Én vagy senki
  • 16-99

Mészáros Dorka

Én vagy senki

Tilos az Á Könyvek, 2016

288 oldal, Kemény kötés

„ÍGY TELJES A LÉTSZÁM. SENKIT SEM FOG KIHAGYNI. EZÚTTAL NEM.” 2014 nyarán tizenegy kamasz titokzatos üzenetet kap, melyben ennyi áll: 7–11. Eleinte csak zaklatásnak vélik a dolgot, július tizenegyedikén azonban valaki megpróbálja megmérgezni őket: hárman meghalnak, egyikük zárt osztályra kerül. Heten maradnak. Pont egy évvel később ismét megindulnak az üzenetek: 7–11. Az életben maradt négy fiú és három lány úgy dönt, saját kezébe veszi a nyomozást, hogy kiderüljön, ki vadászik rájuk. Zénó, a laza zenész. Aliz, a népszerű táncos. Nóri, a vad gót. Burni, a bulifelelős izompacsirta. Erik, a magának való kocka. Meli, a visszahúzódó orvospalánta. Gergő, a tökéletes szívtipró. A hét kamasznak meg kell tanulnia elfogadni egymást, és feldolgozni a fájdalmas múltat, hogy a rejtélyes gyilkos nyomára bukkanjanak, mielőtt túl késő lesz. Mert az idő egyre fogy: kevesebb mint egy hónapjuk maradt...

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

HELP

Az Én vagy senki egyik leglényegesebb üzenete számomra, hogy bár a mai világban mindennél fontosabb az egyén győzelme, és sportolóként tudom, hogy ez az egyik alapvető cél, de ennél sokkal lényegesebb a „másokkal együtt” érzése. Mert az együtt erejét pont az öncélúság hiánya sokszorozza meg. És az ez iránti vágy mindenkiben ott van!

A tinédzserek társas magánya

A tinédzser lázad, hiszen ez a dolga. A tinédzserek „problémaviselkedésén” az identitáskeresés folyamatát képező, a normától eltérő cselekményeket értjük, mint például az alkoholfogyasztás, cigarettázás, szexuális aktivitás. A kriminológia szakos Mészáros Dorka ifjúsági krimiregényében foglalkozik a kérdéssel: mikor válik a társadalmi normaszegés veszélyforrássá? Miért jut el valaki egy bűncselekmény – jelen esetben egy gyilkosság – elkövetéséig?

Ha tizenhat lennék

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

10+1 ok, amiért neked is látnod kell a Billy Elliotot

A 2005-ben debütáló, világsikert arató musical magyarországi bemutatójára eddig a nyárig kellett várni – de megérte. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam a darabot a londoni West End-en is, így össze tudtam hasonlítani Szirtes Tamás rendezésével. Bevallom, teljesen lenyűgözött, nekem sokkal jobban tetszett a magyar, mint a londoni. Imádtam minden egyes másodpercét – mert a Billy Elliot az a darab, amit mindenkinek látnia kell, mutatom, miért:

Mészáros Dorka írását olvasod.

Fesztivál, barátok, kikapcsolódás, család, írás

Kíváncsi vagy arra, hogy vajon mit csinál egy nagyon fiatal szerző ezen a nyáron? Mészáros Dorka, az Én vagy senki szerzője igazán pörgős nyár elé néz.

Olvassátok el az interjút, aztán vegyétek kézbe a könyvét is! 

Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen!

Senki sem tökéletes, de ez így van jól... De mi van, ha valaki csak mutatja magáról, hogy minden rendben? A tökéletességet könnyű eljátszani, elhanyagolni valakit szintén egyszerű, és most nemcsak a szülő-tini kapcsolatra gondolok, hiszen a barátainkat is ugyanúgy parkolópályára tehetjük. Ez az izgalmas krimi garantáltan beszippant. Hét erős karakterű főszereplőn keresztül kiderül, hogy mindenkinek van problémája, hogy egyedül senki nem képes megbirkózni egy traumával, megmutatja, hova vezet az, ha a szülők elhanyagolják a gyerekeket, vagy mi történik, ha a barátok nem figyelnek egymásra. A kamaszoknál semmi nem mindegy – a legkisebb apróság is üvöltő segélykiáltás lehet, de kell hozzá egy szemüveg, amivel láthatod. És te is kellesz hozzá. Idő-türelem-megértés-nyitottság-szeretet: 5 egyszerű szó, ami életeket változtathat meg. Nézzük, hogyan!

Nem vagy egyedül!

Mészáros Dorka első könyve, az Én vagy senki amellett, hogy egy elképesztően fordulatos és modern krimi, hitelesen és sablonok nélkül mutatja meg, mennyire sokféle problémával kell megküzdenie ma egy átlagos kamasznak. Testképzavar, kirekesztettség, nemi identitás miatti zavarodottság, és bűntudat, bűntudat, bűntudat. Ismerd meg az Én vagy senki hét főszereplőjét!

Ki lennél az Én vagy senkiből?

Zénó, a laza zenész. Aliz, a népszerű táncos. Nóri, a vad gót. Burni, a bulifelelős izompacsirta. Erik, a magának való kocka. Meli, a visszahúzódó orvospalánta. Gergő, a tökéletes szívtipró. Négy fiú, három lány, akik úgy döntenek, összefognak, hogy kiderítsék, ki akarja megölni őket...Mészáros Dorka összeállított egy tesztet, hogy megtudd, ki lennél krimijéből, az Én vagy senkiből!

Két könyv, ami nélkül ne menj haza a Könyvhétről!

Keresd két újdonságunkat a Könyvhéten! Egy izgalmas krimi és egy felkavaró naplóregény mutatkozik be a 123-as pavilonnál a Vörösmarty téren 2016. június 9-13. között. A könyveken túl remek programokkal is várunk, nem tilos semmi! Keresd a Tilos az Á könyveket a Könyvhéten!

Macska a galambok között

2014-ben egy kisvárosban ismeretlen gyilkos megölt három tinédzsert. A rendőrség nyomok híján tehetetlen, az életben maradt fiatalok, úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a bűntény megoldását. Hamar kell cselekedniük, még 7-11, azaz július 11-e előtt… A tét pedig nem is kevés: az életük. Olvasd el az ajánlónkat Mészáros Dorottya Én vagy senki c. kamaszkrimijéről!