Sophie Corrigan

Nem rossz állatok

Scolar Kiadó, 2021

160 oldal , Kemény kötés

Ez a vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyv 38 olyan állatfajt, illetve -csoportot mutat be, amelyeket sokan félelmetesnek, ijesztőnek, veszélyesnek vagy gusztustalannak tartanak. Ha ezt a könyvet elolvassák, megtudják, milyenek ezek az állatok valójában, és rájönnek, hogy a félelmeiknek és a negatív érzéseiknek nincs is valóságalapjuk.

Az illusztrátor szerző minden állatnak két oldalpárt szentelt. Az elsőn azt mutatja be, hogy milyen butaságokat képzelnek róla egyesek, majd a következőn rögtön meg is cáfolja mindezt, és sok érdekességet közölve szeretteti meg velünk az addig esetleg félreismert állatot.

A keselyű például azért kopasz, hogy jobban tudja hűteni a testét, és egyébként nagyon hasznos állat, eltakarítja az elpusztult állatok maradványait.

A darázs nem gonoszságból vagy szórakozásból szúr, hanem azért, mert fél. Sárga-fekete csíkos testével figyelmeztet arra, hogy tartsunk tőle biztonságos távolságot.

A varangy nem árt az embernek, bár a bőre mérgező váladékot termel, mellyel a ragadozók ellen védekezik.

„Ti, emberek hiszitek csak rólunk, hogy rosszak vagyunk! Azt mondjátok, ijesztőek, kísértetiesek, veszélyesek vagy undorítóak vagyunk. Itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgot! Elegünk van abból a sok hazugságból, amit terjesztetek rólunk. Itt vannak hát a tények: mit is csinálunk valójában, és mennyi mindenben segítjük a TI életeteket. Egyáltalán NEM VAGYUNK ROSSZ ÁLLATOK! Csak ti nem ismertek bennünket!”

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 5499 Ft
Aktuális ár: 4674 Ft
loyaltypoints23 törzsvásárlói pont
Kosárba
Az okos, a szép és a vicces

Egy jó ismeretterjesztő lehet nagyon tanulságos, de lehet csuda szórakoztató és világszép is. Most itt egy nagy csokor belőlük, válogassatok!

Elő veled, természetismeret!

Végre itt a nyár, a szünidő, otthon a gyerek félredobhatja a sulis könyveket, és a szórakozásé lesz a főszerep! Ugyanakkor kortól függetlenül fontos figyelmet szentelnünk annak, hogy a gyerkőcök telhetetlen kíváncsiságát kielégítsük. Folyamatosan válaszolni a „miért?” kérdésekre azonban még egy edzett szülőt is megizzaszthat. Éppen ezért állítottunk össze nektek egy kis szemlét a legfrissebb ismeretterjesztő könyveinkből.

Összes kapcsolódó cikk