Rácz Nóra

A MOME-n végzett grafikus szakon. Diplomamunkájában Varró Dániel verseit dolgozta fel, majd a teljes verseskötet az átdolgozott illusztrációkkal 2008-ban jelent meg Szívdesszert címen a Magvető kiadónál. Ezt követte a Két Egérnél a Bolyongások Budapesten, amely Budapest rejtett építészeti csodáit veszi sorra két egér meséjébe illesztve.
Készít illusztrációkat weboldalakra, informatív kiadványokhoz és mesekönyvekhez. A Jurányi Műhely alaptótagja, számos kreatív gyerekfoglalkozást vezet, kortárs kórusban énekel, színészként is fellép.

Titanic-zsúr

A modern Szabó-családban öten élnek: a rettentő elfoglalt, mulatságos és nevetséges anya, a rettentő elfoglalt, komoly és komolykodó apa, a rettentően nehéz sorsú vonatmániás Miklós, akinek el kell viselnie a kisebb testvéreit, különösen a rettentően nehéz sorsú Kamillát, akinek annyi barbija van, hogy egész színdarabokat tud előadni velük, meg a nagyon vidám, parancsolgató és mindenhova felmászó kis Tomsit. A Titanic-zsúrban Kamilla inkább el is menekül a bátyja születésnapi mulatságából, így a fiúk, akarom mondani, a komoly, kilencéves Mérnök urak hatalmas játékot csaphatnak az anya segítségével, és eljuthatnak a Titanicra, hogy kinyomozzák a szobor rejtélyét. A folytatáshoz olvasd el a könyvet!

Tovább olvasom...