Kalas Györgyi

Sandwich grófja és a nápolyi pizza - Kedvenc ételeink története

Illusztrátor: Horváth Ildikó

Pagony, 2021

88 oldal, Kemény kötés

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.

Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!

Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

Kosárba

3990 Ft
3392 Ft (-15%)

Kedvenc ételeink története

Gondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.
A Sandwich grófja és a nápolyi pizza megismertet minket ezekkel az izgalmas történetekkel, sőt,ennél sokkal többet is kínál: most mindent elmesélünk róla!

Sandwich grófja és a nápolyi pizza

Gondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.
Kalas Györgyi legújabb könyvében kedvenc ételeink evolúcióját meséli el nekünk, nézz bele te is!

Sandwich Grófja és a nápolyi pizza

Azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van. Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.

Összes kapcsolódó cikk