Rozi az égen

Tasnádi István-Jeli Viktória

Rozi az égen

Kun Fruzsina illusztrációival

Bolti ár: 3250Ft
Kedvezményes ár: 2763 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2010
88 oldal, 215x255 mm, Kemény borító  

Minden azzal kezdődött, hogy Rozi hatodik születésnapja elveszett. Jó: esetleg elkóborolt. Mindenesetre szőrén-szálán eltűnt, nyoma veszett, felszívódott. Még szerencse, hogy megkergült az az ágy lábához kötött lufi, mert különben mi repítette volna Rozit egyenesen fel az égbe? Márpedig ha nem repül, talán sosem találkozik a szeleburdi Kentaurlánnyal, a Nagy Kaprikornusszal, a tejtó halacskáival, a Krokorigókkal, az Ikernagyikkal és mind a többi églakóval, s még a végén maga is elhitte volna azt a képtelenséget, hogy az ég olyan üres, mint egy lukas dió. Tasnádi István és Jeli Viktória meseregényében Rozi elveszettnek vélt születésnapját keresve végigjárja a csillagos eget. A Skorpió, azaz saját jegye elől menekülve megismerkedik a többi tizenegy csillagjeggyel, és a hozzájuk tartozó alapvető tulajdonságokkal, vonzalmakkal és taszításokkal. Az út végére akarva-akaratlanul sok mindent megtanul, és az ellopott-elveszett szülinap is megkerül, természetesen. A meseregény megjelenésével párhuzamosan elkészült a bábszínházi adaptáció is, a darabot a Budapest Bábszínház játssza.

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Cikkek

Születésnapi űrtúra - Jeli Viktória, Tasnádi István: Rozi az égen

2010. június 15. - Turai Juli cimkék: esszé ismertető Juli blog Ezt olvassuk most 

"Ez a legrosszabb napom!!! – zokogta Rozi az ágya fölött lógó plakátsüni képébe. – A legeslegrosszabb!!! Engem senki nem szeret, és mindig ezt csinálják! MINDIG!" – Ez a kezdés rögtön magával ragad, mikor kinyitjuk a könyvet. Semmi tente-tente, hanem durr bele a közepébe. Izgalmas alaphelyzet, és mivel ezek a kezdőmondatok, itt még nem lehet tudni, hogy csak egy kislány hisztijéről van szó, vagy valami tragikus felismerésről. Bár – teszem hozzá – a hisztit sem szabad elbagatellizálni. (Turai Juli cikke)

Könyvhét 2010 – Pagony módra (a szerkesztő jegyzetei)

2010. június 3. - Eszti cimkék: esszé jó könyv ismertető Ezt olvassuk most 

Hadd büszkélkedjünk egy kicsit: soha ennyi könyvünk nem jelent még meg Könyvhétre! Hét új könyvünk van, s ha hozzászámoljuk a szintén nem túl régen megjelent könyvfesztiváliakat is, bizton állíthatjuk: ilyen évünk nem volt még.

Lássuk akkor sorban, mik is ezek...