Horváth Ildikó

1977-ben született Budapesten, grafikus, illusztrátor. 2018-as, Irány Észak!-című mesekönyve megjelenése óta pedig nemcsak illusztrátor, de meseíró is. 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafikai szakán. Mint mondja, "egyetem után dolgoztam fazekasként, kézműves tanárként, majd több éven keresztül reklámgrafikusként. 2013 óta foglalkozok könyvillusztrálással. Illusztrációimmal külföldi és hazai kiállításokon is egyaránt részt veszek." Többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa állandó illusztrátora. Lackfi János négy alapszóval jellemezte Horváth Ildi illusztrációit: otthonosság, játékosság, gazdagság, világteremtés.

Tortaparádé és süteménykavalkád
2022-04-21 - Bea
#Ezt olvassuk

Ettek sütit a fáraók? Mitől volt édes a torta, amikor még nem volt cukor? Hol terem a cukornád? Mi az a mocsi és a baklava? Gyere velünk egy izgalmas időbeli és térbeli utazásra a sütemények és torták világába, hogy ezekre, és még számos más izgalmas-édes kérdésre megkapd a választ! Ha tetszett a Sandwich grófja, Kalas Györgyi most megjelenő könyvét is falni fogod!

Tovább olvasom...
A méz és a méhek
2022-04-21
#Olvasósarok

A te napod sem lehet teljes egy kocka csokoládé vagy egy falat finom sütemény nélkül? Ne adj isten, az egész család édesszájú, és a leggyorsabban fogyó termék otthon a liszt és a cukor? Esetleg érdekel az ételek története, és szeretted a Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyvet is? Akkor remek hívünk van, ugyanis megérkezett Kalas Györgyi legújabb könyve, melyben ezúttal kedvenc süteményeink történetének jár utána! Lapozz bele a Pavlova kisasszony és a dobostorta című, ínycsiklandozó kötetbe!

Tovább olvasom...
Barni és a lomtalanítás - részlet
2022-01-27
#Olvasósarok

Barni egy szomorú kisfiú, de szerencsére a lomtalanítás során összetalálkozik Elekkel és Benővel. A vízilóforma és elefántféle plüssjátékok hamarosan Barni titkos barátai lesznek, és segítenek a kisfiúnak túljutni mindenféle nehézségen. Tanácsokat adnak neki, hogyan barátkozzon össze az ovis csoportba érkező új kislánnyal, együtt találják ki a farsangi jelmezét, és azt is, mit adjon anyának születésnapjára. Barni megosztja velük legnagyobb bánatát is: apa nem jön haza többet, mert autóbaleset érte. A plüssök segítségével végre meg tudják beszélni anyával a történteket, Barni pedig megerősödve, bátran vághat neki az iskolának.

Olvass bele Mészöly Ágnes csodálatos mesekönyvébe!

Tovább olvasom...