Axel Scheffler

Illusztrátor, rajzfilmkészítő és meseíró. Németországban született, de huszonévesen Angliába költözött. Jelenleg Londonban él. Könyveivel és rajzaival számtalan díjat nyert és az általa illusztrált könyvek a világ minden táján megjelentek. Ő adott formát Graffalónak és számos más híres Julia Donaldson karakternek.

Részletes információk itt.

Itt a nagy böngésző-mustra!
2024-07-17 - Fodor Andrea
#Ezt olvassuk

Mikortól kezdjetek böngészőzni? Van ebben a műfajban jó vagy kevésbé jó kiadvány? Hogyan kezdjetek hozzá, vagy ha már rutinosak vagytok, mivel folytassátok? Ezekre a kérdésekre választ kaphattok cikkünkből, melyben megmutatjuk a kedvenc böngészőinket is!

Tovább olvasom...
Az Óperenciás tengeren is túl...
2024-07-11
#Ezt olvassuk

Csipkerózsika, Hamupipőke, legkisebb királyfi, Borsószem hercegkisasszony... A klasszikusok telis- tele vannak királyfiakkal és királylányokkal. És, valljuk be, nagyon sokszor ugyanaz történik velük: a királyfik elindulnak a nagy útra, megszelídítik a táltos lovat, megmentik a királylányt, kicselezik a testvéreiket vagy a gonosz boszorkányt, boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A királylányok pedig változatos nehézségeket élnek át: macskává vagy hattyúvá változtatják őket, megmérgezik, elrabolják őket, boszorkányok és ördögfiókák barlangját takaríthatják egész álló nap, várva a megmentőjükre. Ezek a mesék jók és időtállóak, de jogos az igény, hogy felfrissítsük, vagy akár meg is fordítsuk ezt a felállást a mesékben is. Mutatjuk a legmenőbb királyfis és legvagányabb királylányos könyveinket!

Tovább olvasom...
A Tölgyerdő legújabb meséi
2024-07-01 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Új résszel bővült a Tölgyerdő meséi-sorozat! A legapróbbak legnagyobb örömére egy vadonatúj, szupercuki lapozó érkezett a világhírű Julia Donaldson – Axel Scheffler párostól! Számodra is fontos, hogy a picik már az első pillanatoktól kezdve szeressék a könyveket? Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéivel nem lőhetsz mellé! Ismerd meg a sorozatot ebből a cikkből!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások