Írni és olvasni tanultok?

Jó könyvek kezdőknek

 Vicces versek? Kreatív írásgyakorlás? Hantázó állatok? Vagy küzdelem a Minecraft hőseiként? Ebben a szelében akár igazi könyvmoly a gyereked, akár kifejezetten a hideg rázza az irodalomtól, tuti megtalálod azt, amivel megérinti a könyvek varázslatos titokzatossága.

Így szeressetek, tanuljatok olvasni közösen és egyedül!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

Képtelen képes ABC

Ablak-zsiráf, Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa mosodája. Ezek közé az örök klasszikusok közé tartozik aKéptelen képes ABC is. A közös ezekben a könyvekben, hogy mindegyik középpontjában a magyar nyelv áll. A Képtelen képes ABC egy különleges ábécés könyv. Végh György ábécénk minden betűjével rövid, pár soros verseket írt, amiket Réber László egyedi rajzai kísérnek. Az „a” betűnél „a” betűs szavak, a „zs” betűnél pedig „zs” betűs szavak alkotják a versek nagy részét, és ezeket a szavakat jelenítik meg a rajzok. A versek ritmusa gördülékennyé teszik az olvasást, a képek pedig a kisebbeknek is segít, hogy olvasás nélkül mondják velünk a szöveget. A pörgős, egyszerű, de fantáziával és képekkel teli szövegek remek olvasmányt nyújtanak a kisiskolás kezdő olvasók számára, miközben a magyar ábécé is fejükbe röppen. Egyedül vagy közösen is élvezetes és szórakoztató kikapcsolódást nyújt ez a rendhagyó ábécés könyv!

18373.jpg
"M betűvel meggy és málna,
mozdony minden gyerek álma,
majom, malom, kis malacka,
mackót mosdat Matróz Magda.

N betűvel narancs, nátha,
Nándinak is van nadrágja,
nefelejcs és napraforgó,
kerek a nap, mégse hordó."

Elsősöknek és az olvasás ifjú szerelmeseinek 6 éves kortól.

Írni tanulok – Kreatív írókészletek

26421.jpgAz Írni tanulok készletek feldobják az írás gyakorlását. Ugorj vissza a középkorba vagy az ókori Egyiptomba, és próbáld ki, hogyan írtak az akkori emberek! A két különböző tematikájú szett segít az ifjú írnokoknak, hogy izgalmas környezetben próbálgassák a készségeiket. Mindegyik doboz tartalmaz egy leírást, amikből mesés írásstílusokat tanulhatsz meg, egy különleges íróeszközt, egy üveg tintát, egy köteg szép írópapírt, valamint pár, a tematikához illő nyomdát nyomdapárnával, amelyekkel pluszban díszíthető a létrejött remekmű.

Középkor: Ebben a csomagban a középkori kódexekhez hasonlatos betűvezetés titkába nyerhetsz bepillantást. Mártsd a lúdtollat a tintába és írj le bármit a frissen tanult cirkalmas betűk segítségével!

26422.jpg
Egyiptom: Gondolkoztál már azon, mit jelenhetnek az ókori hieroglifák? Ennek a szettnek a segítségével kódfejtővé válhatsz! Egy titkosíráshoz hasonló ABC-t tanulhatsz meg és egyiptomi falfestményekhez hasonlatos írásokat készíthetsz. 

Ezekkel a készletekkel nem lesz iskolaszagú az írásgyakorlás, hanem élvezetes és kikapcsolódást nyújtó alkotói tevékenységgé válik.

A hanta banda

Dirk Nielandt meséje eggyel idősebb korosztálynak íródott: kezdő olvasóknak, akik már maguk is elboldogulnak egy rövidebb szöveggel.A hanta banda jó választás: rövid fejezetekből áll, sok párbeszéddel, egyszerű nyelvezettel26502.jpgA történet egy tévéstúdióban játszódik, ahová hőseink elszegődnek éjjeliőrnek. A karakterek egyáltalán nem megszokottak, mondhatni egészen különösek: egy folyton lódító mackó és egy keselyű barátságáról szól. Bizony, egy keselyű. Ráadásul egy nem mindennapi madár Keselyű Klári: különleges humorú, találékony, okos, és kimondottan széles kapcsolati hálóval rendelkezik. Ismer Valakit, aki ismer Valakit, aki ismeri A Betörőt. Azért ez nem semmi! Sajátos ismertetőjegyük, hogy folyton kiszínezik a valóságot, így aztán sosem tudni, mikor mondanak igazat. Az éjjeliőrség alatt magukra szabadítanak egy mamutot és egy ősembert, a világ első tévéjéből, akik elég nagy felfordulást okoznak, ráadásul a kommunikáció sem megy zökkenőmentesen. Feladatuk, hogy mindent helyrehozzanak egyetlen éjszaka alatt.

De lehet, hogy ezt is csak kitalálták. Ki tudja?

7-10 éves gyerekeknek.Kétségbevonhatatlan tény, hogy a gyerekek (ahogy a felnőttek is) egyre kevésbé szeretnek olvasni. Hiszen annyi izgalmas dolog van az interneten! Videoblogok, chat, játékok, és még sorolhatnánk. Ha csak egy találó példát akarnánk mondani, ami jobban leköti őket, mint egy könyv, akkor az biztosan a Minecraft lenne. Szerencsére van megoldás: Minecraft, de regény formában. Izgalmas sorozat a Grieferek Ligájáról.4. A szivárvány-grieferek visszatérnek

26546.jpgA negyedik könyvben Violet és Noah a Szuperszonikus Vidámparkban hullámvasutaznak, kalózhajón lengenek, vadvízi csónakon csúsznak le, amikor Violet megpillant egy szivárványszínű... talán csak egy vattacukor volt? Biztosan káprázott a szeme. Az nem lehet, hogy egy griefer volt! Hiszen felszámolták az egész hadsereget, Danielt pedig csapdába ejtették az alapkőzet szobában. Ahhoz, hogy megtudják mi történt, vissza kell térniük a szobához. Előbb azonban meg kell küzdeniük a váratlanul rájuk támadó zombikkal, és kimenekülni a vidámparkból.5. Harc az alvilágban
26545.jpgNoah, Violett, Trent, Will, Hannah és Ben együtt indulnak neki a következő kalandnak. Portált építenek az Alvilághoz, ahol azonnal ellenfelekre akadnak, méghozzá egy csontvázseregre. Nem is sejtik, hogy ez még csak a kezdet: zombik, lidércek, tüzet köpő szörnyek serege vár rájuk, amik a városukra is rászabadulnak. Megint Daniel keze lenne a dologban? Sikerül legyőzniük a mobokat? Ha kíváncsi lettél, olvasd el a Griefer sorozat 5. kötetét!

Gieferek Ligája - 4. és 5. könyv

8-tól 12 éves korig.

Kapcsolódó termékek