Wéber Anikó

1988-ban született Tatabányán, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró. Magyar- és filozófiatanár szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi karán. A diploma megszerzése után egy budapesti általános iskolában dolgozott pedagógusként. Késöbb újságíróként kezdett dolgozni, 2016-ban jelent meg első könyve, Az osztály vesztese a Pozsonyi Pagony kiadónál, mely az iskolai zaklatás témáját dolgozta fel. Ezt követően még két regényt írt, melyek szintén ezt a kérdéskört járták körbe, El fogsz tűnni és Zuhanórepülés címmel. Kisebb gyerekeknek szól Ragacs, a hős kismacska című könyve, Marci sorozata pedig az olvasás tanulásában segíti az általános iskolásokat.

Mit olvasnak szívesen a gyerekek?
2024-06-16
#Ezt olvassuk

Hogy a mai gyerekek nem olvasnak? 400, leírjuk még egyszer, 400 gyerek jelentkezett a Magyar Gyerekkönyv Fórum felhívására. Mi volt a felhívás célja? Összeállítani egy olyan diákzsűrit, akik a szakmai zsűri által szelektált rövidlistából kiválasztják a számukra legjobbnak tartott gyerek- és ifjúsági könyveket, hogy ezek megkaphassák az Év Gyerekkönyve Díjat. De hogy döntöttek a gyerekek? Olvass tovább, mutatjuk!

Tovább olvasom...
Ezek a könyveink kerültek a Merítés-díj shortlistjére!
2024-06-11
#Ezt olvassuk

A legtöbb olvasónak – felnőttnek és gyereknek egyaránt – ismerős lehet a moly.hu weboldal, ahol bárki létrehozhat saját virtuális könyvespolcot, idézeteket oszthat meg kedvenc könyveiből, és ami a legfontosabb, értékelheti is az olvasmányait. 2014 óta a közösség és a szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt könyvek díjat is kapnak, több kategóriában – ez a Merítés-díj. Idén összesen hét könyvünk került fel a Merítés-díj 2024-es TOP 10-es listájára, 4 gyerekirodalom, és 3 ifjúsági irodalom kategóriában. Olvass tovább, és szoríts a kedvenceidnek! Ne felejts el szavazni sem!

Tovább olvasom...
Frissítő újdonságok a meleg napokra
2024-06-11
#Ezt olvassuk

Aki a közelgő nyári szünetre keres olvasmányt, szerencséje van! A közelmúltban új könyvek költöztek a Pagony boltok polcaira, és már alig várják, hogy valaki beléjük olvasson. Új résszel jelentkezik többek között Széna Bogi, Maszat, Sherlock Bones és Rókazsolt, közben a Ligetben mesélnek a fák, és az Anybody már alig várja, hogy új dolgokat meséljen a tesünkről. És olyan régen látott kedvencek is újra megjelentek, mint Pikó, a nagyotmondó kishal, A csiga és a bálna, és még sokan mások! Olvass tovább, és ismerd meg mindannyiukat!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások