Kálmán Anna

Illusztrátor, Rumini figurájának megalkotója. Kamaszkora óta rajzol, de sokáig nem tudta, hogy ez lesz a hivatása is. A Rumini volt az első nagyobb munkája, és most már hét köteten keresztül kíséri a szereplőket. Rajzolt társasjátékot, játszóteret is a figurákból.

A család védőburkában

Ha Vadadi Adriennt olvas az ember, olyan érzése támad, hogy minden békés és barátságos ebben a világban. Biztonságos burok képződik az olvasó és a hallgatósága körül, nem csoda, hogy a gyerekek imádják ezeket a meséket! Az egyszerű, hétköznapi dolgokról olvasni ugyanis kicsit olyan, mintha egy előre kitaposott ösvényen lépdelnénk: minden olyan ismerős, de azért kicsit mégis más. Kellemes érzés azonosulni a szereplőkkel, érdekes összehasonlítani a saját életünk történéseit a máséval.

Olvasd el Laura, a Pozsonyi úti Pagony bolt üzletvezetőjének ajánlóját és tedd kosárba a Titkos vacsorát!

Tovább olvasom...
Egérke

Sokatok kedvence volt Vadadi Adrienn kedves családi mesegyűjteménye, a Titkos reggeli, most végre megérkezett a folytatás!

Tovább olvasom...
"Rumini sokszor nem fogad szót nekem..."
2016-05-23

2006-ban jelent meg a Rumini, a letehetetlenül izgalmas kalandregény egy vagány kisegérről. Az a siker, amit elért, mindnyájunkat váratlanul ért: megkapta az IBBY-Az Év legjobb gyerekkönyve díjat, később a nemzetközi IBBY is kitüntette, sok iskolában ajánlott olvasmány lett. De ami a legfontosabb: imádják a gyerekek! Így hát nem is maradtak el a folytatások, eltelt 10 év, és íme, hamarisan itt nyolcadik Rumini! Kovács Eszter főszerkesztő beszégetett Berg Judittal.

Tovább olvasom...