Rófusz Ferenc

Már kisiskolás korában (majdnem 60 éve!) is lelkes mozirajongó volt – hiszen akkor Budapesten szinte minden sarkon volt egy mozi. Persze nem tudhatta, hogy fél évszázad múltán ő lesz az egyetlen magyar Oscar-días... De azt igen, hogy filmrendező akar lenni! A Dési Huber rajzszakkörből hamar az animációs filmek világába került, és a rajzfilmkészítés minden lépcsőjét végigjárta. A legnagyobbak keze alá dolgozott, hogy aztán 1980-ban A léggyel megnyerje az első magyar Oscart. Ettől kezdve számos külföldi munkája volt, évekig Kanadában élt. A hoppik kedves kis figuráival sok éve együtt kel és fekszik – a Hoppi mesék most könyvben, hamarosan pedig rajzfilmben is látható lesz.

Ahány Hoppi, annyi szokás...

"A hoppik ugyanis sokfélék voltak, akár az emberek. Voltak köztük öregek és fiatalok, kövérek és soványak, vidámak és morcosak, kedvesek és fafejűek. Voltak köztük kínai, mexikói, amerikai, angol, francia, brazil, japán hoppik,
és még vagy százféle különböző nemzetiség, százféle szokással, mesével, étellel,babonával. Mondom: épp, mint a nagyvilág kicsiben."- ismerd meg a hoppik sokszínű világát, olvasd el ajánlónkat az új könyről.

Tovább olvasom...