Most akkor járunk?

Tallér Edina

Most akkor járunk?

Bolti ár: 2290Ft
Kedvezményes ár: 1947 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Tilos az Á Könyvek, 2014
300 oldal, 148x199 mm, Puha borító  

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd lány, akivel szinte ikrekként nőttek fel. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. De Beni szerint előtte még le kell vakarniuk magukról a húgát, Annát, és az első csókhoz sem ártana már egy szöszi. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek!

Ezt a könyvet 12-16 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Kiskunhalason született, 1971-ben. Író, újságíró, a Hajtűkanyar és az Irodalmi Sátor Egyesület alapító tagja. A Stúdió 13 nevű színházi alkotóközösség író-dramaturgja. 2007 óta publikál irodalmi lapokban. 2010-ben jelent meg A húsevő című regénye a Kalligram gondozásában, valamint Egy perccel tovább című drámája a Mozgó Világban, majd 2013-ban a Lehetek én is.
Az ifjúsági irodalomban 2014-ben jelentkezett első regényével, a Most akkor járunk?-kal, amit nagyon magukénak éreztek a Tilos az Á kiadó kamasz olvasói.
Hogy miért lehet olyan jól azonosulni vele, az talán kiderül ebből:
"A regény ötlete már évek óta érlelődik bennem. Nagyon-nagyon szerencsés helyzetben vagyok: van egy fiam és egy lányom, nekik pedig vannak barátaik. Mondanom sem kell, hogy időnként átjáróház a lakás, kamaszfiúk ki, kisiskolás lányok be, és fordítva. Vagy mindenki egyszerre. Elképesztő élményanyag és karakter-kavalkád. Adott volt a téma: hogyan látja egy kamaszfiú a világot, mi foglalkoztatja, mik az álmai, mi teszi boldoggá, mi bizonytalanítja el. Úgy gondoltam, közelebb tudok kerülni ezekhez a kérdésekhez, ha egy tizenéves srác nézőpontját és nyelvét veszem alapul."

A szerző más könyvei

  • Tallér Edina
    Tilos az Á Könyvek
    1947 Ft (-15%)
    2290 Ft
    Az első rész - Most akkor járunk? óta Eszter és Beni pár évet öregedett, sőt néha már egészen felnőttnek érzik magukat. A fiú el sem hiszi, mennyi minden megváltozott...

Cikkek

Engem azzal büntettek, hogy egy hétig nem olvashattam

Mit csinál az író nyáron? 16. rész - Interjú Tallér Edinával

2016. augusztus 15. - Pagony cimkék: interjú TilosAzÁ 

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Tallér Edina a Most akkor járunk? és a Holnaptól minden rendben c. regények szerzője!

Holnaptól tényleg minden rendben

Egy tizennégy éves problémái

2015. október 30. - Bánáti Anna cimkék: TilosAzÁ 

Keep calm its gonna be okBárki mondhat bármit, nyolcadikosnak lenni nem könnyű. Sőt talán ez az egyetlen olyan időszak az ember életében, amikor később sem csak legyint rá és nevet egyet, hanem utólag nézve is emlékszik rá, hogy milyen kemény volt tizennégy évesnek lenni. A Most akkor járunk?-ból már megismert Beni a folytatásban napjainkban, 2015 őszén, tizenhat éves fejjel meséli el, hogy milyen volt az a bizonyos 2013/2014-es tanév, hogy hogyan birkózott meg azokkal a problémákkal, amikkel a legtöbb nyolcadikosnak szintén szembe kell néznie.

Igazából tizenhárom

Tallér Edina: Most akkor járunk? Tilos az Á Könyvek, 2014

2014. június 9. - Hanna cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

mTallér Edina nem elsőkönyves szerző, a Most akkor járunk? azonban az írónő legelső ifjúsági regénye. Tizenhárom évesekről írni még akkor is komoly kihívás, ha az embernek történetesen épp ennyi idős a fia: Tallér Edina viszont meghökkentően egyszerűen és letisztultan, ugyanakkor közhelymentesen mutatja be azt az állandóan változó világot, amiben nem is olyan régen mindannyian éltünk, de amire talán már nem is emlékszünk. – Bánáti Anna ajánlója.