Herbszt László

A Magyar Iparművészeti Egyetemen végzett alkalmazott grafikus szakon. Finoman kidolgozott, jellegzetes, precíz munkái, visszafogott színvilága, félreismerhetetlen, a közös (pop)kultúránk tárgyaiból és épületeiből alkot nagyon hangulatos képeket. Tervez logót, cimkéket, katalógust, borítót, véges arculatokat, több grafikai stúdió art directora, többszörös Graphic Design és Arany Rajzszög-díjas. A KREA Művészeti Iskola tanára. Számos gyerekkönyvet illusztrált.

Könyvei a Pagonynál:
Tasnádi István: A kőmajmok háza

IBBY-díjas A kőmajmok háza!
2013-06-06

IBBY-díj. Ezt a díjat a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb magyar gyerekkönyveinek.

Örömmel jelentjük, hogy ismét egy Pagony könyv lett a legjobb!

A tavalyi év könyvterméséből Tasnádi István regénye, A kőmajmok háza lett az Év gyermekkönyve.

És hogy miért, azt olvassátok el Gombos Péter laudációjában!

Tovább olvasom...
Tasnádi István: A kőmajmok háza
2012-02-28
#Tilos Az Á

Kornélék házába nyárra egy okoskodó kislány érkezik a nagymamájához. Foly­ton valami mágikókról és nyambikvarákról karattyol, és hogy ő titokban szala­mandra, Kornél pedig garabonciás... Csakhogy az események meglepően iga­zolják Izabella agymenéseit, és Kornél végül együtt próbálja kideríteni vele, hogy mi is a helyzet a mágikókkal, hova tűnt az apja, és miért hallgat a múltról mélyen az anyja.

Tasnádi István ifjúsági regénye varázslatról és felnövésről áprilisban jelenik meg a Könyvfesztiválra. Olvassatok el belőle most egy fejezetet!

Tovább olvasom...
A csodálatos szemüveg

Finy Petra Aranyvackor különdíjas meséje a Kicsi Kovács Áronról szól, aki szemüveget kap, de nem akármilyet: a szemüvegen keresztül felélednek Budapest megszokott tájai. A hol vicces, hol továbbgondolásra hívó képeket-hasonlatokat Herbszt László részletgazdag grafikái keltik életre. Mind a többrétegű szöveg, mind a grafika felnőttnek-gyereknek egyaránt élvezetessé teszi a könyvet. A csodálatos szemüveg a Naphegy Kiadó 2011-es könyvheti újdonsága.

Tovább olvasom...