Julia Donaldson

Zog és a repülő doktorok

Illusztrátor: Axel Scheffler

Fordító: Papp Gábor Zsigmond

Pagony Kiadó, 2023

32 oldal , Kemény kötés

A legújabb kötetben Zog is doktor lett: Gyöngy királylánnyal és Linkóczy Lovaggal hármasban mindenkit meggyógyítanak, legyen az leégett hátú sellő, sérült egyszarvú vagy éppen náthás oroszlán. Gyöngy király nagybátyja viszont útjába áll a csapatnak, amikor rabul ejti Gyöngyöt, akinek szerinte királylányhoz méltóan kellene viselkedni.

Még szerencse, hogy a balga királyt egy ismeretlen kór támadja meg, amin csak a doktor csapat segíthet. Így lesz Gyöngyből mimóza királylány helyett jogosan elismert orvos.

A Zog és a repülő doktorok legújabb kiadása csak puha lapos változatban elérhető!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 2990 Ft
Aktuális ár: 2542 Ft
loyaltypoints13 törzsvásárlói pont
Kosárba
nextprev
Sárkányok és királylányok gender szemmel

Emlékszel Zogra, a sárkányfiúra? Most minden Julia Donaldson- Axel Scheffler rajongó ujjonghat, mert megjelent a Zog és a repülő doktorok című folytatás!

Lapozz a cikkre, és tudd meg, nekünk miért Zog a szívünk csücske!

Egy idilli világ kapujában

Idén ünnepli 60. születésnapját a világhírű illusztrátor, Axel Scheffler.

A német származású angol grafikus több tucat gyerekkönyvet töltött már meg kedves rajzaival, egészen egyedi képi világot alkotva meg általuk. Születésnapja tiszteletére a következőkben ezekből szemezgetünk.

Az Óperenciás tengeren is túl...

Csipkerózsika, Hamupipőke, legkisebb királyfi, Borsószem hercegkisasszony... A klasszikusok telis- tele vannak királyfiakkal és királylányokkal. És, valljuk be, nagyon sokszor ugyanaz történik velük: a királyfik elindulnak a nagy útra, megszelídítik a táltos lovat, megmentik a királylányt, kicselezik a testvéreiket vagy a gonosz boszorkányt, boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A királylányok pedig változatos nehézségeket élnek át: macskává vagy hattyúvá változtatják őket, megmérgezik, elrabolják őket, boszorkányok és ördögfiókák barlangját takaríthatják egész álló nap, várva a megmentőjükre. Ezek a mesék jók és időtállóak, de jogos az igény, hogy felfrissítsük, vagy akár meg is fordítsuk ezt a felállást a mesékben is. Mutatjuk a legmenőbb királyfis és legvagányabb királylányos könyveinket!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások