Most a képek mesélnek!

Kedvenc képeskönyveim

cimkék: #szemle #jó könyv

Ha gyerekkönyv, akkor nagyon fontos az illusztráció. Egyrészt, mert a gyerekek részéről kötelező a sok-sok kép, másrészt mert itt kezdődik a vizuális nevelés. Ebben a szemlében a kedvenc képeskönyveink sorakoznak korosztályos bontásban minden alkalomra. A babáktól az apukákig mindenki megtalálja a neki valót. Főleg, ha előfordult veletek, hogy költöztetek, vagy bicajozni tanultatok...


Ha költöztök: 

Szerencsére itt van Dönci és a varázstakarója! A költözés néha még a legvidámabb kisgyerekeket is összezavarja. Az új környezetet nem könnyű egyik napról a másikra megszokni. Egy varázserővel bíró takaró azonban képes a legnehezebb helyzeteken is átsegíteni kis főhősünket. 

Ha belelapoznál, tedd meg itt!

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.


Ha előkerült a bicaj:

Vadadi Adrienn kedves ovis történeteit imádják a gyerekek. A Dani biciklizni tanul bizony megmutatja, milyen akadályokat kell leküzdenie egy kisgyereknek, ha a futóbiciklit igazi pedálosra váltani. Dani történetei egy ízig-vérig igazi kisfiúról szólnak, aki van, hogy duzzog, ha nem jön össze valami úgy, ahogy eltervezte. Nyíltan, közvetlenül éli meg az érzéseit, a környezete pedig mindig türelemmel fordul hozzá. 

Ha szívesen beleolvasnál, kattints ide!

Gyakran kimerít, mikor a kisgyerekkor másról nem szól, csak a dacról és a duzzogásról? Akkor zökkentsd ki ezekkel a könyvekkel!

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

Ha kezdődik a bilizés:

Nyáron nagyon sok szülő veszi elő a bilit, hátha a pancsolóidőben könnyebben ráül, kedvet kap a gyerek a bilin csücsüléshez. A legjobb motiváció ebben az esetben a Bilikönyv. Amikor én hazavittem a könyvet a két éves kislányomnak, még aznap bilit kellett venni a boltban. Kiválasztotta, hazavittük, és míg azon csücsült, olvastuk a Bilikönyvet. Aztán egyszer csak belecsurgott a pisi. Óriási volt az öröm! A könyvvel megismerheti a kisgyerek a testét, és minden kényszer, frusztráló tényező nélkül kap kedvet a pisiléshez és kakiláshoz. 

Keresd a fiús, lányos változatokat! 

Érdekel a szobatisztaság? Olvasd el Sződy Judit, gyermekpszichológus ajánlóját!

A legkedvesebb ikonikus könyvünk a témában a nagy port kavaró Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére. Sződy Judit írása a könyv kapcsán minden szülőnek kötelező!

Mindkét könyvet 2-5 éves gyerekeknek ajánljuk.

Ha kreatív: 

 Lila Prap könyveit nagyon szeretem. Abszolút kilógnak a mesekönyvek sorából, és teljesen gyermekiek tudnak lenni. Az 1001 mese klasszikus mesék elemeire épül, de minden oldal alján van két lehetőséged, hogy eldöntsd, hogyan folytatódjon a történet! A Miért? 14 közismert állatot mutat be rendhagyóan. Minden állathoz van egy kérdés. Miért csíkos a zebra? Aztán a vicces válaszok mellett egy tudományos magyarázat is a helyére teszi a dolgot. Tehát nem, nem azért, mert a mamája is csíkos, sőt nem is azért, mert most szökött a dutyiból. A válasz a könyvben! A Dinók?!-ban pedig a tyúk, a kakas és a csibék együtt lapozzák és kommentálják a dinós könyvet, hiszen ők mint madarak a dinók egyetlen élő rokonai! Nagyon vicces!

Lila Prap Szlovéniából származik, a könyvei több tízezer példányban kelnek el világszerte. Olvasd el rövid interjúnkat a szerző-illusztrátornővel!

4-8 éves korosztálynak ajánljuk.

Ha zenél:

Strado,a kis hegedű és Varius, a hegedűművész
 legendás találkozását mutatja be az a csodálatos könyv. Mindenkinek, aki szereti a zenét, szeretné megismerni, megismertetni a hangszereket, csodálatos ajándék! Barangoljátok be Párizs utcáit a két jó baráttal!

Ha szeretnétek megismerni a hangszereket, de valami tündéresebbet választanátok, olvassatok bele a Tündérzenébe!

4-8 éves korosztálynak ajánljuk.

Ha focista akar lenni:

Minden fiú álmodozik arról, hogy egyszer híres focista lesz. Ilyenkor jön jól a Focista leszek!! Ha a te gyerekedre is jellemző, hogy az EB-t teljesen bezsongva üli végig, akkor érdemes beszerezned ezt a nagyon-nagyon vicces, képeskönyvet. Ha ismered az Én-t, akkor nem kell bemutatni Philip Waechter grafikáit. A Focista leszek! legalább olyan vicces, mint az önironikus mackó képsorozata.

Ezek a legjobb ajándékkönyvek!

Ha kíváncsiak vagytok a legfocisabb könyvekre, ismerkedj meg velük!

4-99 éves korig ajánljuk.

Európai utazásokhoz:

Vidd magaddal Baranyai (b) András Európai Böngészőjét! Nézzétek meg, merre jártok majd, keressétek meg a nevezetességeket, egészítsétek ki a képet a ti történetetekkel! A vicces böngésző sorra veszi Európa nagyvárosait. Ha pedig nem utaztok, akkor járjátok be Európát az Európai Böngészővel!

3-10 éves korosztálynak ajánljuk.

Ha interaktív:

Ha szeretitek a böngészőket,a fordulatokat és a humort, játsszátok végig Dániel András könyvét, és derítsétek ki, hogy Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)!

5-99 éves kicsi és nagy gyerekeknek ajánljuk!

Ha apa lesz belőle:

 A tigris és a Motyó 
vicces, képregényes technikát ötvöz a rímes történetvezetéssel ötvözve. Ha kisbaba érkezik a családba, ez a legjobb ajándék a szülőszobára! Ha pedig egy meghitt, kedves ajándékot szeretnél egy leendő apukának, mindenképpen az Apanapot válaszd! Csodálatos, családilag is szuperül forgatható, vicces beszélgetős könyv. Ha lecsúsztad az apák napját, mindenképpen ezzel pótold! 

3-99 éves korig családi összebújásra!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek