Az Illatok és Hangok Őrzője - Tolerancia-sorozat

Maros Krisztina

Az Illatok és Hangok Őrzője - Tolerancia-sorozat

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 2200Ft
Kedvezményes ár: 1870 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Csimota Könyvkiadó, 2014
40 oldal, 290x160 mm, Kemény borító  

Az emberek világából egyszer csak eltűntek a színek, s velük együtt a hangok és az illatok is örökre elveszni látszottak. Az Illatok és Hangok Őrzője azonban összes tudományát beveti, hogy a városok ismét eredeti színeikben pompázzanak. A történet, a nagyvárosi monotónia és a sokszínű természet közti ellentét érzékeltetésén túl, azt meséli el, hogy az igazi változáshoz nem elég a külső beavatkozás, ahhoz belül is változni kell. A könyv érdekessége, hogy 90 fokkal elforgatva, függőlegesen kell lapozni. 5 éves kortól

Ezt a könyvet 5-9 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A MOME-n végzett tervezőgrafika szakon, és különböző grafikai stúdióknak dolgozott, majd szabadúszóként kezdett rajzolni. Számos gyerekkönyves projektben és pályázaton vett részt, illusztrált ismeretterjesztő cikket, meseregényt és képeskönyvet is. Első képeskönyvét jelölték a Key Colors Award-ra
A kézi, grafitrajzos technikát gyakran vegyíti színes, festett felületekkel vagy számítógépes technikákkal. Groteszk, nagy, szinte lebegő figurái, jellegzetes, mély, koptatott színvilága teszi különlegessé könyveit.
Varró Dániel gyerekverseihez, a Csimota tolerancia sorozatába készített illusztrált könyveket.
2010-ben Szép Magyar Könyv díjjal tüntették ki.
2011-ben a Két Egér különdíját nyerte el az Aranyvackor illusztrációs pályázaton.

A szerző más könyvei

 • Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2804 Ft (-15%)
  3299 Ft
  Hány feje van az embernek? Hányat lép a kígyó egy nap? Melyik ágon nincsen levél?
 • Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  3399 Ft (-15%)
  3999 Ft
  Felnőtteknek szóló könyv CD-vel a Ringató gyerekkönyvek szerzőjétől..
 • Maros Krisztina
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Miközben egy tücsökfiú a Hold sarlójára indul hegedülni, hogy elnyerje minden tücsöklányok legtücsökebbikének kezét, fény derül a tücsökmuzsika titkára is.
 • Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Varró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt egy éves.
 • Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Az "Akinek a lába hatos" (Szép Magyar Könyv-díj, 2010) páratlan sikere után itt a folytatás!
 • Móra Kiadó
  1493 Ft (-25%)
  1990 Ft
  Apa megint köhög és tüsszög. Mit csinálhat? Rakosgat valamit, söpör, és megint tüsszög. Először a kisfiú nem is tudja, miért ijed meg ettől, csak azt érzi, hogy összeszorul a torka, kiszárad a szája. Aztán rájön, Gömbinek el kell költöznie. Nem lesz többé tengerimalaca. Apa allergiás rá.
 • Móra Kiadó
  842 Ft (-15%)
  990 Ft
  Ki ette meg a málnát???
 • Pozsonyi Pagony Kft
  2202 Ft (-15%)
  2590 Ft
  Három gyerek, Bíborka, Bársonyka és Babocska elindulnak a tavaszi szünetben sétálni. De útközben hol egy letört orrú szoborba ütköznek, hol a baba cipője veszik el, hol pedig mindenkit elkap a badarbaj.
 • Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Ma már kívülről tudjuk, mi zajlik odabent. No, de belülről?
 • Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Játékos mondókák, versek óvodásoknak.
Maros Krisztina összes könyve...

A sorozatról

A Csimota kiadó sorozata, "ahol beszélhetünk a gyereknek, a másságról, a másik ember elfogadásáról, a nagybetűs Életről és Elmúlásról, az emberiség sokszínűségéről sok-sok nagyon hangzatos és nemes dologról, és mindezt mesei környezetben, nem ismeretterjesztő és okító céllal."- Csányi Dóra kiadóvezető
 • Finy Petra
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Hogy hol volt, azt pontosan meg tudom mondani. Kínában élt egyszer egy hercegkisasszony, akinek olyan fehér volt a bőre, mint a rizsről leáztatott keményítő, arca halványan világított, és az erek sárkány módjára tekergetek az orra körül...
 • Böszörményi Gyula
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Mese az emberiség születéséről, a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról. Mindez mesei környezetben, klasszikus motívumokkal az Óperencián is túl.
 • Szulyovszky Sarolta
  Csimota Könyvkiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Egy napon Géza nagypapa nagy gonddal ápolt virágágyásai között feltűnt egy új, szokatlan külsejű virág. Senki nem tudta, honnan került oda...
 • Szegedi Katalin
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Lenka, a dundi kislány naphosszat csak magányosan rajzolgat. Egy nap elindul barátokat keresni, de nem jár szerencsével: a gyerekek kicsúfolják, mindenhonnan elzavarják. Bánatában végül rajzolni kezd az aszfaltra, amikor Palkó megáll mellette...
 • Benedek Elek
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Benedek Elek meglepően modern meséje egy csúnya királyfiról, akit először kikosaraz a szép királykisasszony. Ám a királyfi furfangos módon, álruhát öltve, mégis elnyeri kezét.
 • Szegedi Katalin
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Történet a barátságról és az elfogadásról a Tolerancia-sorozatban. Itt van Palkó, Lenka párja!
 • Orit Gidali
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  Nóra egy napon azzal jön haza az oviból, hogy egy fiú kicsúfolta. A megoldás pedig nem várat magára!
 • Davide Cali
  Csimota Könyvkiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Ilyen a háború. Volt egyszer, és most is van: van valahol egy sivatag, és abban két gödör. A két gödörben két katona kucorog. Ők ketten ellenségek.
 • Bosnyák Viktória
  Csimota Könyvkiadó
  1870 Ft (-15%)
  2200 Ft
  A kacagányok és kacabajkák falvát sövény választja el. Senki sem tudja, milyenek a sövényen túliak, de mindenki félelmetesnek és gonosznak képzeli őket. Történet az egymás megismerésének fontosságáról és az előítéletek leküzdéséről.

Cikkek

Meséljenek a képek!

2014. április 29. - Hanna cimkék: szemle Ezt olvassuk most 

tA Könyvfesztivál képeskönyvei közül válogattunk: meghatóakat, vicceseket, klasszikusokat. Válogassatok ti is, és meséljetek együtt a gyerekekkel a képekről, a képekkel. Meglátjátok, hogy egy jó képeskönyv a felnőtt és a gyerek fantáziáját egyaránt beindítja.