“Miért ne?”-ből sikeres szerző

Minden egy helyen Czernák Eszter könyveiről

Czernák Eszter gyerekkönyvírói karrierje úgy kezdődött, mint egy hollywoodi film. Röpke három év alatt pedig a Pagony egyik legkeresettebb írója lett. Kíváncsi vagy rá, hogyan? Ebből a cikkből megismerheted karrierjének történetét és eddig megjelent könyveit! Olvass tovább!

tovább...

"Alaposan feltekertem a furalény-generátort..."

Dániel Andrással beszélgettünk

Mitől könyv a könyv? Lehet-e – akár felnőtteknek is – képekkel mesélni? Mi mindent lehet elmondani az emberekről kitalált, furcsa lényeken keresztül? És vajon hogyan látja Dániel András az utcán jövő-menőket?

Olvass tovább, és kiderül!

Megérkezett a szerző legújabb könyve, a Mindenki mászkál!

tovább...

Bemutatjuk Sipos Fannit

Ismerd meg a Rókazsolt a Margitszigeten illusztrátorát!

A Rókazsolt a Margitszigeten képei első pillantásra magukkal ragadnak bárkit, aki csak felcsapja a kötetet. Nagyon nehéz elhinni, hogy ez a rajzoló, Sipos Fanni első könyvillusztrátori munkája. Pedig így igaz! Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan lesz valakiből illusztrátor, és azt is, hogyan születtek ezek a szemet gyönyörködtető rajzok a Rókazsolt lapjain. Olvass tovább!

tovább...

Nyári egész napos Pagonyfeszt a Kristályban

Találkozzunk május 27-én a Margit-szigeten!

Ezúttal egy HATALMAS, egész napos családi programmal várunk minden kicsit és nagyot a Margit-szigeten sok-sok kinti- és benti programmal!

A részletekért kattints ide!

tovább...

A villamos - könyvbemutató és családi délelőtt

Várunk április 22-én a Lóvasúton!

Itt a könyv, amiben minden benne van, amit a villamosokról tudni akartál! Ennek örömére egy ízig-vérig villamosos családi délelőttel kedveskedünk a kicsi és nagy rajongóknak!

tovább...

Viszek egy szívet

Költészet napi könyvbemutató és kiállítás

A magyar költészet napja alkalmából gyere, és vigyél egy szívet magaddal!

Április 13-án a Képezőben mutatkozik be Győri Hanna Viszek egy szívet című antológiája, és a kötet illusztrációból egy tárlatot is megcsodálhattok.

tovább...

"Közös alapot hozok létre egy esetleges párbeszédhez"

Kertész Erzsivel beszélgettünk

Megérkeztek a Zsebaljai időjárók, akik nektek is segítenek jobban megérteni az érzelmeket, kezdve a négy legalapvetőbbel. A könyv szerzőjével, Kertész Erzsivel beszélgettünk segítő mesékről, érzelmi nevelésről és természetesen a Zsebaljai időjárókról. Olvass tovább!

tovább...

Forgassatok némafilmet! - Meghosszabbított határidővel

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázata 10-18 évesek számára

Hosszú az út Kolozsvártól Casablancán át Hollywoodig. És mégis megtehető. Kertész Mihály, a később Michael Curtiz néven világhírűvé váló Oscar-díjas filmrendező meg is tette. És hogy jön ez ide? Úgy, hogy a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázatot ír ki mindazon csapatok számára, akiket érdekel az irodalom, a film, a média világa és a történelem. Olvass tovább!

tovább...

Így készült A villamos

Kovács Tamás Györggyel és Szinvai Dániellel beszélgettünk

Megérkezett A villamos, 2023 egyik legizgalmasabb Pagony-könyve! Most bepillanthatsz a kulisszák mögé és megtudhatod, hogyan is alakult ez a gyönyörű, ismeretterjesztő képeskönyv. Olvass tovább!

tovább...