Marco és Mirkó kalandjai

Gianni Rodari

Marco és Mirkó kalandjai

Anna Laura Cantone illusztrációival

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2542 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2016
96 oldal, 145x215 mm, Kemény borító  

Marco és Mirkó ikrek. Marco egy méter húsz centi magas, Mirkó viszont százhúsz centiméter. Mirkónak égszínkék szeme van, Marcónak viszont pont ugyanolyan. Egyszóval ikrek, és ezért szakasztott másai egymásnak. Csak a kalapácsuk nyele más színű: Marco kalapácsának fehér a nyele, Mirkóé pedig fekete. Ráadásul idomított kalapácsok: úgy működnek, mint a bumeráng. A két fiú a két kalapáccsal minden helyzetet megold, találkozzanak akár tolvajjal, akár kísértettel, akár a félelmetes hintőpor bandával. Nem félnek senkitől és semmitől (illetve: majdnem semmitől – a Piroska és a farkas meséje bizony még ezeket a bátor fiúkat is próbára teszi). Gianni Rodari, az olasz gyermekirodalom legnagyobb alakja (Hagymácska története, Jácint úrfi a füllentők birodalmában, Halló, itt apu mesél, Torta az égen stb.) ebben a könyvében is különleges humoráról és kiapadhatatlan fantáziájáról tesz tanúbizonyságot. Anna Laura Cantone pedig (A bagoly, aki félt a sötétben, A cica, aki haza akart menni stb.) igazán méltó társa ebben.

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Gianni Rodari életműsorozatának második darabja szatirikus és fantáziadús mese a technika bűvöletéről.
 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  2287 Ft (-15%)
  2690 Ft
 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  2294 Ft (-15%)
  2699 Ft
  Hagyma apó kis fabódéja, amelyben gyermekeivel éldegélt, alig volt nagyobb egy zöldségárus ládikójanál. Egy nap előttük haladt el a vidék kormányzója, Citrom herceg. Hagyma apó a nagy tolongásban véletlenül őfensége lábára tapos, ezért a Citrom-őrök lefogják és börtönbe vetik.
 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  1862 Ft (-15%)
  2190 Ft
  Az olasz városkában nagy port kavar az égen megjelenő azonosítatlan tárgy, amely a felnőtteket rögtön a hadviselésre sarkallja, a gyerekeknek pedig izgalmakkal teli kalandokat ígér. Felolvasásra és önálló olvasásra egyaránt alkalmas könyv.
 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  1947 Ft (-15%)
  2290 Ft
  A jövőben sok furcsaságra akad példa. Mit szólnál például ahhoz, ha az ajtódon egy állig felöltözött krokodil kopogtatna?
 • Gianni Rodari
  Ciceró Könyvstúdió
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Hiánytpótló, örök meseregény.
 • Gianni Rodari
  Móra Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  "A mese nem minden, ami egy gyerek hasznára válhat. Ám egyebünk sincsen." Gianni Rodari

Cikkek

Ikrek mindenütt

TOP 8 ikres könyv

2017. március 2. - Zsani cimkék: szemle regény Ezt olvassuk most 

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Végre együtt a család!

Szemle a legünnepibb családi könyvekről és játékokról

2016. december 6. - Zsani cimkék: ünnep családi 

bolondosLassan itt a karácsony és végre együtt lehet a család! Az ünnep pedig nem lehet teljes egy meghitt történet, egy egész családot megmozgató játék nélkül. Most összeszedtük a legszuperebb családi könyveket és társasokat, hogy megmutassuk neked, mik azok, amik miatt mi annyira várjuk a karácsonyt! Már csak két hét! 

Olvasd el a szemlénket!

Klasszikusok sulisoknak országról országra

Egy jó könyv mindig jó!

2016. július 5. - Zsani cimkék: 8-12 

vegtelenIsmerjétek meg a legszuperebb klasszikusokat! Szemlénk sorra veszi azokat a könyveket, amiket generációról generációra lehetetlen megunni. Ha kéne egy jó könyv, ami garantáltan elvarázsol, akkor olvasd végig a cikket. Hat éves kortól egészen a kisiskolás kor végéig mindenki talál benne magának valami igazán különlegeset és katartikusat!

Elő a függőággyal és a nosztalgikus hangulattal!