Az óceán mélyén

Neal Shusterman

Az óceán mélyén

Bolti ár: 3490Ft
Neked: 2967 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Tilos az Á Könyvek, 2017
336 oldal, 137x200 mm, Kemény borító  

A könyv 2015-ben összesen tíz különböző díjat nyert az Egyesült Államokban, köztük a legrangosabb irodalmi elismerést, a Nemzeti Könyvdíjat is. A fantasyk (Everlost), tudományos-fantasztikus történetek (Akcelerátus-trilógia) és disztópiák (Unwind) szerzőjeként ismert Shusterman új regénye viszont távolról sem a képzelet szüleménye. A Publishers’ Weekly magazin, amely az év könyvének választotta, kritikájában a regény hitelességét emeli ki, de a története és hangulata is örökre belevésődik az olvasók agyába.

A szerzőről

New Yorkban, Brooklynban nőtt fel, és gyerekkora óta ír. Az egyetem után forgatókönyvíróként kezdett dolgozni, és azóta is rengeteg sorozat, színházi da- rab, számítógépes játék forgatókönyvét írta, valamint sikeres regények sorát. Számos nagy amerikai könyves díj kitüntetettje.

A szerző más könyvei

 • Neal Shusterman
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Nick hiába igyekszik titokban tartani, az Akcelerátus is tudomást szerez róla, hogy a padlásukon talált különös tárgyak valójában Nikola Tesla találmányának, a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátónak az alkatrészei. Ha ez a szerkezet működni kezd, képes ingyenes energiát biztosítani az egész bolygó számára, és Nick elhatározza, hogy összerakja.
 • Neal Shusterman
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2967 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  Everlost egy varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék. Azok a gyerekek kerülnek ide, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked. Nick és Allie egy autóbaleset után Everlostban ébrednek. Vándorlásuk során rátalálnak Maryre, az elveszett gyerekek királynőjére és különös „birodalmára”, ahol Nick úgy érzi, otthonra lelt. Allie azonban nem akar az örökkévalóságig itt maradni, ezért kockázatos vállalkozásba fog...
 • Neal Shusterman
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 3399 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3999 Ft
  Nicknek nincs más választása, engednie kell Edison zsarolásának, és segédkezik az Akcelerátusnak a Nagy Hatótávol­ságú Energiakibocsátó összeszerelésében. Ehhez azonban vissza kell szereznie a garázsvásáron eladott összes tárgyat, köztük azt a teleportáló masinát, amely a Loch Ness-i szörny tavának mélyén lapul.
 • Neal Shusterman
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2967 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  A tizennégy éves Nick Slate apjával és öccsével új városba költözik. Új otthonuk egy távoli nagynénitől rájuk maradt ház, amelynek padlása tele van különös, kacatnak tűnő tárgyakkal. Nick garázsvásárt rendez, és eladja a látszólag teljesen hasznavehetetlen tárgyakat, melyekről azonban szépen lassan kiderül, hogy nem akármilyen szerkezetek: mind valami különleges tulajdonsággal bír.

Cikkek

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

Úgy érzed, a problémád olyan, mint egy szoba, amin nincsen ajtó?

2017. június 30. - Pagony cimkék: toplista TilosAzÁ 

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

10 dolog, amit tudnod kell a mentális krízisről

avagy bepillantás az őrületbe

2017. június 7. - Pagony cimkék: pszichológia TilosAzÁ 

„Mi történik, ha az univerzumod elveszti az alakját, és nincs tapasztalatod abban, hogyan állíthatnád helyre az egyensúlyát?" 10 dolog, amit megtanulhatsz a mentális krízisről Az óceán mélyén című könyvből. – Ács Dániel írása, aki személyközpontú tanácsadóként dolgozik a Soteria Alapítvány Menedék Programjában

Mindig az a legfélelmetesebb, amiről a legkevesebbet tudunk

Neal Shusterman újabb regénye a Tilos az Á Könyveknél

2017. június 7. - Pagony cimkék: pszichológia TilosAzÁ 

Az óceán mélyén 2015-ben összesen tíz különböző díjat nyert az Egyesült Államokban, köztük a legrangosabb irodalmi elismerést, a Nemzeti Könyvdíjat is. Az elsősorban fantasyk (Everlost), tudományos-fantasztikus történetek (Akcelerátus-trilógia) vagy disztópiák (Unwind – Bontásra ítélve) szerzőjeként ismert Shusterman új regénye nem a képzelet szüleménye. Távolról sem. Egy fiúról szól, aki alámerül a világ legmélyebb pontjára. Tengeralattjáró és védőfelszerelés nélkül. Egy fiúról szól, akin elhatalmasodik a skizofrénia, és az egyetlen reménye a gyógyulásra, ha alászáll elméje legmélyebb bugyraiba. – Illés Róbert, a regény fordítójának ajánlója