Fekete nyár
  • 14-99

Mészöly Ágnes

Fekete nyár

Tilos az Á Könyvek, 2020

424 oldal , Puha kötés

Urara már mindent előkészített a teaszertartáshoz. Harci ruhája helyett egyszerű, fekete-ezüst selyemkimonót viselt, arca fáradt és gondterhelt volt. Meghajolt a fiú felé, majd elhelyezkedett vele szemben a tatamin.

Pamuk Fanni utálja a gimit és az otthoni nyomasztást. Csak az lelkesíti, hogy elkészítse Urara, a haláldémon jelmezét a nyári Conra. Terve megvalósításában a szomszéd néni lesz fő szövetségese, sőt, valami szerelemféle is megjelenik az életében. És bár szeretné, ha a valóság hasonlítana a filmek fantáziavilágára, nem számít rá, hogy ennyire azonosulnia kell kedvenc rajzfilmkarakterével. Mégis ő az egyetlen, aki ebben az elfuserált világban félelem nélkül beszél a halálról egy haldoklóval - ahogy Mészöly Ágnes az, aki pátosz nélkül, vagányan ír az elmúlásról, meg arról a fura valamiről, amit előtte életnek nevezünk.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3392 Ft
loyaltypoints17 törzsvásárlói pont
Kosárba
nextprev
Könyvet, kamasznak? Naná!

Kemény dió kamasznak könyvet választani, hiszen minden hónappal egyre okosabbak és tudatosabbak lesznek, és egyre nehezebb őket olyan dolgokkal megfogni, amikről tudod, hogy fontosak, de közben nem válsz a szemükben halálciki módon erőlködő felnőtté.
Ebben az ajánlóban olyan könyveket gyűjtöttünk össze nagyon célirányosan, amik közül biztosan találsz olyat, amivel lenyűgözöd majd!

Nagy szülinapi szemle

Reméljük, egy picit vissza tudjuk adni ezzel a Könyvhét utánozhatatlan hangulatát, és azt is, hogy megtaláljátok a ti legújabb kedvenceiteket!
Figyelem, hosszú írás következik, de életkor szerint rendeztük nektek, hogy könnyebb legyen eligazodni! Készítsetek be egy finom teát vagy kávét, és találkozzatok a legújabb Pagony-könyvekkel!

"Semmi komoly, csak élet meg halál"

A Tilos az Á könyveket már biztosan ismeritek, hiszen a Pagony könyvek “nagytestvérei”: kamaszoknak szóló minőségi, őket foglalkoztató és az aktuális élethelyzetükre reflektáló regényeket gyűjt csokorba.
A Tilos az Á-n belül pedig vannak olyan regények, amik mind-mind nehezebb, vagy egyenesen tabunak számító témákra fókuszálnak. Olyanokra, amikről nem sok szó esik, noha rendkívül fontos lenne, hogy a közbeszéd tárgyává váljanak. Ezek a Vészkijárat-regények, meg is vannak jelölve a borítón, hogy tudjátok, ezek nem a könnyed olvasmányok sorába tartoznak.

Mészöly Ágnes legújabb regénye is ilyen könyv. Aki ismeri a munkásságát, az biztosan nem lepődött most meg, hiszen sohasem félt a nehéz témáktól, ráadásul olyan empátiával és természetes humorral nyúl hozzájuk, amivel ösztönösen segíti a feszültségek oldását.
A Fekete nyár a halálról szól. Meg az életről. És arról, mennyire fontos, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobban kihasználjuk az időt, amit kapunk.

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások