Dinók?!

Lila Prap

Dinók?!

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 2690Ft
Kedvezményes ár: 2287 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2012
36 oldal, 245x245 mm, Kemény borító  

Szeretnéd megtudni, mit gondolnak a csirkék hírhedt elődeikről, a dinókról? Egyszer egy tyúk talált egy könyvet a dinoszauruszokról, amiből megtudta, hogy a madarak – így persze a csirkék is – az egyetlen élő leszármazottai ezeknek a fura teremtményeknek. A tyúk, a kakas és a csibék együtt lapozzák végig a könyvet, nézegetik a különféle dinókat. A csibéknek persze ren- geteg kérdésük van, amire a könyv válaszai mellett a tyúk is elmondja saját tudományos magyarázatait. A csirkéket rettentő büszkeséggel tölti el a tény, hogy több millió évvel ezelőtt az ő őseik uralták a világot. Olvasás közben rájönnek, milyen fontos ismerni a múl- tat, mert ők is – és velük együtt mi is – egy nagyobb egész részei vagyunk.. Felfedezhetjük, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint gondolnánk. Ismerjük fel, hogy a létezés, akármilyen aprócska és jelenték- telen, rengeteg véletlen egybeesése, a természet nagy művének része. És ha már olyan szerencsések voltunk, hogy megszülettünk, értékeljük ezt a különleges aján- dékot: az életünket.

Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Lila Prap Szlovéniában született, és egyetmi tanulmányait Ljubljanában végezte. Németországban és Szlovéniában építészként dolgozott, és tanított is grafikát, design-t. Egy kis irodában dolgozik, ahol a gyerekkönyvek, könyvek illusztrálása mellett szintén foglalkozik építeszettel, főképpen belsőépíteszettel. Hobbija többek között az olvasás, és olyan szerzőket emleget kedvencekként, mint Eco, vagy Huxley. Nem véletlen, hiszen mesekönyvei izgalmas látásról és gondolkodásmódról árulkodnak. 1001 mese című könyvében is tükröződik ez, ahol a gyerekolvasó maga választhatja ki, hogyan folytatódjon a történet lapról lapra. Illusztrációi leginkább festményekre emlékeztetnek, melyekben egyszerre tűnnek fel különféle népek motivumrendszerei és a modern képzőművészet elemei.

A szerző más könyvei

 • Lila Prap
  Pozsonyi Pagony Kft
  1512 Ft (-20%)
  1890 Ft
  A Miért 14 olyan állatot mutat be, amit minden gyerek ismer, és azokra a kérdésekre keresi a választ, amit a gyerekek maguktól is feltennének. Minden képhez tartozik néhány mulatságos válasz, valamint egy tudományos magyarázat is.
 • Lila Prap
  Pozsonyi Pagony Kft
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Lila Prap új könyve nem mindennapi csemege, és elsősorban a gyerekek kíváncsiságára és kreativitására épít. Minden oldal alján két kérdés van, ami alapján eldöntheted, hogyan folytatódjék a mese: úgy, ahogy eddig ismerted, esetleg egész másképp?

Cikkek

Most a képek mesélnek!

Kedvenc képeskönyveim

2016. június 29. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 

1001Ha gyerekkönyv, akkor nagyon fontos az illusztráció. Egyrészt, mert a gyerekek részéről kötelező a sok-sok kép, másrészt mert itt kezdődik a vizuális nevelés. Ebben a szemlében a kedvenc képeskönyveink sorakoznak korosztályos bontásban minden alkalomra. A babáktól az apukákig mindenki megtalálja a neki valót. Főleg, ha előfordult veletek, hogy költöztetek, vagy bicajozni tanultatok...

Élvezem, amit csinálok

Interjú Lila Prappal

2012. március 29. - Hanna cimkék: interjú 

Lila Prap Szlovéniából származik, de könyvei bejárták az egész világot. Németországtól Japánon keresztül Magyarországig mindenhova eljutottak és több tízezer példányban kelnek el. A gyerekek imádják humoros és egyszerű stílusát, szerethető állatrajzait. Magyarországon a Pagony adja ki könyveit, és a Miért? és az 1001 mese után most a Dinók?! című ismeretterjesztő jelent meg Demény Eszter fordításában, hogy minél többet megtudjunk a dinókról, és kézbe vehessük az egyik legszebb dinós könyvet a világon. Lila Prappal e-mailben készítettünk rövid interjút az új könyv kapcsán.

Könyvfesztiváli könyveink 2012

A Pagony a Könyvfesztiválon

2012. március 28. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? 


pA Könyvfesztiválra a kicsiknek és a nagyoknak is sok-sok kiadvánnyal készültünk. Folytatódik Finy Petra sorozata, Lámpalány és Bögreúr mellé egy vagány Seprűsrác érkezik. Berg Judit kis dinóinak városi kalandjai a kezdő olvasóknak szólnak, ahogy Lila Prap dinós könyvét is sokan fogják szeretni. Gévai Csilla lírai meséi vagy Szabó Bori vicces átváltozott gyerekei a nagyobbaknak szólnak majd. És végre egy igazi kamaszregény, már a címe is izgalmas: A kőmajmok háza... Válaszd ki, te melyiket szeretnéd majd, és keresd őket a Millenárison és a boltban is!