Képtelen képes ABC

Végh György

Képtelen képes ABC

Réber László illusztrációival

Bolti ár: 1999Ft
Kedvezményes ár: 1699 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 3-6 munkanap
Móra Kiadó, 2016
24 oldal, 170x240 mm, Kemény borító  

Hogy mire képes ez a képtelen képeskönyv? Úgy tanítja meg a betűket és az ábécét, hogy közben a kezdő olvasó végig remekül szórakozik. És mire képtelen ez a képtelen képeskönyv? Hát arra, hogy untasson bennünket – még ha ki is nőttünk már az iskolapadból. Réber László mulatságos rajzai kiegészítik a játékos, csengő-bongó verseket, így lesz a kötet gyerek és felnőtt számára egyaránt feledhetetlen olvasmány: képeskönyv, amelyet képtelenség letenni.

Ezt a könyvet 6-9 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Végh György, (Áporka, 1919. augusztus 31. – Budapest, 1982. szeptember 7.), magyar költő, író, műfordító.

Budapesten, a VIII. kerületben, a Tavaszmező utcai gimnáziumban érettségizett. A Gaál Béla Filmiskolában folytatta tanulmányait. A Szép Szónál ismerkedett meg Horváth Béla költővel, az ő közvetítésével jelent meg nyomtatásban első verse a Pesti Naplóban. Just Béla segítségével került a Vigilia írói közé.

1941-ben, 21 éves korában jelent meg első verseskötete, a Havas éjszakák (Budapest). Ezt két prózakötete követte. Főleg műfordításokból élt, a Modern Orfeusz, (1960) című kötete ezeknek gazdag válogatása. Halálával nagyjából egyidőben jelent meg önéletrajzi regénytrilógiája, még később összegyűjtött verseinek kötete és memoárregénye, A gonosz angyal (Budapest, 1986).

Számos mese és gyermekvers szerzője volt: Képtelen képes ABC című munkáját az Ulpius-ház Könyvkiadó Ulpius Játszóház gyerekrészlege adta ki újra 2010-ben. A szerző kötetei közül 2011-ben a Don Makarémó, egy kulcslyukon keresztül és a Pacsaji csalafinta kalandjai újrakiadására készülnek.

A szerző más könyvei

 • Végh György
  Ulpius-ház
  1999 Ft (-20%)
  2499 Ft
  Végh György humorral, gyermeki bájjal és nyelvi leleményességgel szövögeti a derűs mesevilágot! Olvasd el Te is mi történik A Nyugalmazott Elefánt Úr Birodalmában!
 • Végh György
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Végh György most először megjelenő, kedves meséje Kőszeghy Csilla rajzaival tökéletes karácsonyi ajándék.
 • Végh György
  Pozsonyi Pagony Kft
  1828 Ft (-15%)
  2150 Ft
  Sokféle hóember létezik. Ennek a mesének a főszereplője Hó-Kuszpók Istók, aki táncol a telefonpóznán, feljut a háztetőkre, találkozik egy macskával.

Cikkek

Írni és olvasni tanultok?

Jó könyvek kezdőknek

2016. október 27. - Zsani cimkék: szemle ismertető 

1 Vicces versek? Kreatív írásgyakorlás? Hantázó állatok? Vagy küzdelem a Minecraft hőseiként? Ebben a szelében akár igazi könyvmoly a gyereked, akár kifejezetten a hideg rázza az irodalomtól, tuti megtalálod azt, amivel megérinti a könyvek varázslatos titokzatossága.

Így szeressetek, tanuljatok olvasni közösen és egyedül!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlóját olvasod.