Ronja, a rabló lánya

Astrid Lindgren

Ronja, a rabló lánya

Ilon Wikland illusztrációival

Bolti ár: 2599Ft
Kedvezményes ár: 2079 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2014
208 oldal, 157x212 mm, Kemény borító  

A svéd erdők mélyén, valahol egy sziklavárban élt Mattis, a rablóvezér.Egy viharos éjszakán megszületett a kislánya, Ronja – minden rabló nagy örömére. A kislány felcseperedett, és lassan megismerte a körülötte lévő világot. Legjobban az erdőben szeretett barangolni, itt ismerkedett meg az ellenséges rablóvezér, Borka fiával, Birkkel. A két gyerek elválaszthatatlan jó barát lesz – az apák legnagyobb bánatára. Majd miután egy egész nyarat az erdőben töltenek, úgy döntenek, hogy ők nem követik apjuk „foglalkozását”, másként fognak élni. A szerző a tőle megszokott szeretettel, sok humorral, fordulatos cselekménybe ágyazva írja le a gyerekek kalandjait.

Ezt a könyvet 6-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Harisnyás Pippi, Juharfalvi Emil, Háztetey Károly, a svéd gyerekirodalom egyik legnépszerűbb figurái. Astrid Lindgren is szem előtt tartotta azt a hagyományt, amely már Selma Lagerlöfnél elindult, hogy nem feltétlenül minden gyerekregényben erkölcsi magaslatokat, és didaktikus célzatú üzeneteket kell a gyerekeknek közvetíteni. Az önállóság, amely Pippit is jellemzi, megvilágít egy szabadabb, megengedőbb nevelési elméletet. Lindgren, mint oly sokan, először lányának mesélte történeteit, és ezeket adta ki könyvben. A regényt hatvan nyelvre lefordították és több film is készült belőle.

A szerző más könyvei

 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Folytatódnak Harisnyás Pippi, a vagány, szeplős kislány kalandjai, aki a szülei nélkül él a Villekulla-villában. Pippi ebben a kötetben sem tétlenkedik: elpáhol néhány gazembert, megzaboláz egy szökött tigrist, botrányba fullaszt egy színházi előadást, és persze sokat játszik a barátaival, Tomival és Annikával.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Aki ismeri Juharfalvi Emilt, szívébe zárhatta már a fiú húgát, Idát is. A kislány csodálja Emil csibészségeit, és minden áron szeretne valami csínyt elkövetni. Sánta Lotta tojásai talán segítségére lesznek ebben…
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1999 Ft (-20%)
  2499 Ft
  Harisnyás Pippi nem szokott hencegni vele, de mi most eláruljuk: ez a vagány szeplős kislány valójában Kurrekurredutt-szigen királyának a lánya, tehát egy igazi, hamisítatlan hercegnő. És eljön az idő, amikor Pippi úgy dönt, hajóra száll, és elidőz kicsit apja birodalmában.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Az apró tengerparti városkában van egy csinos kis ház, a Villekulla-villa, s ennek van egy még különösebb lakója. Kilencéves, szeplős, copfos, vörös hajú kislány - úgy hívják, hogy Harisnyás Pippi. A legnagyobb svéd klasszikus!
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Csaknem hetven év telt el azóta, hogy Astrid Lindgren az izgalmas Kalle-trilógiával megteremtette a skandináv krimi ifjúsági változatát – most ennek a sorozatnak az első kötetét tartja kezében az olvasó.
 • Astrid Lindgren
  Egmont Hungary Kft.
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  Pippi, Tomi és Annika olvasta az újságban, hogy a Komlókertet esténként ellepik a huligánok...Így történt, hogy a világ legerősebb kislánya és kis barátai átköltöztek a Komlókertbe. Amikor a huligánok elkezdtek csibészkedni, rettenetesen meglepődtek.
 • Astrid Lindgren
  Egmont Hungary Kft.
  1444 Ft (-15%)
  1699 Ft
  Kalandozz együtt Pippivel és barátaival a Déltengeren!
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Juharfalvi Emil, az égetnivaló svéd fiúcska ötven éve kiáltotta először, hogy: "Kírem a sapkóm!". Azóta gyerekek milliói tanulják a gyapjas hajú, ötéves vadóctól a csibészkedés mesterfogásait.
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Emil a svéd fiúcska segíteni akar édesapjának elpusztítani a házukban élősködő legyeket, és minden furfangját beveti, hogy elegendő légypapírhoz jusson. De lehetséges, hogy nagy buzgalmában túllő a célon?
 • Astrid Lindgren
  Móra Kiadó
  1599 Ft (-20%)
  1999 Ft
  Karácsony táján minden évben nagy vendégséget rendeznek a Macskaháj-tanyán. Ezúttal a juharfalvi tanító kisasszonyt is meghívják, akinek különös ötletei támadnak.
Astrid Lindgren összes könyve...