„A biztonságérzet, a szeretetteljes nyugalom segíti a gyerek gyógyulását”

Interjú Bartos Erikával

Megjelent Bartos Erika legújabb könyvpárja, a Gyógypuszi! A kiadványok különleges helyet foglalnak el a szerző életművében: ezúttal a leggyakoribb kisgyermekkori betegségeket mutatják be egy-egy állatos mesén keresztül. Így lett a könyv orvosi is, mesekönyv is, tanító is és nagyon kedves is. Az alkotás körülményeiről Bartos Erikával beszélgettünk.

tovább...

Egyik kedvencem a Mikulás!

Interjú Vadadi Adriennel

A Pagony óvó nénije, Vadadi Adrienn 2015-ben különleges könyvvel lepte meg az ovisokat! Akkor került e boltokba az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv, tele sok-sok mesével, Pásztohy Panka-rajzzal, ovis történettel, ünnepel és szeretettel. Olvassatok el egy interjút a szerzőnővel!

tovább...

TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...

„A mesefolyam felnőttként sem tűnt el”

Simonfalvi Ancsával beszélgettünk

Milyen varázslények laknak Óbuda hegyein? Hogyan hoz össze a jóga és egy turmixgép egy szerzőt és egy illusztrátort? És mi következik abból, ha egy nagyon kreatív kislánynak mesterszakács az apukája?

Olvasd el az interjút és megtudod!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

Mikulás a Pagonyban 2023

Várunk boltunkban!

Hamarosan jön a Mikulás! Boltjainkban már tudsz jelentkezni a már hagyományos Mikulás-ünnepségünkre!

Olvass tovább, és jelentkezz te is!

tovább...

A nagy Most én olvasok!-lexikon

Olvass a sorozat részeiről tematikusan!

Emlékeztek még az Ablak-Zsiráfra? A gyereklexikon bejegyzései nem tartalmaztak hagyományos magyarázó leírásokat, mindent példamondatokkal mutattak be. Ezekben dőlt betűvel emelték ki a szóban forgó kifejezést és a kapcsolódó, más szócikkben is szereplő kifejezéseket. Most ilyenformán mutatjuk be nektek, milyen témákat, szereplőket, történeteket ismerhetnek meg a kezdő olvasó gyerekek a Pagony népszerű Most én olvasok! sorozatában.

tovább...

Mi is az a Halloween?

Mindent az ünnep eredetéről, hagyományairól és a töklámpásról

Vajon honnan ered a Halloween kultusza? Jelent-e neked ma bármit a töklámpásfaragáson és a beöltözésen kívül? Hogyan alakult ki a töklámpáskészítés hagyománya? Hogyan vonódtak be az eredetileg felnőtteknek szánt rítusba szép lassan a gyerekek? Tarts velünk, járjunk utána!

tovább...

„Elég vagy.”

Balássy Fannival és Korbuly Ágival beszélgettünk

A Bocs, hogy élek egy formabontó, szinte előzmény nélküli kötet. Ebben az interjúban a szerző és az illusztrátor, Balássy Fanni és Korbuly Ági mindent elmesél erről a különleges könyvről. Olvass tovább!

tovább...