ez itt a kosarad
a termékeiddel

Szakács Eszter

Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról

Illusztrátor: Takács Mari

Pozsonyi Pagony Kft, 2011

120 oldal, Kemény borító

Tettre készen vág neki bármilyen feladatnak, akár a koronákat kell elvinni a tisztítóba, akár a királylányt kell megmenteni a loncsos fenevadtól. Kard ugyan nincs az oldalára kötve, de mindig kieszel valamit. Felső-Petúniában mindenki megtalálja a helyét: a virágrabló szörnyeteg jegyszedőként dolgozik a Botanikus Kertben, Emma, a béka, híres énekesnő lesz, a lidércek pedig a repülőtéri kifutópályán világítanak. Végül Habakuk királyfi is megtalálja a párját, még ha a világra szóló lakodalommal várni is kell pár évet. Szakács Eszter meséskönyvében egy mindennapi kisfiú oldja meg játékosan a királyság mesés gondjait. A gömbölyű, gondoskodó Rozi királynét, a kötögető Milán királyt, Samut, a bolondos varázslóinast, és a sok-sok mókás lényt Takács Mari színes rajzai teszik még szerethetőbbé.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2750 Ft
2338 Ft (-15%)

A birodalom megmentője

Milyen olvasó a gyerekolvasó? Ha röviden szeretnénk válaszolni, azt mondhatnánk, hogy egyszerre a legrégibb, legősibb és a legújabb, legnaprakészebb személy. Ő az ugyanis, aki miközben a legújabbat hallja, olvassa, a legrégibbet – a mese átörökített emberi üzenetét, világtapasztalását – érti meg. Azt a legrégibbet, ami persze neki új, meglepő, megismerésre és elsajátításra ingerlő. Ez teszi a mesét nélkülözhetetlenné és fenntartja a megismerés fontos eszközeként ma is. Mert a tudásszerzés mind mediatizáltabb közegében is a legélhetőbb és legközvetlenebb útnak mutatja, mely az ént a világhoz elvezeti. - Tóth Ákos egyetemi oktató, kortárs irodalom- és Tandori-kutató elemzése

Finom, puha felületek

A Tulipánháború meséiben, a Pagony legújabb kötetében mindig van valami furcsa kis csavar, egy-egy poén, hogy a dolgok ne olyan simán érjenek jó véget. Takács Mari ezeket az apró fricskákat, no meg a meleg, kedves világot, a bájos és mindennapi királyfit ültette át képekbe ebben a kötetben. A mesék és a rajzok sok kisebb-nagyobb gyereknek fognak örömet szerezni. Olvassátok el, hogyan alkot Takács Mari! Az interjút Boczán Bea készítette.

Elég molyolgatós alkat vagyok

Habakuk királyfi Alsó-Petúniából érkezett, ahol apró, mindennapi véletlenek hozzák magukkal a kalandokat, melyek során a királyfi egy-egy hőstettet hajt végre. Az esze olyan éles, mint az egyszervolt királyfiak kardja, és humorban sem szűkölködik. Szakács Eszter vidám-könnyed kiskirályfiját olvashatjuk a nagyóvodásoknak, de odaadhatjuk önálló olvasásra iskolások kezébe is. A szerzővel Boczán Bea készített interjút.

További kapcsolódó cikkek...