Kalas Györgyi

Sandwich grófja és a nápolyi pizza - Kedvenc ételeink története

Illusztrátor: Horváth Ildikó

Pagony, 2021

88 oldal, Kemény kötés

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.

Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!

Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-5 munkanap

3990 Ft
3312 Ft (-17%)

loyaltypoints17 törzsvásárlói pont

Kosárba
Kedvenc ételeink története

Gondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.
A Sandwich grófja és a nápolyi pizza megismertet minket ezekkel az izgalmas történetekkel, sőt,ennél sokkal többet is kínál: most mindent elmesélünk róla!

Csodaszép és informatív

Ismeretterjesztő könyvekből eszméletlenül sok van. Jó és valóban hasznos ismeretterjesztőből is sok van, ami nem könnyíti meg a választást. Ha szeretnél valami olyat ajándékozni, ami nem csak izgalmas, hasznos és sok-sok újdonságot rejt, hanem esztétikai élményt is nyújt, akkor ez a válogatás pont neked készült!

"Egy kovászos kenyér házi vajjal néha bőven elég a boldogsághoz."

Mi imádjuk a Sandwich grófja és a nápolyi pizzát, és úgy látjuk, ti is szívesen olvastok az ételek történetéről. Most bepillanthattok a kulisszák mögé! Ismerjétek meg a könyv szerzőjét, Kalas Györgyit, és tudjatok meg mindent arról, hogy született ez a szuper könyv!

Összes kapcsolódó cikk