Horváth Ildikó

1977-ben született Budapesten, grafikus, illusztrátor. 2018-as, Irány Észak!-című mesekönyve megjelenése óta pedig nemcsak illusztrátor, de meseíró is. 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafikai szakán. Mint mondja, "egyetem után dolgoztam fazekasként, kézműves tanárként, majd több éven keresztül reklámgrafikusként. 2013 óta foglalkozok könyvillusztrálással. Illusztrációimmal külföldi és hazai kiállításokon is egyaránt részt veszek." Többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa állandó illusztrátora. Lackfi János négy alapszóval jellemezte Horváth Ildi illusztrációit: otthonosság, játékosság, gazdagság, világteremtés.

Kutyá(s könyve)t mindenkinek!

Mi lehet az a kedves, szeretett figura, amiről minden gyerek lelkesen olvas vagy hallgat mesét? Naná, hogy a kutya! Nem csoda, hiszen a kutyák minden könyvben kalandos, hűséges, jóságos, barátságos, vidám és nagyszívű karakterek, akik nemcsak jó példát mutatnak, de a róluk szóló történetek könnyedén lekötik a fiatal olvasók figyelmét. Összegyűjtöttük a kedvenceinket a témában, hogy a rengeteg négylábúakról szóló könyv közül könnyebben választhass. Bölcsitől alsóig mindenkinek van egy kutyás könyvünk!

Tovább olvasom...
Praktikus kalauz a kutyák világába
2021-10-25 - Vera

Megjelent Horváth Ildi legújabb, ismeretterjesztő jellegű könyve, melynek nem csak illusztrátora, de szerzője is. A Tacskó, vizsla és a többiek szól azokhoz, akik imádják a kutyákat, és mindent tudni akarnak róluk, de azokhoz is, akik szeretnének kutyust, de nem tudják, milyen fajta illene legjobban a családba. Az egyedülálló kutyás képeskönyv megismertet a különböző kutyafajokkal, az olvasó megtanulhatja megérteni a kutyák testbeszédét, megismerkedhet a házőrzők történelmével, sőt izgalmas történeteket is olvashat a leghíresebb négylábúakról. Ráadásul mindezt Horváth Ildi szórakoztató és csodaszép illusztrációit böngészve.

Tovább olvasom...
Tacskó, vizsla és a többiek
2021-10-07 - Julcsifrindt
#Ezt olvassuk most

Imádod az állatokat, különösen a kutyákat? Mindent tudni szeretnél négylábú, hűséges társainkról? Szeretnél egy kiskutyát, de nem tudod, hogyan válassz? Horváth Ildi Tacskó, vizsla és a többiek című legújabb könyve segítségedre lesz, hogy mindent megtudhass a cuki, csaholó szőrgombócokról, és egyben a legjobb döntést hozhasd, mielőtt hosszú évekre társadul fogadnál egy állatot. Ismerd meg a legújabb kutyás könyvünket!

Tovább olvasom...