ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 12-18

Patrick Ness

Szólít a szörny

Vivandra Kft., 2012

216 oldal, Puha borító

A szörny, ahogy a szörnyek szokása, nem sokkal éjfél után jelent meg. Conor ébren volt, amikor megérkezett. Rémálomból riadt fel. Nem egy rémálom volt ez, hanem az a rémálom, amit annyiszor álmodott mostanában. Az, amiben sötét van és vihar és sikoltás. Az, amiben kicsúszik keze szorításából a másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani. Amelyik mindig úgy végződött, hogy... De ez a szörny valahogy másmilyen volt, nagyon öreg és vad, és a legveszélyesebb dolgot akarta Conortól. AZ IGAZSÁGOT. Bátor, könyörtelenül őszinte, alapvetően szomorú, de mégis humorral színezett, kivételesen megindító írás arról, hogyan fogadjuk el veszteségeinket.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2950 Ft
2508 Ft (-15%)

Ne legyen tabu!

Sok olyan téma van, amit legszívesebben soha nem említenénk meg a gyerekek előtt, mind közül talán a halál a legnehezebben artikulálható. Mindennél fontosabb, hogy megóvjuk a gyerekeket a fájdalomtól, a kérdés csak, hogy ennek az-e legmegfelelőbb módja, ha nem beszélünk a halálról. Olvasd el ezt a cikket, hasznos tanácsokat, tematikus könyveket mutatunk be!  

Ne engedd el a kezem!

Patrick Ness és Siobhan Dowd közös könyve már keletkezésénél fogva is különleges: Dowd csupán a könyv vázlatát vetette papírra, amikor mellrákban meghalt. A kiadó felkérte Ness-t, hogy fejezze be a könyvet. Először vissza akarta utasítani a felkérést, de aztán megmozdult benne a történet. A könyv tehát úgy közös, hogy Ness írta - az ő összes sajátos stíluselemével – de Dowd karaktereiből indult ki. Az a bizonyos alaphelyzet: Conornak haldoklik az édesanyja.

További kapcsolódó cikkek...