Kalimpa

Stiglincz Milán-Varga Norbert

Kalimpa

Igor Lazin illusztrációival

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2243 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2016
80 oldal, 165x210 mm, Kemény borító  

Kalimpa a bábszínház hőse! Mindenben ő a legjobb, amíg ki nem lép a kapun, és meg nem szűnik a bábszínház varázslata. Onnantól egy ügyetlen kisfiú, akinek mindent újra kell tanulnia küldetése során, hogy megszerezze a varázsfőzet összetevőit, és megmentse az öreg királyt. A mese olvasói vele együtt fejlődhetnek: Kalimpa minden fejezetben megtanul valamit – kúszni, mászni, futni, ugrani, egyensúlyozni, dobni. A gyerekek (és persze a szülők, pedagógusok) pedig minden fejezet után találnak sok-sok mulatságos, játékos feladatot, amelyek segítik a mozgásfejlődést, és így megalapozzák az iskolaérettséghez szükséges nagy- és kismozgások kialakulását. Kalimpa könyvében összekapcsolódik a MESE és a MOZGÁS. Játsszatok Kalimpával!

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Képességfejlesztés lépésről lépésre

gyakoroljatok játékosan!

2017. január 26. - Zsani cimkék: játék 3-6 5-8 

kalimpaMost egy olyan játékos tornával lepheted meg otthon a gyereked, amit tuti, hogy élvezni fog, miközben fejlődik az idegrendszere. A játékot a Kalimpa című képességfejlesztő "tornasorokat" is hozó meseregényből választottuk, ha bevált, olvassátok el a bábfiú kalandjait és játsszátok is el! 

Készüljetek fel az iskolára, az iskolaérettségi tesztre feszültség nélkül!

Mindenkinek lesz egy ötleted!

Már csak 9 nap karácsonyig!

2016. december 15. - Zsani cimkék: szemle ünnep 

karacsonyjohMost már menthetetlenül nyakunkon a karácsony! Ha még nem sikerült mindenkinek beszerezned az ajándékát, akkor olvasd el a cikkünket és találj benne mindenkinek kortól, nemtől függetlenül egy tuti megoldást

Most mindenkinek lesz egy jó ötleted!

Kattints a szemlére!

"A mozgás a gyermek legtermészetesebb megnyilvánulási formája"

Interjú Varga Norbert mozgásfejlesztővel

2016. december 13. - Zsani cimkék:

kalimpaHa valakik, a Mocorgós fiúk tudják, hogyan kell játékosan fejleszteni a gyerekeket. Aki ismeri a programjaikat, egy életre megjegyezte magának Kalimpát, az esetlen, csupa szív bábfiút. A foglalkozás során felcsendülő dal örökre belemászik a gyerekek fülébe, arról már nem is beszélve, milyen ügyesen ragadják meg az ovisok fantáziáját, és egy játékos mese keretében milyen profizmussal fejlesztik a mozgásukat. 

Varga Norbert, a Mocorgó programok lelkes gyógytornásza számos kérdésünkre válaszolt a mozgásfejlődéssel kapcsolatban. Kattints az interjúnkra, és olvasd el, hogyan lehet mesésen felkészülni az iskolára.