Holnaptól minden rendben

Tallér Edina

Holnaptól minden rendben

Bolti ár: 2290Ft
Kedvezményes ár: 1947 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Tilos az Á Könyvek, 2015
192 oldal, 150x200 mm, Puha borító  

Úgy kezdődött, hogy Eszter elment New Yorkba. A lány hiányát semmi sem pótolhatja, de nem is ez a cél. Még mindig naponta beszélgetnek, hiszen mindkettejüknek van mivel megbirkóznia. Benit a közelgő felvételi mellett legjobb barátja, Fedor sorsa aggasztja: az ukrán származású fiú szülei válófélben vannak. Fedor elveszettnek és elfelejtettnek érzi magát ebben az érzelmi és történelmi viharban, így Beni és Andris helyett új „barátok” felé sodródik. Eszternek sem könnyű: nagyon hiányzik neki Budapest, az otthoni barátok és a szerelem, de feltűnik a színen egy amerikai srác, aki eltereli a gondolatait. A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Hol van ilyenkor Beni? Rendbe lehet még ez az egészet hozni, és ha igen, vajon érdemes-e? Mi a jó döntés: kitartani a másik mellett, vagy elengedni egymás kezét?

Ezt a könyvet 12-16 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Kiskunhalason született, 1971-ben. Író, újságíró, a Hajtűkanyar és az Irodalmi Sátor Egyesület alapító tagja. A Stúdió 13 nevű színházi alkotóközösség író-dramaturgja. 2007 óta publikál irodalmi lapokban. 2010-ben jelent meg A húsevő című regénye a Kalligram gondozásában, valamint Egy perccel tovább című drámája a Mozgó Világban, majd 2013-ban a Lehetek én is.
Az ifjúsági irodalomban 2014-ben jelentkezett első regényével, a Most akkor járunk?-kal, amit nagyon magukénak éreztek a Tilos az Á kiadó kamasz olvasói.
Hogy miért lehet olyan jól azonosulni vele, az talán kiderül ebből:
"A regény ötlete már évek óta érlelődik bennem. Nagyon-nagyon szerencsés helyzetben vagyok: van egy fiam és egy lányom, nekik pedig vannak barátaik. Mondanom sem kell, hogy időnként átjáróház a lakás, kamaszfiúk ki, kisiskolás lányok be, és fordítva. Vagy mindenki egyszerre. Elképesztő élményanyag és karakter-kavalkád. Adott volt a téma: hogyan látja egy kamaszfiú a világot, mi foglalkoztatja, mik az álmai, mi teszi boldoggá, mi bizonytalanítja el. Úgy gondoltam, közelebb tudok kerülni ezekhez a kérdésekhez, ha egy tizenéves srác nézőpontját és nyelvét veszem alapul."

A szerző más könyvei

  • Tallér Edina
    Tilos az Á Könyvek
    1947 Ft (-15%)
    2290 Ft
    Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd lány, akivel szinte ikrekként nőttek fel. Ám egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek!

Cikkek

Engem azzal büntettek, hogy egy hétig nem olvashattam

Mit csinál az író nyáron? 16. rész - Interjú Tallér Edinával

2016. augusztus 15. - Pagony cimkék: TilosAzÁ interjú 

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Tallér Edina a Most akkor járunk? és a Holnaptól minden rendben c. regények szerzője!

Holnaptól tényleg minden rendben

Egy tizennégy éves problémái

2015. október 30. - Bánáti Anna cimkék: TilosAzÁ 

Keep calm its gonna be okBárki mondhat bármit, nyolcadikosnak lenni nem könnyű. Sőt talán ez az egyetlen olyan időszak az ember életében, amikor később sem csak legyint rá és nevet egyet, hanem utólag nézve is emlékszik rá, hogy milyen kemény volt tizennégy évesnek lenni. A Most akkor járunk?-ból már megismert Beni a folytatásban napjainkban, 2015 őszén, tizenhat éves fejjel meséli el, hogy milyen volt az a bizonyos 2013/2014-es tanév, hogy hogyan birkózott meg azokkal a problémákkal, amikkel a legtöbb nyolcadikosnak szintén szembe kell néznie.

"A saját anyám is rajtam röhögött..."

Részlet Tallér Edina új könyvéből

2015. október 29. - Bánáti Anna cimkék: TilosAzÁ 

Holnaptol minden rendbenBeni élete ott folytatódik, ahol a Most akkor járunk?-ban abbamaradt. Barátnője, Eszter New Yorkba költözött, és egyre nehezebben megy a vele való kommunikáció; közeleg a felvételi, és valahogy senki sem képes semmi másról beszélni; Fedor egyre furcsábban viselkedik, Andris agya pedig csak a csajok és a sport körül jár... A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Olvass bele Tallér Edina legújabb könyvébe, a Holnaptól minden rendbenbe!