Egy szót se szólj!
  • 14-99

Nagy Anikó Johanna

Egy szót se szólj!

Tilos az Á Könyvek, 2016

144 oldal, Puha kötés

A tizenöt éves Hanga életét apja halála óta a depresszió uralja. Mintha semmi sem akarna összejönni: képtelen a tanulásra koncentrálni, rengeteget hízott, ráadásul három lány az osztályából folyamatosan szekálja. Minden napja ugyanolyan egyhangúan telik, míg be nem költözik a szomszédba egy házaspár. A férfi, Balázs szinte apjaként gondoskodik róla: segít neki a tanulásban, jókat beszélgetnek és ajándékokkal lepi meg a lányt. Hanga egyre jókedvűbb és magabiztosabb lesz, és úgy tűnik, végre minden jóra fordul. Ám egy idő után kiderül, hogy Balázs nem az, akinek mutatja magát, Hanga élete pedig rémálommá változik... Kinek a segítségére számíthatsz, ha nem hisznek neked? Kihez fordulj, ha már senkiben sem bízhatsz? Van egyáltalán kiút, és ha igen, merre keresd? 14+

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2290 Ft
1947 Ft (-15%)

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

Kinek nem világos, hogy mitől lesz „rémálom a lány élete”?

Manapság egyre több könyv szól a korosztályomnak, a kamaszoknak, és ezzel párhuzamosan nő az olyan kötetek száma, amik tabutémákat boncolgatnak. A legtöbb a felnőtté válás rögös útjáról szól, amibe természetesen beletartozik a többi tinédzser piszkálása. Ha valaki meg meri mondani nekik, hogy nincsen igazuk, akkor jön a piszkálás, a szívatás, a kitaszítás – csak a „szokásos”.

Mit csinál az író nyáron? 4. rész

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Negyedik kiszemeltünk Nagy Anikó Johanna. Az olvasók számára Csillagfürt c. gyermekkönyve miatt csenghet ismerősen a neve. Nemrég jelent meg Egy szót se szólj! c. naplóregénye, ami már az idősebb korosztálynak szól.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Igen, velem is megtörtént már

Hanga, Nagy Anikó Johanna Egy szót se szólj! c. regényének főszereplője 15 éves. Ez az a kor (nagyjából), amikor elkezd kialakulni egy ember szexualitása. Kamaszként sokszor nem tudjuk, mi is az, amit valójában szeretnénk, vagy mire állunk készen. Plusz ilyenkor mindenki vágyik a külső megerősítésre, arra, hogy szerethető, hogy szép, hogy vonzó. EZ TELJESEN NORMÁLIS. De mi van akkor, ha ebben a korban, amikor amúgy is több törődésre és odafigyelésre van szükségünk, és hiperérzékenyek vagyunk a külsőnkre, elveszítjük az apukánkat, hízunk 10 kilót és minden egyes nap válogatott módon aláznak meg minket az osztálytársaink?

Két könyv, ami nélkül ne menj haza a Könyvhétről!

Keresd két újdonságunkat a Könyvhéten! Egy izgalmas krimi és egy felkavaró naplóregény mutatkozik be a 123-as pavilonnál a Vörösmarty téren 2016. június 9-13. között. A könyveken túl remek programokkal is várunk, nem tilos semmi! Keresd a Tilos az Á könyveket a Könyvhéten!

Ez lenne a felnőttek világa?

A történet egy 15 éves kamaszlányról, Hangáról szól, aki egy csapásra veszíti el a biztos talajt a lába alól, amikor elveszti édesapját, az osztálytársai kínzásának célpontjává válik, a támaszaként feltűnő férfi erőszakoskodik vele, a gyászában magába forduló édesanyja pedig nem tudja támogatni. Senkár Éva pszichológus ajánlója Nagy Anikó Johanna könyvéről, az Egy szót se szólj!-ról. Ha tetszik a könyv, nézd meg a többi könyvheti újdonságunkat is!

"Néha úgy érzem, mintha a szomorúságomat is fel akarnám zabálni..."

Annyi minden van, ha az ember 14 éves... Hanga élete is egyre bonyolultabb: az apja halála óta nem tudja magát összeszedni. Evési zavarokkal küzd, próbál lelket önteni az anyjába, ráadásul három osztálytársa folyamatosan cseszteti őt az iskolában. Olvass bele az Egy szót se szólj!-ba, és ismerd meg Hangát!