Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...

Engem azzal büntettek, hogy egy hétig nem olvashattam

Mit csinál az író nyáron? 16. rész - Interjú Tallér Edinával

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Tallér Edina a Most akkor járunk? és a Holnaptól minden rendben c. regények szerzője!

tovább...

Holnaptól tényleg minden rendben

Egy tizennégy éves problémái

Bárki mondhat bármit, nyolcadikosnak lenni nem könnyű. Sőt talán ez az egyetlen olyan időszak az ember életében, amikor később sem csak legyint rá és nevet egyet, hanem utólag nézve is emlékszik rá, hogy milyen kemény volt tizennégy évesnek lenni. A Most akkor járunk?-ból már megismert Beni a folytatásban napjainkban, 2015 őszén, tizenhat éves fejjel meséli el, hogy milyen volt az a bizonyos 2013/2014-es tanév, hogy hogyan birkózott meg azokkal a problémákkal, amikkel a legtöbb nyolcadikosnak szintén szembe kell néznie.

tovább...

Igazából tizenhárom

Tallér Edina: Most akkor járunk? Tilos az Á Könyvek, 2014

Tallér Edina nem elsőkönyves szerző, a Most akkor járunk? azonban az írónő legelső ifjúsági regénye. Tizenhárom évesekről írni még akkor is komoly kihívás, ha az embernek történetesen épp ennyi idős a fia: Tallér Edina viszont meghökkentően egyszerűen és letisztultan, ugyanakkor közhelymentesen mutatja be azt az állandóan változó világot, amiben nem is olyan régen mindannyian éltünk, de amire talán már nem is emlékszünk. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Most akkor járunk?

részlet egy Tilos az Á Könyvből

Az alábbi részlet Tallér Edina Most akkor járunk? című regényéből van. Beni, a tizenhárom éves fiú csetel benne barátnőjével, Esztivel, akivel kicsi koruk óta ismerik egymást és a legjobb barátok. Vajon hogyan és mivé alakul át ez a szoros barátság... Az eseményeket Beni szemszögéből követhetjük végig, felidézve az élet szépségeit és dilemmáit: barátságot, árulást, szerelmet és az élet apró örömeit. Kamaszoknak és szüleiknek kötelező!

tovább...

Ezt hívjuk életnek!

Interjú Tallér Edinával, a Most akkor járunk? szerzőjével?

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd gyerek, akivel szinte ikrekként nőttek fel, és úgy hívják: Eszter. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. De Beni szerint előtte még le kell vakarniuk magukról a húgát, Annát, és az első csókhoz sem ártana már egy szöszi. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek. – Tallér Edinát Péczely Dóra kérdezte a Százhold magazin számára.

tovább...

Beni a haverom

Kamaszkritika - Most akkor járunk? - Gerner Koppány írása

Gerner Koppány vagyok, tizenhárom és fél éves. Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolába járok, hetedikbe. Tallér Edina az anyukám, ő írta a Most akkor járunk? című ifjúsági regényt. Apukám Gerner Csaba, színész. Van egy húgom is, ő nyolcéves és Iringónak hívják.

Szeretek olvasni és írni is, most végeztem Kurt Vonnegut Kékszakáll című könyvével, tegnap kezdtem A Titán szirénjeit. Anyukám regényét akkor olvastam, amikor írta. Nagy öröm számomra, hogy írhattam róla ajánlót. Itt is van, olvassátok!  

tovább...