Horváth Ildikó

1977-ben született Budapesten, grafikus, illusztrátor. 2018-as, Irány Észak!-című mesekönyve megjelenése óta pedig nemcsak illusztrátor, de meseíró is. 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafikai szakán. Mint mondja, "egyetem után dolgoztam fazekasként, kézműves tanárként, majd több éven keresztül reklámgrafikusként. 2013 óta foglalkozok könyvillusztrálással. Illusztrációimmal külföldi és hazai kiállításokon is egyaránt részt veszek." Többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa állandó illusztrátora. Lackfi János négy alapszóval jellemezte Horváth Ildi illusztrációit: otthonosság, játékosság, gazdagság, világteremtés.

Látogass el Tükörképföldre!
2023-03-31 - Julcsifrindt
#Ezt olvassuk

Wéber Anikó sokoldalú szerző, aki egyaránt örvendezteti meg olvasmányos mesékkel az 5-8 éves és a 9-12 éves korosztályt is. Kisebbeknek szóló történetei, mint a Ragacs, a hős kismacska, és az első olvasós Marci-sorozat színes, vidám, rövid történeteket tartogat az óvodás, kisiskolás korosztálynak. Mélyebb, metaforákban gazdag, valódi kiskamasz konfliktusokat feldolgozó, és a gyermeki pszichét feltáró regényei, mint pl. Az osztály vesztese, Zuhanórepülés vagy a Visszahangország elengedhetetlen elemei a 9-14 évesek könyvespolcának. Új könyvében, az Anna Tükörképföldönben egyszerre ötvözi a kisebbeknek szóló varázslatos mesevilágot, és a lélektani történeteket, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorozatban, a kisiskolás korosztály számára. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Tortaparádé és süteménykavalkád
2022-04-21 - Bea
#Ezt olvassuk

Ettek sütit a fáraók? Mitől volt édes a torta, amikor még nem volt cukor? Hol terem a cukornád? Mi az a mocsi és a baklava? Gyere velünk egy izgalmas időbeli és térbeli utazásra a sütemények és torták világába, hogy ezekre, és még számos más izgalmas-édes kérdésre megkapd a választ! Ha tetszett a Sandwich grófja, Kalas Györgyi most megjelenő könyvét is falni fogod!

Tovább olvasom...
A méz és a méhek
2022-04-21
#Olvasósarok

A te napod sem lehet teljes egy kocka csokoládé vagy egy falat finom sütemény nélkül? Ne adj isten, az egész család édesszájú, és a leggyorsabban fogyó termék otthon a liszt és a cukor? Esetleg érdekel az ételek története, és szeretted a Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyvet is? Akkor remek hívünk van, ugyanis megérkezett Kalas Györgyi legújabb könyve, melyben ezúttal kedvenc süteményeink történetének jár utána! Lapozz bele a Pavlova kisasszony és a dobostorta című, ínycsiklandozó kötetbe!

Tovább olvasom...