Nekem a Balaton...

Vadadi Adrienn és Egri Mónika szerint

Megérkezett a Kicsimackó a Balatonon, melyben mindannyiunk kedvenc mackócsaládja nyaralni indul! A Kicsimackó-kötetek szerzőjét, Vadadi Adriennt és illusztrátorát, Egri Mónikát kérdeztük saját gyerekkori nyaralásaikról és arról, hogy mit jelent nekik a Balaton. Olvass tovább!

tovább...

Ismerd meg Goldberg Emíliát!

A Vácz Irénnek vége! szerzőjével beszélgettünk

Bemutatjuk legújabb szerzőnket, Goldberg Emíliát, aki egy fantasztikus Abszolút Könyvvel debütált! A szerzőt a Vácz Irénnek vége! filmes előzményéről, saját iskolai éveiről és jövőbeli terveiről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Szeretek olyanokról mesélni, akikben első ránézésre nincsen semmi „mesés”.

Dániel Andrással beszélgettük

Itt van Dániel András legújabb kötete, mely ezúttal három pecásról, három halról, egy kislányról és egy vízimanóról mesél! A szerzőt most erről az egészen egyedi hangulatú könyvről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"Teljesen beleengedem magam a mesébe"

Berg Judittal beszélgettünk

Itt az új Két kis dínó! Vagyis, ami azt illeti, már három!!! Ráadásul az egyik legizgalmasabb történelmi korban, Artúr király udvarában kalandozhatunk velük! A szerzőt, Berg Juditot kérdeztük a legújabb kötetről, a sorozat jövőjéről és az UNICEf-fel közös munkájáról. Olvass tovább!

tovább...

Nem csak az a képzőművészet, ami a múzeumok falán lóg

Kovács Eszterrel beszélgettünk

Megjelent a Képtelen képrablás, a Pagony, a Magyar Nemzeti Galériával és a Budapest Bábszínház közös projektjéből, a Mini Textúrából született összművészeti mesekönyv. A kötet szerkesztőjét, és a Pagony alapító főszerkesztőjét, Kovács Esztert kérdeztük erről az egészen egyedülálló könyvről. Olvass tovább!

tovább...

“Az alkotás folyamata a hajtóerő”

interjú Agócs Írisszel

Megjelent Agócs Írisz legújabb könyve, a Rajzolj egy krumplit!, ami egy egészen különleges projekt. A karanténidőszakban tűntek fel az illusztrátor Facebook oldalán az első, pár lépésben, kedvtelésből megrajzolható különböző irkafirka, „krumplifigurák”, melyek egyből óriási népszerűségnek és rengeteg megosztásnak örvendtek a közösségi oldal felhasználóinak körében. A reakciókból egyértelműen kirajzolódott, mekkora igény mutatkozik Írisz egyszerűen megrajzolható karaktereire. Nagyok és kicsik, szülők és gyerekeik sokszor közösen vettek részt az alkotás folyamatában, így a közös rajzolás és minőségi, együtt töltött idő egy egészen új tevékenységgel, a krumplifigura rajzolással gazdagodott.
Most ezek a rajzok egy önálló kötetben kaptak helyet, hogy folytathassátok az élményrajzolást, mi pedig megkérdeztük a szerzőt arról, miért fontos a gyerekek és felnőttek életében egyaránt, hogy örömmel alkossanak és merjék használni a fantáziájukat!

tovább...

"A legjobban félálomban tudok történetet szőni"

Ismerd meg Rádai Andreát!

Bemutatjuk Rádai Andreát, a Tündérek a tajgán szerzőjét! A szemfüles olvasóknak talán már ismerős lehet a neve, ugyanis rengeteg nagyszerű gyerekkönyv magyar fordítását köszönhetjük neki. Most első saját könyvéről, hihetetlenül vagány főhőséről és vonatos kalandjairól kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"Imádok minden állatot, aminek ötnél kevesebb lába van"

Czernák Eszterrel beszélgettünk

Tegye fel a kezét, akinél instant kedvenc volt a Hová bújt a süni? - Panka és az évszakok! Van egy nagyszerű hírünk számotokra! Megjelent a második Panka-kötet, a Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatok, melyben Panka és családja sokféle kreatív ötlettel kedveskedik a körülöttük élő állatoknak. A szerzővel, Czernák Eszterrel beszélgettünk saját kertjéről, környezettudatosságról és persze kedvenc állatairól is! Olvass tovább!

tovább...

Honfoglalás, identitásformálás, Abszolút Töri!

Majoros Nórával A néma táltosról beszélgettünk

Megérkezett a legújabb Abszolút Töri-regény! A néma táltos ezúttal a honfoglalás előtti időbe repíti vissza a Vitéz János Gimnázium két diákját, és persze az olvasókat is. A szerzővel, Majoros Nórával beszélgettünk a kutatómunkájáról, a kedvenc karaktereiről, identitásformálásról, és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...