Klasszikusok sulisoknak országról országra

Egy jó könyv mindig jó!

Ismerjétek meg a legszuperebb klasszikusokat! Szemlénk sorra veszi azokat a könyveket, amiket generációról generációra lehetetlen megunni. Ha kéne egy jó könyv, ami garantáltan elvarázsol, akkor olvasd végig a cikket. Hat éves kortól egészen a kisiskolás kor végéig mindenki talál benne magának valami igazán különlegeset és katartikusat!

Elő a függőággyal és a nosztalgikus hangulattal!

Végre eljött az idő, és a gyereked kezébe adhatod a legnagyobb gyerekkori kedvenceidet? Akkor ne habozz! Nyáron a legjobb olvasni. Bárhol elbújhatsz a könyveddel, és végre bőven van időd belemerülni. Ha ügyes vagy, a végéig senki nem fog kizökkenteni!

A magyar: Lázár Ervin

21158.jpgLázár Ervin neve megkerülhetetlen, ha gyerekirodalomról van szó. Mikkamakka, Dömdödöm és Bab Berci fogalmakká váltak. Nem is csoda, hiszen Lázár Ervin úgy iszonyat filozofikus, hogy közben csak poénokon, konkrétan nyelvi játékokon keresztül közöl. És ez az, ami mindig célba talál.

Hat éves kortól mindenkinek, aki szeret nevetni!

Az újraillusztrált kötetekről Gévai Csilla író, illusztrátor gondolatait itt olvashatod. 

Ha pedig nem akarsz lemaradni a legjobbakról, rendeld meg a könyveket itt

Az ausztrál: Pamela Lyndon Travers: Mary Poppins a Cseresznyefa utcában

4379.jpg
Pamela Lyndon Travers meséje csodálatos. A varázslat és a valóság olyan elegye, ami nem csak a gyerekeket, hanem a felnőttek fantáziáját is egyből megindítja. Hiszen ki ne vágyott volna egy csodatevő nevelőnőre? A varázsdada a keleti széllel érkezik, és olyan természetesen pottyan kalapjával és a táskájával a Banks család életébe, mintha mindig erre készült volna.

Hat éves kortól azoknak ajánlom, akik nem akarnak lemaradni a világ egyik legcsodálatosabb meséjéről!

Ha megrendelnéd, kattintside!

A svéd: Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil és Harisnyás Pippi

23611.jpg
Astrid Lindgren a svéd gyerekirodalom megunhatatlan sztárja. Hihetetlen érzékkel tudja megformálni azokat a gyerek karaktereket, akik dacolva a felnőtt világ igaztalan és értelmetlen szabályrendszerével hűek maradnak magukhoz, a bennük élő gyermekhez. Harisnyás Pippi és Juharfalvi Emil ezért minden gyerek kedvence. Mert ők az igazi gyerekek mindnyájunk helyett. És igazuk van...

Hat éves kortól ajánlom minden korosztálynak, akik úgy érzik, felszabadultan bolondozni a világon a legjobb!

Kíváncsi vagy mitől olyan zseniális Astrid Lindgren? Akkor olvasd el a cikkünket, és mindent megtudsz a gyerekekről!

Megrendelnéd? Lapozz ide!A brit: Lewis Caroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán16560.jpgMitől olyan különleges Lewis Caroll világa? Magyarul az Aliz történetek kicsit furcsán érkeztek, és bár Kosztolányi fordítása sok szempontból izgalmas, mégis meghökken az ember, mikor Aliz helyett Évikéről olvas, aki nem Csodaországba pottyan, hanem Tündérországba. A kulturális fordítás mellet amúgy Kosztolányinak sok-sok nyelvi bravúrja van az első fordításban. Egyszerűen csak olyan szövegbe ütközött, ami minden ponton olyan konnotációkat hívott elő, ami az angolszász kultúrkörhöz vezettek, és amiket a magyar gyerekek nem ismertek. Ezért úgy döntött, maximálisan magyarosítja a mesét. Varró Zsuzsa és Varró Dániel újrafordítása egész másképp nyúl a szöveghez. Persze ma már meghökkentőbb Évikét olvasni, mint Alizt... Ezért Varró Zsuzsa és Varró Dani elengedhette magát és hagyhatta végigsodorja a szövegen a nonszensz. csodálatos fordítás, rendkívüli nyelvi játékokkal. Ráadásul a szöveget az eredeti illusztrációk, Sir John Tenniel grafikái díszítik, amik még különlegesebbé, és teljesebbé teszik a mesét.Hét éves kortól mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a varázslatot, az izgalmakat, és verseket!Rodari az olasz gyerekirodalom legnagyobb klasszikusa. Annak, aki szereti az olasz humort, muszáj megismerni Marcot és Mirkót! Ebben a varázslatos és vagány meseregényben szárnyal a fantázia! Az ikerfiúk a bumeráng kalapácsukkal minden problémát megoldanak! Oltári vicces helyzetek és pörgős dialógusok repítenek át a betörős kalandoktól kezdve a kísértettörténeteken át egészen a csecsemőgondozásig. 

Rendeld meg, és olvasd hangosan, mert úgy még jobb!

Az olasz: Gianni Rodari

25544.jpg

Hét éves kortól az egész családnak óriási szórakozás!21735.jpgKi ne lenne oda a varázslatokkal teli klasszikus mesékért? Bemutatom a kedvencemet: Wilhelm Hauff meséit! Szegedi Katalin csodálatos illusztrációi mintha együtt születtek volna a német romantika legcsodálatosabb meséivel. A történetek, mintha egy regényt olvasnánk, meséről mesére, egy-egy vékony fonalon keresztül kapcsolódnak egymáshoz. A fantasztikus keleti világ elemei izgalmasan keverednem a germán miszticizmus elemeivel. Különleges és kihagyhatatlan!

Szívesen megismernéd közelebbről a vicces ikreket? Akkor lapozz ide!

Beleolvasnál? Tedd meg itt!

Ha pedig máris megrendelnéd, akkor kattints ide!

A német: Wilhelm Hauff 

10 éves kortól mindenkinek, aki szereti a varázslatot és a romantikát!

Ha kíváncsi vagy, mitől olyan különlegesek Hauff történetei, akkor ebben az elemzésben varázslatos dolgokra bukkanhatsz!

Kapcsolódó termékek