Fekete nyár
  • 14-99

Mészöly Ágnes

Fekete nyár

Tilos az Á Könyvek, 2020

424 oldal, Puha kötés

Urara már mindent előkészített a teaszertartáshoz. Harci ruhája helyett egyszerű, fekete-ezüst selyemkimonót viselt, arca fáradt és gondterhelt volt. Meghajolt a fiú felé, majd elhelyezkedett vele szemben a tatamin.

Pamuk Fanni utálja a gimit és az otthoni nyomasztást. Csak az lelkesíti, hogy elkészítse Urara, a haláldémon jelmezét a nyári Conra. Terve megvalósításában a szomszéd néni lesz fő szövetségese, sőt, valami szerelemféle is megjelenik az életében. És bár szeretné, ha a valóság hasonlítana a filmek fantáziavilágára, nem számít rá, hogy ennyire azonosulnia kell kedvenc rajzfilmkarakterével. Mégis ő az egyetlen, aki ebben az elfuserált világban félelem nélkül beszél a halálról egy haldoklóval - ahogy Mészöly Ágnes az, aki pátosz nélkül, vagányan ír az elmúlásról, meg arról a fura valamiről, amit előtte életnek nevezünk.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

Kosárba

3990 Ft
3392 Ft (-15%)

Nagy szülinapi szemle

Reméljük, egy picit vissza tudjuk adni ezzel a Könyvhét utánozhatatlan hangulatát, és azt is, hogy megtaláljátok a ti legújabb kedvenceiteket!
Figyelem, hosszú írás következik, de életkor szerint rendeztük nektek, hogy könnyebb legyen eligazodni! Készítsetek be egy finom teát vagy kávét, és találkozzatok a legújabb Pagony-könyvekkel!

Könyvhét a Pagonnyal

A Pagony három online eseménnyel és sok-sok új könyvvel jelentkezik a 2020-as rendhagyó Könyvhéten.

"Semmi komoly, csak élet meg halál"

A Tilos az Á könyveket már biztosan ismeritek, hiszen a Pagony könyvek “nagytestvérei”: kamaszoknak szóló minőségi, őket foglalkoztató és az aktuális élethelyzetükre reflektáló regényeket gyűjt csokorba.
A Tilos az Á-n belül pedig vannak olyan regények, amik mind-mind nehezebb, vagy egyenesen tabunak számító témákra fókuszálnak. Olyanokra, amikről nem sok szó esik, noha rendkívül fontos lenne, hogy a közbeszéd tárgyává váljanak. Ezek a Vészkijárat-regények, meg is vannak jelölve a borítón, hogy tudjátok, ezek nem a könnyed olvasmányok sorába tartoznak.

Mészöly Ágnes legújabb regénye is ilyen könyv. Aki ismeri a munkásságát, az biztosan nem lepődött most meg, hiszen sohasem félt a nehéz témáktól, ráadásul olyan empátiával és természetes humorral nyúl hozzájuk, amivel ösztönösen segíti a feszültségek oldását.
A Fekete nyár a halálról szól. Meg az életről. És arról, mennyire fontos, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobban kihasználjuk az időt, amit kapunk.

Összes kapcsolódó cikk