Julia Donaldson-rajongó vagy?

Fogadjunk, hogy ezt még te sem tudtad róla!

Elárulunk 3 olyan érdekességet, amit csak kevesen tudnak az egyik leghíresebb brit gyerekkönyvszerzőről, és ami szerintünk minden Julia Donaldson-rajongót érdekelni fog.

Olvass tovább!

tovább...

Táborozz a Pagonyban 2024 nyarán is!

Idén is két boltunk programszobáiban táborozhattok majd: a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban. Különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen nyarat töltsenek el velünk! Nálunk találkozhatnak Ruminivel, legózhatnak, társasjátékozhatnak, filmet forgathatnak, alkothatnak vagy elrepülhetnek a mesék és a múzeumok világába is.

Olvass tovább, tudj meg mindent!

tovább...

Több mint egy könyvesbolt

A Bartók Pagony lett a Visa Boltok Boltja versenyének nyertese

Különleges díjjal gazdagodott a Pagony könyvesbolthálózata: az első magyarországi Visa – Boltok Boltja megmérettetésen a Bartók Pagony első helyezést ért el. Azért különösen fontos ez az elismerés a Pagony számára, mert a díjakat a vásárlói élmény és elégedettség alapján kapták meg az üzletek. Ezzel a Kiadó kapott egy erős visszajelzést arról, hogy sikerült elérni azt, ami a bolthálózat indításával célként kitűzött maga elé: a Pagony könyvesboltokba betérni kiemelkedő kulturális és közösségi élmény.

tovább...

„A legvadabb álmaimban sem...”

Interjú Annet Schaappal, az Emilia és a tenger fia szerzőjével

A 2023-as Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával volt szerencsénk találkozni Annet Schaappal, a sokszorosan díjnyertes Emilia és a tenger fia szerzőjével. Az írónővel a kötet fordítója, Rádai Andrea beszélgetett. Ennek az interjúnak a magyar fordítását osztjuk most meg veled.

Olvass tovább!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

Együtt élni a legfurább állatokkal

Ismerd meg Vibók Ildi könyveit

Vibók Ildi az állatok, az állatbarátok oldaláról közelíti meg a legmindennapibb témákat, és bebizonyítja, hogy a legfurább, „nem szeretem” lények is lehetnek cukik, kedvesek, szeretetreméltók. Sorra jelennek meg vicces ismeretterjesztő könyvei, így belevetettük magunkat a szerző állatokkal teli világába. Tartsatok velünk, és ismerjétek meg a munkásságát!

tovább...

A szívem mélyén mindig karácsony van

Szabó T. Annával beszélgettünk

Karácsony, ünnep, várakozás, versek, írás és az egyik legnagyobb kortárs költőnő, Szabó T. Anna, akinek adventi kötete igazi ajándék az egész családnak! Minden oldalán egy-egy rövidebb-hosszabb vers, december elsejétől kezdve egészen karácsonyig. Hangolódj az interjúval!

tovább...

„A költészet, az irodalom nem a történészek vagy a valóságkutatók terepe.”

Nényei Pállal beszélgettünk

Megjelent Az irodalom visszavág Petőfi különkiadása! Alapos, felforgató és nagyon elgondolkodtató kötet született. Ha szeretnél friss szemmel tekinteti a most 200 éves költő verseire, akkor ez a könyv pont neked szól!

Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

tovább...

„A biztonságérzet, a szeretetteljes nyugalom segíti a gyerek gyógyulását”

Interjú Bartos Erikával

Megjelent Bartos Erika legújabb könyvpárja, a Gyógypuszi! A kiadványok különleges helyet foglalnak el a szerző életművében: ezúttal a leggyakoribb kisgyermekkori betegségeket mutatják be egy-egy állatos mesén keresztül. Így lett a könyv orvosi is, mesekönyv is, tanító is és nagyon kedves is. Az alkotás körülményeiről Bartos Erikával beszélgettünk.

tovább...

Sütihasználati beállítások