Ahány Hoppi, annyi szokás...

Vidám mesekönyv kicsiknek

"A hoppik ugyanis sokfélék voltak, akár az emberek. Voltak köztük öregek és fiatalok, kövérek és soványak, vidámak és morcosak, kedvesek és fafejűek. Voltak köztük kínai, mexikói, amerikai, angol, francia, brazil, japán hoppik,
és még vagy százféle különböző nemzetiség, százféle szokással, mesével, étellel,babonával. Mondom: épp, mint a nagyvilág kicsiben."- ismerd meg a hoppik sokszínű világát, olvasd el ajánlónkat az új könyről.

26426.jpgLétezik a Földön egy olyan icurka-picurka hely, amit csakis Gimesi Dóra, Rófusz Ferenc, no meg a fantáziánk segítségével leshetünk meg. Hopplafalváról van szó, arról a csodálatos helyről, ahol ha úgy vesszük, megtalálható a világ boldogság esszenciája. Az itt élő kicsi emberkék, legyenek bármilyen nemzetiségűek,életkorúak, bármilyen bőrszínűek, alkatúak és természetűek, békésen éldegélnek egymás mellett, miközben más dolguk sincs, mint boldogságot teremteni az egész világon. Ők ugyanis az ünnepek felelősei. Rajtuk múlik, hogy szépen, örömtelien éljék meg az ünnepeket az emberek, szerte a világon. Tőlük kapjuk az ajándékokat, és ők figyelnek az ünnepi szokások megőrzésére, a varázslat megteremtésére. Egy nagy multikulti kavalkádot képzeljünk, picurka emberekből, akiknek folyton dolguk van, hiszen az év minden napjára jut legalább egy ünnep, de minimum 34572 születésnap, amit felejthetetlenné kell tenniük. Nehéz feladat, de a Hoppik örömmel teszik.

hopi1.jpg

A Hoppik között is vannak kiemelkedő karakterek, így például Toppi, aki Varázsló nagyapjától örökölte meg a Hoppik vezetője címet, és azt a varázspálcát is, amit szigorúan csak akkor lehetett használni, ha valami baj fenyegeti a manócskák hétköznapjait. Gondos gazdája a városkának. Szereti minden lakóját és számon tartja minden apró történését Jó barátai Süti, a Hoppi kislány, aki az ünnepi eledelekért felelős. Doki, aki találmányokkal bíbelődik, és a minden lében kanál Pötyi, a legkisebb Hoppi, akivel biztos hogy mindig valami kalamajkába keveredik.

hoppi2.jpgHoppifalván minden nagyon színes, mozgalmas és vidám. Kizárólag jó dolgok történnek velük, csupa cukiság, ami egy kisgyermek képzeletvilágának a legideálisabb. Szerethetőek, viccesek és mindig valami olyan történet kellős közebébe pottyanunk velük, amiben magunk is szívesen részt vennénk. Hiszen melyik kiskorú tudna ellenállni egy gyereknapi vidámparkozásnak, vagy melyik gyermeknek ne lenne izgi egy ajándékokkal teli születésnapi vonat?

A legaranyosabb mese mégis a Mindenki karácsonyfája, amelyben nem a fenyőfát viszik az otthonukba a manócskák, hanem inkább ők mennek ki az erdőbe, hogy feldíszítsék az erdő legszebb fáját. A díszek, az ételek és a szokások a legkülönbözőbbek, úgy ahogy a világban is olyan sokféleképpen ünneplik a karácsonyt. Kinek a Jézuska, kinek a Mikulás, a halászlé vagy a pulyka. Ahány Hoppi, annyi szokás...

Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező úgy tűnik hosszú időre belemerült a Hoppik világába, hiszen egyszerre készíti a mesék rajzfilm -és könyvváltozatát is. A rajzfilm elkészült epizódjait nagy szeretettel fogadta a közönség. Mostantól pedig könyv formában, Gimesi Dóra kedves történeteinek segítségével válhat még bensőségesebbé a viszonyunk a Hoppikkal.

Érdekel a film is? Kattints ide és lesd meg a hoppikat!

Bagossy Laura ajánlója

Kapcsolódó termékek