Egy kis csoda minden napra

Itt vannak a kedvenc művészi mesekönyveink

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél fiatalabb kortól kezdve találkozzanak különleges, léleksimogató mesékkel és csodaszép, művészi illusztrációkkal. Így nem csak a kreativitásuk, de az önkifejezésük is játszva fejlődhet, és biztosan sokkal több csodát fedezhetnek majd fel maguk körül a világban. Ebben a válogatásban a kedvenc művészi mesekönyveinket válogattuk össze. Olvass tovább!

hol_keszul_a_muveszet_borito.jpgHol készül a művészet? 0-99 éveseknek

Révész Emese művészettörténész és Grela Alexandra festőművész, illusztrátor 25 korszakos jelentőségű alkotó képzelt műtermének ábrázolásával mutatja be a képzőművészetet, az altamirai barlangrajzoktól a Banksy-graffitikig. Valamennyi jelenet a művészet születésének legtitkosabb helyén, a műteremben játszódik, ahol az alkotás folyik.

A könyv rengeteg humorral és játékossággal próbál arra csábítani, hogy belevesszünk a különböző stílusokba, részletekbe, és ezáltal ismerjük meg az irányzatokat, a technikákat, egy-egy korszak látásmódját, az alkotás módjának változó metódusát.

A képeken, melyek mindig az adott kor stílusában készültek, megkereshetjük kísérőnket, sőt néhány oda nem illő elemet is. A böngésző oldalain több ezer évet utazhatunk vissza az időben és közben bejárhatjuk a földkerekséget Japántól Dél-Amerikáig! Kalandra fel!

Szerezd meg most!

alomjaro_marton_borito_1000px.jpgÁlomjáró Márton 5-8 éveseknek

Az álmok csodálatos dolgok. Fantasztikus tájakra repíthetnek minket, segíthetnek megérteni önmagunkat és feldolgozni a legnehezebb helyzeteket is. Néha pedig egyszerűen csak megnevettetnek és kreatív gondolatokat csepegtetnek az ébren töltött óráinkba. Majoros Nóra mesefüzére az álmok birodalmába kalauzol minket.

Szabó Marci egy mindennapi kisfiú, aki álmában egy ezerszínű, csodákkal és kalandokkal teli másik világban jár. Itt ő Álomjáró Márton. Legjobb barátja pedig Medve, aki ebben a világban egy hatalmas védelmező társ, míg az ébrenlétben egy egyszerű játékmackónak látszik. Ők ketten minden képzeletet felülmúló kalandokban vesznek részt.

A lírai hangulatú, mégis kalandos meséket Maros Krisztina illusztrációi egészítik ki. A rajzok egyszerűek, csodaszépek, mozgalmasak és békések egyben. A könyvet nézegetve könnyen támad olyan érzésünk, hogy egy valódi kisgyerek álmaiból elcsent, varázslatos fotók ezek, melyeken át a lélek legmélyéig láthatunk.

Tedd korásba!

kemenysepro_kelemen_borito_1000px.jpegKéményseprő Kelemen 5-8 éveseknek

Marék Veronika neve bizonyára mindenkinek ismerősen cseng, neki köszönhetjük Boribont, Kippkoppot, és még sok más, nagyszerű karaktert. Szegedi Katalin illusztrációit pedig azonnal felismeri, aki egyszer is találkozott a műveivel, tényleg utánozhatatlanul csodálatos minden egyes képe. Ez a minden tekintetben kiemelkedő páros hozta el Kéményseprő Kelement, Marék Veronika legelső, eddig kiadatlan meséjét hősiességről, szerelemről, reményről, és a régi Budapestről.

"Fiatal voltam, körülbelül húszéves, amikor megszületett bennem ez a mese. Azóta őrizgettem saját magamnak. Most elengedem, olvassák el mások is. Szegedi Katalin költői képeivel új életet kapott a réges-régi mese, és remélem, ma is lesznek, akiknek örömöt szerez, és akiket megvigasztal. A mesében benne van a hatvanas évek csodavárása, az, hogy semmi sem lehetetlen, s a hozzád méltó párod pillanatok alatt rád találhat." - írja Marék Veronika.

Kattints ide ezért a fantasztikus könyvért!

28219.jpgA macskaherceg kilencedik élete 5-10 éveseknek

Gimesi Dóra, A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY - International Board on Books for Young People) Honour listjén helyet kapó könyve, A Macskaherceg kilencedik élete, igazi gyöngyszem.

