Axel Scheffler

Illusztrátor, rajzfilmkészítő és meseíró. Németországban született, de huszonévesen Angliába költözött. Jelenleg Londonban él. Könyveivel és rajzaival számtalan díjat nyert és az általa illusztrált könyvek a világ minden táján megjelentek. Ő adott formát Graffalónak és számos más híres Julia Donaldson karakternek.

Részletes információk itt.

A Tölgyerdő legújabb meséi
2023-09-22 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Új résszel bővült a Tölgyerdő meséi-sorozat! A legapróbbak legnagyobb örömére egy vadonatúj, szupercuki lapozó érkezett a világhírű Julia Donaldson – Axel Scheffler párostól! Számodra is fontos, hogy a picik már az első pillanatoktól kezdve szeressék a könyveket? Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéivel nem lőhetsz mellé! Ismerd meg a sorozatot ebből a cikkből!

Tovább olvasom...
Julia Donaldson: A majom mamája
2023-07-27
#Olvasósarok

A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kismajom mamája - az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majommama karjaiba.

Tovább olvasom...
A tökéletes gyerekkönyv
2023-07-27 - Wágner Eszter
#Ezt olvassuk

Nem számít, hányadik kiadás vagy milyen formátum, A majom mamája minden alkalommal a toplisták élére ugrik, amikor érkezik belőle egy újabb adag. Mintha ebből a könyvből nem lehetne eleget nyomtatni, akkora rajongás övezi, hogy alig győzzük pótolni a polcokon. De mégis mi Julia Donaldson és Axel Scheffler titka? Miért szeretjük ennyire A majom mamáját? Ebben a cikkben ennek a kérdésnek járunk utána. Olvass tovább!

Tovább olvasom...