány hete a Pagony gondozásában jelentek meg újra. Képzeljétek, annyira örültetek nekik, hogy máris újra kellett nyomni, hamarosan érkeznek is a nyomdából!
A kötetek Agócs Írisz tündéri illusztrációival válnak teljes egésszé, így mindenképp szerettük volna kifaggatni arról, miért tartja ilyen fontosnak ezeket a történeteket, és persze hogy mik a tervei a közeljövőre nézve!

tovább...

Mozgás a négy fal között!

A karantént felnőttként sem egyszerű elviselni, hát még ha az ember gyerek, és az aktuális helyzet miatt nincs lehetősége órákig futkározni a parkban/oviban/suliban... Mindannyian tudjuk, milyen egy gyerek, aki mozogna, de a négy fal között rekedt. Nem nagy móka, de mi itt vagyunk, gondoltunk egyet és összeszedtük a boltjainkban fellelhető összes olyan játékot, amivel megmozgathatjátok magatokat otthon! Jelszó: nem bolondulunk meg!

tovább...

Minden, ami kufli

Ebben a cikkben összeválogattunk nektek egy helyre mindent, amit a kuflik kapcsán tudni lehet. És kell. Fogadunk, hogy mutatunk olyat, amit még nem ismertetek? Vágjunk bele!

tovább...

"A spontaneitásra hagyatkozom"

Interjú Vadadi Adriennel

Vadadi Adrienn könyveit jól ismerik az ovisok és kisiskolások szülei, meséi sok-sok új helyzeten és esetleges nehézségen segítik át a gyerekeket.

Most Marczika Judit készített vele egy szuper interjút, amit mi is megosztunk veletek! Mesél benne terveiről, anyaságról, időbeosztásról és arról, számára milyen nem várt nehézségeket hozott a bezártság, sőt, tippeket is kaphattok tőle, hogyan lehet túlélni ezt a nehéz helyzetet.

tovább...