Itt vannak Rumini legújabb kalandjai...

...melyeket már egyedül is elolvashatnak a gyerekek!

Ismerd meg a híres tengerész egér, Rumini kisgyerekkorát! Eddig még sosem látott kalandokkal lepett meg minket Berg Judit. A Most én olvasok!-sorozat legújabb, nagybetűs részében ugyanis Ruminiről olvashatnak a gyerekek, akár már önállóan is! Kattints ide a folytatásért!

rumini_es_a_latouveg_borito_1000px.jpgVajon milyen lehetett Rumini élete a tengeri kalandok előtt? A Most én olvasok!-sorozatból kiderül! A legelső, nagybetűs részben rögtön megismerhetjük Rumini apukáját, aki egy különleges ajándékkal, egy látóüveggel lepi meg Ruminit. De mi is az a látóüveg? Távcső? Nagyító? Szemüveg? Egyik sem! Mert ez a varázstárgy bizony azt mutatja meg, mit is gondolnak valójában az emberek, akarom mondani az egerek.

A látóüveg segítségével Rumini még egy rablótámadást is sikeresen megelőz, és bár a történet végére elveszíti, nem bánkódik utána, hiszen eddigre megtanulta kiismerni az egereket, és már segítség nélkül is rájön, ha valaki mást mond, mint amit gondol.

Kattints ide, és szerezd meg a legújabb Rumini-mesét!

Már ennyiből is láthatjuk, hogy a Nagybetűs rész rövid meséje sem nélkülözi az izgalmakat és az igazi Rumini-hangulatot. Rátkai Kornél illusztrációi olyan világot tárnak az olvasó elé, melyben minden 5-8 éves gyerek örömmel fog kalandozni. Bátran ajánljuk tehát azoknak a nagycsoportosoknak és elsősöknek, akiknek nem lehetett elég Ruminit olvasni. Ebben a kis kötetben már ők maguk is olvashatnak kedvencükről, ráadásul a Rumini-univerzum szeretete nagyszerű motiváció lesz az önálló olvasás felé vezető úton.

kepernyofoto-2022-09-23-112806.pngRátkai Kornél illusztrációjaAzoknak is tudjuk ajánlani a Rumini és a látóüveget, akik még egyáltalán nem ismerik a tengerész egér kalandjait. Ez a könyv remek belépő lesz az izgalmas és sokrétű Rumini-világba. Kezdjetek el ismerkedni egyszerre a nagybetűkkel és Ruminivel, így mire megtanul magabiztosan olvasni a kisiskolás, 10 kötetnyi lebilincselő történet várja majd a sorozatban. Így lesz egyik pillanatról a másikra igazi kis könyvmoly a gyerkőcből!

A Most én olvasok!-sorozat egy pedagógusi szakértelemmel megtámogatott projekt, melybe a legjobb kortárs szerzők írnak szuper történeteket. A szöveg a kötetekben fokozatosan válik egyre hosszabbá és összetettebbé. Míg a nagybetűs részben legfeljebb néhány rövid mondat szerepel a képek alatt, a harmadik-negyedik részben már az oldal felét is kiteszi az olvasnivaló. A sorozatok részei nem kötődnek szorosan egymáshoz, így bátran kezdhetünk az első, vagy akár az utolsó résszel is, attól függően, melyik felel meg leginkább a gyerek olvasási szintjének.

szabaditsd_ki_ruminit_3d_crop_1000px.pngPlusz egy jó hír, hogy már kapható a legújabb Rumini-társas is, a Szabadítsd ki Ruminit! Ez a nagytáblás játék egy fantasztikus, nyomozós kaland, melyben kedvenc Rumini-szereplőitekkel lehettek, és meg kell találnotok, hol tartják fogva az elrabolt címszereplőt.

Olvassatok és játsszatok Ruminivel!

Wágner Eszter cikkét olvastad.

Rendeld meg itt a Rumini és a látóüveget!

Kapcsolódó termékek