Üdvözöllek Anyaverzumban!

Egy különleges vásárlói beszámoló

A Pagony-boltokban kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a vásárlás és a boltban töltött idő egyaránt élvezetes legyen szülőknek és gyerekeknek. Amellett, hogy minőségi olvasnivalóval lássuk el a kicsiket, az is nagyon fontos számunkra, hogy a vendégeink kellemes élményekkel távozzanak, és örömmel térjenek vissza hozzánk. Nemrégiben kaptunk egy elképesztően kedves vásárlói levelet, ami ismételten bizonyította számunkra, hogy jó úton járunk. Olvassátok el ti is!

tovább...

"Egy kovászos kenyér házi vajjal néha bőven elég a boldogsághoz."

Kalas Györgyivel beszélgettünk

Mi imádjuk a Sandwich grófja és a nápolyi pizzát, és úgy látjuk, ti is szívesen olvastok az ételek történetéről. Most bepillanthattok a kulisszák mögé! Ismerjétek meg a könyv szerzőjét, Kalas Györgyit, és tudjatok meg mindent arról, hogy született ez a szuper könyv!

tovább...

Trikó és Nyamm, meg az UNICEF

Mindannyian tudunk segíteni - Interjú Berg Judittal

Hogyan segíti Trikó és Nyamm az UNICEF munkáját? A következő interjúból megtudhatod! Berg Judit, a Két kis dínó sorozat írója mesél az UNICEF-fel közös munkájáról, arról, hogyan lett a két kiéhezett időutazóból világjáró kalandor, és arról, hogyan segíthet bárki, hogy egy jobb világban éljünk. Olvass tovább!

tovább...

Interjú Kolozsi Lászlóval

Farkas Bercitől A Hold emlékeiig

Kik vagyunk az emlékeink nélkül? Hogyan lesz egy forgatókönyvből regény? És hogy lehet, hogy minden hét-nyolcéves tudja, ki az a Farkas Berci? Kolozsi Lászlót legújabb ifjúsági regényéről, A Hold emlékeiről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Na még egyet! Rumini - Hajónapló

A társasjáték tervezőjével, Pierrot-val beszélgettünk

Ismerd meg a Rumini - Hajónapló, és sok más társasjáték tervezőjét, Pierrot-t! Tudd meg, hogyan lesz valakiből társasjáték tervező, és azt is, miért lesz a Hajónapló a kedvenc új ruminis játékotok! Olvass tovább!

tovább...

Rumini sikertörténete

Amikor lassan tizenöt éve Berg Judit becsomagolta és betette a fenyőfa alá a Rumini A4-es lapokra nyomtatott kéziratát, eszébe sem jutott, hogy idővel kötelező olvasmány, játszótér, szabadulószoba, társasjáték és még megannyi más lesz belőle – és több kötetnyi folytatást kell írnia hozzá. Hogy hogyan és miért lett ekkora sikere? Olvass tovább!

tovább...

Párbeszéd a gyerekek és az irodalmi szöveg között

Interjú Fenyő D. Györggyel

Fenyő D. György mögött hosszú évek tanári tapasztalata áll, éppen ezért pontosan tudja, hogyan lehet jól szólni a fiatalokhoz. Legújabb könyvében is bizonyítja ezt. Az Útikalauz a vershez kapcsán beszélgettünk a szerzővel. Kattints, és tudj meg mindent erről a különleges kötetről!

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

"Mi alakítjuk a sztorit"

Interjú Bojti Annával

Egy kalandkönyvnek te vagy a hőse, rajtad múlik, hogyan végződik a történet. Az a típus vagy, aki minden könyv befejeztével felteszi a kérdést: Mi lett volna, ha...? A kalandkönyvekben választ kapsz erre, hiszen több különböző úton is bejárhatod a regény világát, több különböző befejezését élheted át ugyanannak a kalandnak. A Pagony-játékkiadó főszerkesztője, Bojti Anna immár három interaktív könyvet jegyez. Most ezekről kérdeztük. Olvasd el a vele készült interjúnkat!

tovább...