Herbszt László

A Magyar Iparművészeti Egyetemen végzett alkalmazott grafikus szakon. Finoman kidolgozott, jellegzetes, precíz munkái, visszafogott színvilága, félreismerhetetlen, a közös (pop)kultúránk tárgyaiból és épületeiből alkot nagyon hangulatos képeket. Tervez logót, cimkéket, katalógust, borítót, véges arculatokat, több grafikai stúdió art directora, többszörös Graphic Design és Arany Rajzszög-díjas. A KREA Művészeti Iskola tanára. Számos gyerekkönyvet illusztrált.

Könyvei a Pagonynál:
Tasnádi István: A kőmajmok háza

Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Ismerd meg Herbszt Lászlót!
2023-03-03
#Kávé mellé

Bemutatjuk Herbszt Lászlót, a legújabb Tilos az Á antológia, a Költővel nem járnék és még sok más gyönyörű és vagány könyv illusztrátorát. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

Tovább olvasom...
IBBY-díjas A kőmajmok háza!
2013-06-06

IBBY-díj. Ezt a díjat a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb magyar gyerekkönyveinek.

Örömmel jelentjük, hogy ismét egy Pagony könyv lett a legjobb!

A tavalyi év könyvterméséből Tasnádi István regénye, A kőmajmok háza lett az Év gyermekkönyve.

És hogy miért, azt olvassátok el Gombos Péter laudációjában!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások