Maros Krisztina

A MOME-n végzett tervezőgrafika szakon, és különböző grafikai stúdióknak dolgozott, majd szabadúszóként kezdett rajzolni. Számos gyerekkönyves projektben és pályázaton vett részt, illusztrált ismeretterjesztő cikket, meseregényt és képeskönyvet is. Első képeskönyvét jelölték a Key Colors Award-ra
A kézi, grafitrajzos technikát gyakran vegyíti színes, festett felületekkel vagy számítógépes technikákkal. Groteszk, nagy, szinte lebegő figurái, jellegzetes, mély, koptatott színvilága teszi különlegessé könyveit.
Varró Dániel gyerekverseihez, a Csimota tolerancia sorozatába készített illusztrált könyveket.
2010-ben Szép Magyar Könyv díjjal tüntették ki.
2011-ben a Két Egér különdíját nyerte el az Aranyvackor illusztrációs pályázaton.

Íme 2023 legjobb gyerekkönyvei!
2024-05-06
#Ezt olvassuk

A Pagony mindig is az igényes gyerekkönyvek kiadása mellett kötelezte el magát. Így számunkra különösen fontos, hogy nemcsak a gyerekek, de a szakma is elismeri a könyveinket, melyeket a legnagyobb odafigyeléssel hozunk létre. Hogy minden évben jelen vagyunk a legjobbak között, óriási megerősítés abban, hogy folyamatosan sikerül valódi értéket közvetítenünk. Idén 7 díjat és 3 különdíjat osztott ki a Hubby zsűrije, amelyek közül 4-et a Pagony kapott. Nagyon büszkék vagyunk a pagonyos jelöltekre és díjazottakra, és szívből gratulálunk a többi Év Gyerekkönyve Díjat kapott szerzőnek is! Olvass tovább, és ismerd meg az összes díjnyertes könyvet!

Tovább olvasom...
Szurkolj velünk!
2024-04-25
#Ezt olvassuk

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

Tovább olvasom...
Sokszor voltam éhes olvasás közben
2020-02-21
#Kávé mellé

Maros Krisztával beszélgettünk a Mézes cukrászda című meseregény megjelenése kapcsán. Olvasd tovább az interjút!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások