Baranyai (b) András

Sokoldalú illusztrátor, képzőművész, festőművész. Minden korosztálynak, többféle grafikus műfajban alkot. 2004-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetemen, azóta a legismertebb hazai grafikusok egyike. Rajzolt tankönyvet, reklámot, plakátokat itthon és külföldön egyaránt. Felnőtteknek szóló steampunkos képregényt, Szigeten festőfalat, művészeti magazint rajzol tele.

Számtalan gyerekkönyveket illusztrált jellegzetes vektoros, számítógépes rajzaival, hatalmas része van a kétezres évek magyar illusztrációjának megújításában. Pár vonallal, geggel korunk társadalmának, emberének lényegét tudja humorosan és lényeglátóan elkapni.

Szépirodalmi, klasszikus művek borítójának markáns újratervezésével hozza azokat közelebb a mai középiskolásokhoz, fiatal felnőttekhez.

Harmónia - a zenében és az emberben
2021-11-18 - Wágner Eszter
#Kávé mellé

Te megtaláltad már a saját zenédet? Még nem? Ne aggódj, Tarr Ferenc ismeretterjesztő mesekönyvével sikerülni fog. A szerzőt Harmónia, a zenék birodalma című könyvéről kérdeztük.

Tovább olvasom...
Majorság palotája
2021-11-18
#Olvasósarok

Találd meg te is a saját zenédet! Indulj varázslatos utazásra Melódia királykisasszonnyal a zenék birodalmában! Lapozz bele a Harmónia című ismeretterjesztő mesekönyvbe!

Tovább olvasom...
Stahl Judit: Keresd a csokit!
2021-11-16
#Ezt olvassuk

Te is minden baráti összejövetelen a Stahl Judit receptje alapján készült pizzatésztával nyűgözöd le a vendégeket? Vagy éppen az édességek szerelmese vagy? Esetleg az ovis gyerkőcöd odáig van a böngészőkért? Akkor itt a tökéletes könyv a számotokra! Olvass tovább, és teszteld, mennyit tudsz a csokoládéról!

Tovább olvasom...