Wéber Anikó

1988-ban született Tatabányán, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró. Magyar- és filozófiatanár szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi karán. A diploma megszerzése után egy budapesti általános iskolában dolgozott pedagógusként. Késöbb újságíróként kezdett dolgozni, 2016-ban jelent meg első könyve, Az osztály vesztese a Pozsonyi Pagony kiadónál, mely az iskolai zaklatás témáját dolgozta fel. Ezt követően még két regényt írt, melyek szintén ezt a kérdéskört járták körbe, El fogsz tűnni és Zuhanórepülés címmel. Kisebb gyerekeknek szól Ragacs, a hős kismacska című könyve, Marci sorozata pedig az olvasás tanulásában segíti az általános iskolásokat.

Látogass el Tükörképföldre!
2023-03-31 - Julcsifrindt
#Ezt olvassuk

Wéber Anikó sokoldalú szerző, aki egyaránt örvendezteti meg olvasmányos mesékkel az 5-8 éves és a 9-12 éves korosztályt is. Kisebbeknek szóló történetei, mint a Ragacs, a hős kismacska, és az első olvasós Marci-sorozat színes, vidám, rövid történeteket tartogat az óvodás, kisiskolás korosztálynak. Mélyebb, metaforákban gazdag, valódi kiskamasz konfliktusokat feldolgozó, és a gyermeki pszichét feltáró regényei, mint pl. Az osztály vesztese, Zuhanórepülés vagy a Visszahangország elengedhetetlen elemei a 9-14 évesek könyvespolcának. Új könyvében, az Anna Tükörképföldönben egyszerre ötvözi a kisebbeknek szóló varázslatos mesevilágot, és a lélektani történeteket, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorozatban, a kisiskolás korosztály számára. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Rejtélyes képkeretező
2023-03-31
#Olvasósarok

Megérkezett Wéber Anikó legújabb ifjúsági regénye, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorozatban. Az Anna Tükörképföldön egy varázslatos történeten keresztül segít a kisiskolásoknak megtanulni figyelni másokra és jobban megérteni a körülöttük élők érzéseit. Ezzel a regénnyel nem csak az önálló olvasást gyakorolhatják a gyerekek, de azt is megtanulhatják, hogy néha elég figyelni másokra ahhoz, hogy megoldódjanak a problémák. Minden visszahúzódó kisiskolásnak szeretettel ajánljuk! Olvasd el az első fejezetet!

Tovább olvasom...
Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról
2023-02-10 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

A legfrissebb megjelent rész, a Rumini kincsei kapcsán felelevenítettük, miért szeretjük annyira a Most én olvasok!-könyveket!

Tovább olvasom...