Itt vannak Rumini legújabb kalandjai...

...melyeket már egyedül is elolvashatnak a gyerekek!

Ismerd meg a híres tengerész egér, Rumini kisgyerekkorát! Eddig még sosem látott kalandokkal lepett meg minket Berg Judit. A Most én olvasok!-sorozatnagybetűs, 1-es szintű és 2-es szintű részében ugyanis Ruminiről olvashatnak a gyerekek, akár már önállóan is! Kattints ide a folytatásért!

rumini_es_a_latouveg_borito_1000px.jpgVajon milyen lehetett Rumini élete a tengeri kalandok előtt? A Most én olvasok!-sorozatból kiderül! A legelső, nagybetűs részben rögtön megismerhetjük Rumini apukáját, aki egy különleges ajándékkal, egy látóüveggel lepi meg Ruminit. De mi is az a látóüveg? Távcső? Nagyító? Szemüveg? Egyik sem! Mert ez a varázstárgy bizony azt mutatja meg, mit is gondolnak valójában az emberek, akarom mondani az egerek.

A látóüveg segítségével Rumini még egy rablótámadást is sikeresen megelőz, és bár a történet végére elveszíti, nem bánkódik utána, hiszen eddigre megtanulta kiismerni az egereket, és már segítség nélkül is rájön, ha valaki mást mond, mint amit gondol.

Kattints ide, és szerezd meg!

Már ennyiből is láthatjuk, hogy a Nagybetűs rész rövid meséje sem nélkülözi az izgalmakat és az igazi Rumini-hangulatot. Rátkai Kornél illusztrációi olyan világot tárnak az olvasó elé, melyben minden 5-8 éves gyerek örömmel fog kalandozni. Bátran ajánljuk tehát azoknak a nagycsoportosoknak és elsősöknek, akiknek nem lehetett elég Ruminit olvasni. Ebben a kis kötetben már ők maguk is olvashatnak kedvencükről, ráadásul a Rumini-univerzum szeretete nagyszerű motiváció lesz az önálló olvasás felé vezető úton.

rumini.jpgAz 1-es szintű Rumini kincseiben a kisegér meséli el, mi minden történt vele, mielőtt a Szélkirálynő hajósinasa lett. Bár szomorú gyerekkora volt, mégis életvidám, bátor kölyök lett belőle, aki nem fél semmitől.

Miután apukája, aki a példaképe is volt, nem tér vissza az egyik hajóútról, Ruminit a papája neveli fel és tanítja meg minden fontosra. Az olvasást és a számolást a kisiskolás gyerekek ebben a könyvben együtt gyakorolhatják Ruminivel. Papó egy kikncskereső játékot is kitalál Rumini számára, amivel izgalmasabbá teszi a kisegér mindennapjait, később pedig Rumini tervez hasonló játékot Papónak.

Sajnos azonban a nagypapa sem maradhat örökké Ruminivel, így meg kell tanulnia egyedül boldogulni. Rumini azonban minden nehézséghez a tőle megszokott pozitivitással viszonyul.

Nem sokkal később pedig megtalálja új otthonát és családját a Szélkirálynőn, ahol megismeri legjobb barátját, Balikót is.

Tedd kosárba az 1-es szintű részt!

rumini_es_az_ot-toll_borito_1000px.jpgA 2-es szintű rész a Rumini és az öt toll címet viseli, a történet pedig egyre kalandosabb és fordulatosabb. Rumini és Balikó a szabadnapjukat töltik, jól be is vásárolnak mindenféle édességből, ám ami leginkább felkelti a figyelmüket a bazárban, az öt színes varázstoll. Pénzük ugyan nincs rá, de Balikó mindenképpen szeretne öt színes tollat, ezért Ruminivel együtt elindulnak a parkba, hogy keressenek maguknak.

Egy csalafinta pocok azonban még szebb tollak ígéretével becsábítja őket az erdőbe, ahol a társai csapdát állítottak az egereknek! Rumininek minden bátorságára és leleményességére szüksége lesz, hogy ki tudja menteni magukat a kalamajkából.

Az öt színes toll, amit idő közben Balikó összegyűjt, ugyan nem varázserejű, mégis nagyon fontos dolgokra emlékezteti az egereket. A szabadságra, az eszességre, a bátorságra, a barátságra és a szerencsére, hiszen mindegyikre szükségük volt az izgalmas kaland során.

Rendeld meg most a 2-es szintű részt!

rumini_kondor_szigeten_borito_1000px.jpgA 3-as szintű rész, Rumini a Kondor-szigeten, a kisegér első igazi tengeri kalandját meséli el, oldalanként már 8-10 mondattal és bonyolultabb szavakkal, kifejezésekkel tarkítva. Rumini apukája, Trimini, a bátor tengerész, élete első hajóútjára viszi el kisfiát, hogy bevezesse őt a hajózás rejtelmeibe.

Bejárják a közeli békés tenger barátságos szigeteit, és egy varázsboltba is eljutnak, ahol csodálatos eszközöket vásárolhatnak. De nem Ruminiről lenne szó, ha nem keveredne valamilyen kalamajkába már az első utazása során!

Bár Ruminiék eleinte úgy gondolják, a békés tengeren csak a sziklazátonyoktól, és a közelben fészkelő óriási kondortól, a madarak királyától kell tartani, tévednek, és egy kalózhajó tűnik fel a láthatáron, akik börtönbe zárják Triminit.

Rumini csak a saját eszére és leleményességére hagyatkozhat, hogy kiszabadítsa édesapját és hajójukat, a Szélvészt a vad kalózok karmai közül. Vajon sikerül neki?

Rendeld meg a könyvet, és tudd meg a választ!

kepernyofoto-2022-09-23-112806.pngRátkai Kornél illusztrációjaAzoknak is tudjuk ajánlani a Most én olvasok! Rumini könyveket, akik még egyáltalán nem ismerik a tengerész egér kalandjait. Ez a sorozat remek belépő lesz az izgalmas és sokrétű Rumini-világba. Kezdjetek el ismerkedni egyszerre a betűkkel és Ruminivel, így mire megtanul magabiztosan olvasni a kisiskolás, 10 kötetnyi lebilincselő történet várja majd a sorozatban. Így lesz egyik pillanatról a másikra igazi kis könyvmoly a gyerkőcből!

A Most én olvasok!-sorozat egy pedagógusi szakértelemmel megtámogatott projekt, melybe a legjobb kortárs szerzők írnak szuper történeteket. A szöveg a kötetekben fokozatosan válik egyre hosszabbá és összetettebbé. Míg a nagybetűs részben legfeljebb néhány rövid mondat szerepel a képek alatt, a harmadik-negyedik részben már az oldal felét is kiteszi az olvasnivaló. A sorozatok részei nem kötődnek szorosan egymáshoz, így bátran kezdhetünk az első, vagy akár az utolsó résszel is, attól függően, melyik felel meg leginkább a gyerek olvasási szintjének.

szabaditsd_ki_ruminit_3d_crop_1000px.pngPlusz egy jó hír, hogy már kapható a legújabb Rumini-társas is, a Szabadítsd ki Ruminit! Ez a nagytáblás játék egy fantasztikus, nyomozós kaland, melyben kedvenc Rumini-szereplőitekkel lehettek, és meg kell találnotok, hol tartják fogva az elrabolt címszereplőt.

Olvassatok és játsszatok Ruminivel!

Wágner Eszter cikkét olvastad.

Rendeld meg itt a Rumini és a látóüveget!

Kattints ide és rendeld meg a Rumini kincseit!

Kapcsolódó termékek