Lóri és a kihalt állatok
  • 12-14

Lóri és a kihalt állatok

Móra Kiadó, 2022

144 oldal , Puha kötés

"A kihalt állatokról beszéltem a többieknek. Azzal kezdtem, hogy kihalt állat alatt nemcsak a Tyrannosaurus rexet és a kardfogú tigrist értjük, ezt jó, ha az elején tisztázzuk. Elmeséltem, hogy nagy bajok vannak most is, folyamatosan tűnnek el a különböző állatfajok a bolygóról, és ez hosszú távon tarthatatlan, komoly árat fogunk fizetni érte. Gondoltam, jól rájuk ijesztek, hátha akkor sikerül átadni valamit, azt mondtam, tulajdonképpen elvesztettük a harcot, mindennek vége. Aki szereti a katasztrófafilmeket, sokat spórolhat a mozijegyen, pár év, és elég lesz az ablakon kinéznie."

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Hogyan dolgozza fel anyja és az iskolaudvaron élő kisegér, Edmondantesz halálát, saját elhúzódó betegségét, klímaszorongását, teste zavarba ejtő változásait? S legfőképpen: mit kezdjen az osztálytársa, Panni iránti titkos érzéseivel?

A finom érzékenységgel megírt regény - a Regényes természet irodalmi pályázat nyertes műve - a szerző első kötete a Móra Kiadónál.
„Felelősek vagyunk a kék bolygóért, felelősek vagyunk a minket körülölelő életért, óvni szeretnénk, hogy unokáink unokái is élvezhessék a természet ezernyi színét, a madarak énekét. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság és a Magyar Írószövetség Regényes természet címmel pályázatot írt ki ifjúsági regények írására. Kerestük Fekete István utódjait, akik izgalmas, szerethető történeteket írnak a gyerekeknek mai nyelven, mai eszközökkel a természet szeretetéről, a természetvédelem fontosságáról, a klímaváltozásról.

A zsűri Regős Mátyás kötetének ítélte a pályázat első díját, remélem, hogy könyve nektek is tetszeni fog!”

Révész Máriusz

kormánybiztos, a regénypályázat ötletgazdája

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 2999 Ft
Aktuális ár: 2549 Ft
loyaltypoints13 törzsvásárlói pont
Kosárba

Sütihasználati beállítások