ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 5-8
  • lányos

Tasnádi István, Jeli Viktória

Rozi az égen

Illusztrátor: Kun Fruzsina

Pozsonyi Pagony Kft, 2010

88 oldal, Kemény borító

Minden azzal kezdődött, hogy Rozi hatodik születésnapja elveszett. Jó: esetleg elkóborolt. Mindenesetre szőrén-szálán eltűnt, nyoma veszett, felszívódott. Még szerencse, hogy megkergült az az ágy lábához kötött lufi, mert különben mi repítette volna Rozit egyenesen fel az égbe? Márpedig ha nem repül, talán sosem találkozik a szeleburdi Kentaurlánnyal, a Nagy Kaprikornusszal, a tejtó halacskáival, a Krokorigókkal, az Ikernagyikkal és mind a többi églakóval, s még a végén maga is elhitte volna azt a képtelenséget, hogy az ég olyan üres, mint egy lukas dió. Tasnádi István és Jeli Viktória meseregényében Rozi elveszettnek vélt születésnapját keresve végigjárja a csillagos eget. A Skorpió, azaz saját jegye elől menekülve megismerkedik a többi tizenegy csillagjeggyel, és a hozzájuk tartozó alapvető tulajdonságokkal, vonzalmakkal és taszításokkal. Az út végére akarva-akaratlanul sok mindent megtanul, és az ellopott-elveszett szülinap is megkerül, természetesen. A meseregény megjelenésével párhuzamosan elkészült a bábszínházi adaptáció is, a darabot a Budapest Bábszínház játssza.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

3250 Ft
2763 Ft (-15%)

Rozi a nyári égen - a nagy kék matrac

Rozi nyáron Balatonon nyaral, mint sok másik kislány, és persze sokkal vakmerőbb dolgokat szeretne a barátnőjével csinálni, mint amit a szülei megengednek. Ha szeretnétek tudni, hogy mit, olvassatok tovább!

Bábu fesztivál a Budapest Bábszínházban

Március 23-a és 25-e között kerül sor a 2. Bábu Bábfesztiválra a Budapest Bábszínházban. A fesztiválra tíz egyszemélyes előadás kapott meghívást, köztük két külhoni produkciót is láthat a közönség. Lesz többek között Hüvelyk Matyi, Vásártér, Szépség és a Szörny, Pulcinella és a halál, Mátyás király asztalánál és Gulyás Terka. De aki később menne a Budapest Bábszínházba, az sem fog unatkozni: A legkisebb boszorkány, a Hajnali csillag peremén, az Óz, a nagy varázsló, A brémai muzsikusok, A szarvaskirály, Líra és Epika, A varázsfuvola, Rozi az égen, Tehén a holdon és Misi mókus vándorúton - néhány előadás, amelyek közül választhat. A Vaskakas Bábszínház műsorán április 24-től szerepel majd Parti Nagy Lajos mesekönyvéből, A pecsenyehattyú és más mesék-ből egy elődás azonos címen.

Március 20 - Gyerekszínházi világnap

2011. március 20-a vasárnap a Gyerekszínházi Világnap - e napon öt kontinens gyerekszínházai ünnepeltek együtt, s előadásaik előtt világszerte elmondják közös kiáltványukat, melyet a Kolibri színház honlapján is olvashattok Fábri Péter és Novák János fordításában. Mi Wolfgang Schneider a világnap kapcsán írott levelét közöljük.

További kapcsolódó cikkek...