Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról

Szakács Eszter

Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról

Takács Mari illusztrációival

Bolti ár: 2750Ft
Kedvezményes ár: 2200 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2011
120 oldal, 170x240 mm, Kemény borító  

Tettre készen vág neki bármilyen feladatnak, akár a koronákat kell elvinni a tisztítóba, akár a királylányt kell megmenteni a loncsos fenevadtól. Kard ugyan nincs az oldalára kötve, de mindig kieszel valamit. Felső-Petúniában mindenki megtalálja a helyét: a virágrabló szörnyeteg jegyszedőként dolgozik a Botanikus Kertben, Emma, a béka, híres énekesnő lesz, a lidércek pedig a repülőtéri kifutópályán világítanak. Végül Habakuk királyfi is megtalálja a párját, még ha a világra szóló lakodalommal várni is kell pár évet. Szakács Eszter meséskönyvében egy mindennapi kisfiú oldja meg játékosan a királyság mesés gondjait. A gömbölyű, gondoskodó Rozi királynét, a kötögető Milán királyt, Samut, a bolondos varázslóinast, és a sok-sok mókás lényt Takács Mari színes rajzai teszik még szerethetőbbé.

Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Költő, ötvös és rajz szakon végzett. A pécsi Egyetemi Könyvtár könyvtárosa a rendszerváltás óta. Számos felnőtteknek szóló verseskönyve, melyeket többek közt a Jelenkor adott ki, három mesekönyv szerzője. Az ókori mitológia elemeiből, a német, magyar népmesekincs motívumaiból épít újszerű, egyszerre békés és vidám meséket, jellegzetes karaktereket - okos, derék, igazi hétköznapi hős mindegyik, legyen királyfi vagy manóféle.

Könyvei a Pagonynál:
Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról, ill. Takács Mari
Kallantyú meséi, ill. Gyöngyösi Adrienn

A szerző más könyvei

 • Szakács Eszter
  Tilos az Á Könyvek
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét.
 • Szakács Eszter
  Pozsonyi Pagony Kft
  2508 Ft (-15%)
  2950 Ft
  "Ez az állat itt a xinxis, ugye csinos? Pedig nincs is. De ő nem tudja, hogy nincsen - jön és ugrál a kilincsen!?" Szabó T. Anna verse ihlette ezt az mesekönyvet.

Cikkek

A birodalom megmentője

Szakács Eszter: Tulipánháború – Mesék Habakuk királyfiról

2011. december 14. - Hanna cimkék: jó könyv elemzés 

hMilyen olvasó a gyerekolvasó? Ha röviden szeretnénk válaszolni, azt mondhatnánk, hogy egyszerre a legrégibb, legősibb és a legújabb, legnaprakészebb személy. Ő az ugyanis, aki miközben a legújabbat hallja, olvassa, a legrégibbet – a mese átörökített emberi üzenetét, világtapasztalását – érti meg. Azt a legrégibbet, ami persze neki új, meglepő, megismerésre és elsajátításra ingerlő. Ez teszi a mesét nélkülözhetetlenné és fenntartja a megismerés fontos eszközeként ma is. Mert a tudásszerzés mind mediatizáltabb közegében is a legélhetőbb és legközvetlenebb útnak mutatja, mely az ént a világhoz elvezeti. - Tóth Ákos egyetemi oktató, kortárs irodalom- és Tandori-kutató elemzése

Finom, puha felületek

Takács Marival Boczán Bea beszélgetett

2011. november 21. - Hanna cimkék: interjú 

tA Tulipánháború meséiben, a Pagony legújabb kötetében mindig van valami furcsa kis csavar, egy-egy poén, hogy a dolgok ne olyan simán érjenek jó véget. Takács Mari ezeket az apró fricskákat, no meg a meleg, kedves világot, a bájos és mindennapi királyfit ültette át képekbe ebben a kötetben. A mesék és a rajzok sok kisebb-nagyobb gyereknek fognak örömet szerezni. Olvassátok el, hogyan alkot Takács Mari! Az interjút Boczán Bea készítette.

Elég molyolgatós alkat vagyok

Boczán Bea interjúja Szakács Eszterrel

2011. november 21. - Hanna cimkék: interjú jó könyv 

sHabakuk királyfi Alsó-Petúniából érkezett, ahol apró, mindennapi véletlenek hozzák magukkal a kalandokat, melyek során a királyfi egy-egy hőstettet hajt végre. Az esze olyan éles, mint az egyszervolt királyfiak kardja, és humorban sem szűkölködik. Szakács Eszter vidám-könnyed kiskirályfiját olvashatjuk a nagyóvodásoknak, de odaadhatjuk önálló olvasásra iskolások kezébe is. A szerzővel Boczán Bea készített interjút.