Wéber Anikó

1988-ban született Tatabányán, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró. Magyar- és filozófiatanár szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi karán. A diploma megszerzése után egy budapesti általános iskolában dolgozott pedagógusként. Késöbb újságíróként kezdett dolgozni, 2016-ban jelent meg első könyve, Az osztály vesztese a Pozsonyi Pagony kiadónál, mely az iskolai zaklatás témáját dolgozta fel. Ezt követően még két regényt írt, melyek szintén ezt a kérdéskört járták körbe, El fogsz tűnni és Zuhanórepülés címmel. Kisebb gyerekeknek szól Ragacs, a hős kismacska című könyve, Marci sorozata pedig az olvasás tanulásában segíti az általános iskolásokat.

Légy te is detektív!
2022-09-14 - Hamvas Réka
#Ezt olvassuk most

Elgondolkodtál már azon, hogy a jótanulók élete sem mindig fenékig tejfel? Hogy ők is csak gyerekek, akik barátokra vágynak és játszani szeretnének? Wéber Anikó legújabb vérpezsdítő iskolai krimijében lelepleződik, ki szivatja a tehetséggondozó-szakkörösöket, miközben az újdonsült nyomozók egymást, és önmagukat is jobban megismerik. Az Abszolút Könyvek sorozat legújabb tagja, A Gondolatolvasó egy laza, mégis tartalmas detektívregény, amely izgalmakkal és fontos tanulságokkal is szolgál a felső tagozatos és kisgimnazista olvasóközönség számára. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
A Gondolatdoboz

Wéber Anikó ismét egy letehetetlenül izgalmas krimivel lepett meg minket! Olvass bele A Gondolatolvasóba, és merülj el ebben a pörgős, realisztikus, és mégis varázslatos regényben! Kattints ide az első fejezetért!

Tovább olvasom...
Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról
2022-07-13 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

A legfrissebb megjelent részek kapcsán - Koppány dalokat ír, A jövőbe látó gömb - felelevenítettük, miért szeretjük annyira a Most én olvasok!-könyveket!

Tovább olvasom...