Pamela Lyndon Travers

A 97 éves korában elhunyt, eredetileg ausztrál színésznő, újságírónő az 1934-ben induló Mary Poppins sorozattal vált igazán ismertté, a könyv óriási sikert ért el és hét folytatás követte. Számos nyelvre lefordították, készült belőle film, színdarab, musical is. Mary Poppins felejthetetlen alakja, állandó szereplője a klasszikus ifjúsági irodalomnak, ahol a gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek. A könyvek illusztrációit Mary Shepard készítette, aki a Micimackót rajzoló E. Shepard lánya.

Klasszikusok újraolvasva
2017-03-02

Mindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Tovább olvasom...
Klasszikusok sulisoknak országról országra
2016-07-05

Ismerjétek meg a legszuperebb klasszikusokat! Szemlénk sorra veszi azokat a könyveket, amiket generációról generációra lehetetlen megunni. Ha kéne egy jó könyv, ami garantáltan elvarázsol, akkor olvasd végig a cikket. Hat éves kortól egészen a kisiskolás kor végéig mindenki talál benne magának valami igazán különlegeset és katartikusat!

Elő a függőággyal és a nosztalgikus hangulattal!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások