Nagy Anikó Johanna

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról
2021-11-22 - Domi
#Tilos Az Á

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

Tovább olvasom...
Gyere el a legújabb Tilos az Á programra!
2017-02-22
#Tilos Az Á

TILOS AZ Á KÖNYVEK TAVASZI FILMKLUBKövetkező alkalommal a Tiszta szívvel című filmet nézzük meg Mészöly Ágnes  Szabadlábon című regénye kapcsán.

Tovább olvasom...
Kinek nem világos, hogy mitől lesz „rémálom a lány élete”?
2017-02-17
#Tilos Az Á

Manapság egyre több könyv szól a korosztályomnak, a kamaszoknak, és ezzel párhuzamosan nő az olyan kötetek száma, amik tabutémákat boncolgatnak. A legtöbb a felnőtté válás rögös útjáról szól, amibe természetesen beletartozik a többi tinédzser piszkálása. Ha valaki meg meri mondani nekik, hogy nincsen igazuk, akkor jön a piszkálás, a szívatás, a kitaszítás – csak a „szokásos”.

Tovább olvasom...