Most a képek mesélnek!

Kedvenc képeskönyveim

Ha gyerekkönyv, akkor nagyon fontos az illusztráció. Egyrészt, mert a gyerekek részéről kötelező a sok-sok kép, másrészt mert itt kezdődik a vizuális nevelés. Ebben a szemlében a kedvenc képeskönyveink sorakoznak korosztályos bontásban minden alkalomra. A babáktól az apukákig mindenki megtalálja a neki valót. Főleg, ha előfordult veletek, hogy költöztetek, vagy bicajozni tanultatok...

Ha költöztök: 

25876.jpgSzerencsére itt vanDönci és a varázstakarója! A költözés néha még a legvidámabb kisgyerekeket is összezavarja. Az új környezetet nem könnyű egyik napról a másikra megszokni. Egy varázserővel bíró takaró azonban képes a legnehezebb helyzeteken is átsegíteni kis főhősünket. 

Ha belelapoznál, tedd meg itt!
Ha előkerült a bicaj:

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

25445.jpgVadadi Adrienn kedves ovis történeteit imádják a gyerekek. A Dani biciklizni tanul bizony megmutatja, milyen akadályokat kell leküzdenie egy kisgyereknek, ha a futóbiciklit igazi pedálosra váltani. Dani történetei egy ízig-vérig igazi kisfiúról szólnak, aki van, hogy duzzog, ha nem jön össze valami úgy, ahogy eltervezte. Nyíltan, közvetlenül éli meg az érzéseit, a környezete pedig mindig türelemmel fordul hozzá. 

Ha szívesen beleolvasnál, kattints ide!

Gyakran kimerít, mikor a kisgyerekkor másról nem szól, csak a dacról és a duzzogásról? Akkor zökkentsd ki ezekkel a könyvekkel!

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

Ha kezdődik a bilizés:

24352.jpgNyáron nagyon sok szülő veszi elő a bilit, hátha a pancsolóidőben könnyebben ráül, kedvet kap a gyerek a bilin csücsüléshez. A legjobb motiváció ebben az esetben a Bilikönyv. Amikor én hazavittem a könyvet a két éves kislányomnak, még aznap bilit kellett venni a boltban. Kiválasztotta, hazavittük, és míg azon csücsült, olvastuk a Bilikönyvet. Aztán egyszer csak belecsurgott a pisi. Óriási volt az öröm! A könyvvel megismerheti a kisgyerek a testét, és minden kényszer, frusztráló tényező nélkül kap kedvet a pisiléshez és kakiláshoz. 

Keresd a fiús, lányosváltozatokat! 

20432.jpgÉrdekel a szobatisztaság? Olvasd el Sződy Judit, gyermekpszichológus ajánlóját!

A legkedvesebb ikonikus könyvünk a témában a nagy port kavaró Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére. Sződy Judit írása a könyv kapcsán minden szülőnek kötelező!

Mindkét könyvet 2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

Ha kreatív: 

12025.jpg Lila Prap könyveit nagyon szeretem. Abszolút kilógnak a mesekönyvek sorából, és teljesen gyermekiek tudnak lenni. Az 1001 mese klasszikus mesék elemeire épül, de minden oldal alján van két lehetőséged, hogy eldöntsd, hogyan folytatódjon a történet! A Miért? 14 közismert állatot mutat be rendhagyóan. Minden állathoz van egy kérdés. Miért csíkos a zebra? Aztán a vicces válaszok mellett egy tudományos magyarázat is a helyére teszi a dolgot. Tehát nem, nem azért, mert a mamája is csíkos, sőt nem is azért, mert most szökött a dutyiból. A válasz a könyvben! A Dinók?!-ban pedig a tyúk, a kakas és a csibék együtt lapozzák és kommentálják a dinós könyvet, hiszen ők mint madarak a dinók egyetlen élő rokonai! Nagyon vicces!

Lila Prap Szlovéniából származik, a könyvei több tízezer példányban kelnek el világszerte. Olvasd el rövid interjúnkat a szerző-illusztrátornővel!

4-8 éves korosztálynak ajánljuk. legendás találkozását mutatja be az a csodálatos könyv. Mindenkinek, aki szereti a zenét, szeretné megismerni, megismertetni a hangszereket, csodálatos ajándék! Barangoljátok be Párizs utcáit a két jó baráttal!

Ha zenél:

11334.jpgStrado,a kis hegedű és Varius, a hegedűművész

Ha szeretnétek megismerni a hangszereket, de valami tündéresebbet választanátok, olvassatok bele a Tündérzenébe!4-8 éves korosztálynak ajánljuk.25692.jpgMinden fiú álmodozik arról, hogy egyszer híres focista lesz. Ilyenkor jön jól a Focista leszek!! Ha a te gyerekedre is jellemző, hogy az EB-t teljesen bezsongva üli végig, akkor érdemes beszerezned ezt a nagyon-nagyon vicces, képeskönyvet. Ha ismered az Én-t, akkor nem kell bemutatni Philip Waechter grafikáit. 23557.jpgA Focista leszek! legalább olyan vicces, mintaz önironikus mackó képsorozata.

Ha focista akar lenni:

Ezek a legjobb ajándékkönyvek!Ha kíváncsiak vagytok a legfocisabb könyvekre, ismerkedj meg velük!

4-99 éves korig ajánljuk.23392.jpgVidd magaddal Baranyai (b) András Európai Böngészőjét! Nézzétek meg, merre jártok majd, keressétek meg a nevezetességeket, egészítsétek ki a képet a ti történetetekkel! A vicces böngésző sorra veszi Európa nagyvárosait. Ha pedig nem utaztok, akkor járjátok be Európát az Európai Böngészővel!

Európai utazásokhoz:

3-10 éves korosztálynak ajánljuk.
Ha interaktív:23716.jpgHa szeretitek a böngészőket,a fordulatokat és a humort, játsszátok végig Dániel András könyvét, és derítsétek ki, hogy Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)!
5-99 éves kicsi és nagy gyerekeknek ajánljuk!vicces, képregényes technikát ötvöz a rímes történetvezetéssel ötvözve. Ha kisbaba érkezik a családba, ez a legjobb ajándék a szülőszobára! Ha pedig egy meghitt, kedves ajándékot szeretnél egy leendő apukának, mindenképpen az Apanapot válaszd! Csodálatos, családilag is szuperül forgatható, vicces beszélgetős könyv. Ha lecsúsztad az apák napját, mindenképpen ezzel pótold! 

Ha apa lesz belőle:

24351.jpg A tigris és a Motyó 

3-99 éves korig családi összebújásra!

Kapcsolódó termékek