Tudtad, hogy a Városligetben az öreg platánt igazából özvegy Závoczki Endrénének hívják? Az is megeshet, hogy egyszer csak mesélni kezd a kőkirályfi és a vízi tündér szerelméről, amitől megállt Budapesten az idő, és minden tele lett boldogsággal.

De nemcsak a városligeti, a Tisza-parti fák is sokat tudnak mesélni: egy tavasztündérről és a Macskahercegről, a szorgosról és a csélcsapról, akiket mégis összeköt egy láthatatlan fonál, amit a halál sem tud elszakítani.

Mint a szerelmesek sorsa, úgy fonódik össze Gimesi Dóra meséiben és Szegedi Kati illusztrációiban a humor és az érzelem, a hétköznapok és a lírai képzelet világa.

Rendeld meg!

keptelen_keprablas_borito_1000px.jpgKéptelen képrablás - Mesék a múzeumból 6-10 éveseknek

Hogy hol találkozik a képzőművészet, a színház és a gyerekirodalom? Hát itt, a Képtelen képrablásban! Volt egyszer tizennégy festmény, ezekről született tizennégy történet, melyek először előadás formájában keltek életre, most pedig antológiába gyűjtve olvashatók. Ráadásul Rubik Anna varázslatos illusztrációival!

Ha szeretitek a jó történeteket, ha szeretnéd közelebb hozni a festészetet a gyerekekhez, ha te is úgy gondolod, a képzőművészet minden korosztályhoz szól, akkor a Képtelen képrablást imádni fogod!

Rubik Anna illusztrációi zseniálisan gondolják tovább a képeket, tele vannak játékossággal és kreativitással, akárcsak a kötetben szereplő tizennégy történet. Barangoljatok a gyerekekkel együtt a képzőművészet és a mesék világában!

Szerezd meg most!

_a_balna_es_a_srac_borito_1000px.jpgA Bálna és a Srác 6-10 éveseknek

„Ki ismerte a fiút, aki olyan picinek született, mint egy légy?” – így kezdődik a történet a Srácról, aki a messzi északon élt, kisebb volt, mint a többiek, nem szerette, ha Cérnának hívják, és egy napon elege lett abból, hogy mindenki csúfolja. Az apró, ám bátor fiúról, aki elhatározta, hogy világgá megy. De ugyanannyira szól a történet a cserfes, kicsit duci kislányról, Lídáról is, na meg arról, hogyan kötöttek barátságot egy csapdába esett fókával, egy törött szárnyú kormoránnal, a világ legszelídebb bálnájával, vagy hogy miként esett Lída az óriások fogságába, és hogyan próbálta kiszabadítani őt Cérna...

Az északi hangulatú meseregényt olvashatjuk a környezetvédelem kérdései felől, láthatjuk benne egy koraszülött kisfiú történetét, de mindezek mellet Kiss Noémi varázslatos regénye a barátságról, a bátorságról, a menekülésről és a szabadságról is mesél – Molnár Jacqueline szemet gyönyörködtető illusztrációkat készített hozzá. Az illusztrációk szinte önállóan is történetet mesélnek, mi legalábbis hosszú-hosszú ideig tudjuk ámuldozva lapozgatni ezt a téli hangulatú kötetet.

Rendeld meg!


a_kepek_tortenete_gyerekeknek_borito_1000px.jpgA képek története gyerekeknek 8-14 éveseknek

A képek története gyerekeknek című művészettörténeti könyv végigkalauzol minket azon, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a telefonnal készült fotókig, érintve minden fontos állomást és a legmeghatározóbb alkotókat. Olyannyira nagy sikert aratott az olvasók és a szakma körében egyaránt, hogy a Bolognai Gyerekkönyvvásáron díjat is nyert, és már több, mint 12 nyelvre lefordították.

David Hockney, az egyik legnagyobb hatású kortárs művész jegyzi a könyvet, aki hatalmas tudását szerencsére rendkívül szórakoztató és magával ragadó stílusban tudja megosztani a kis olvasókkal. Hockney alkotótársa Martin Gayford művészettörténész, együtt mesélnek mindenki számára érthetően és befogadhatóan olyan nagy művészek alkotásairól, mint Monet vagy Caravaggio.

Bár a könyv a fiatalabb generációnak készült (létezik egy felnőtt verziója is), nem csak a gyerekek számára lesz érdekes. A sok-sok új információ mellett olyan kérdéseket is felvet, amik kisiskolás kortól kezdve mindenkit elgondolkodtatnak.

Rendeld meg!

Kapcsolódó termékek