Maros Krisztina

A MOME-n végzett tervezőgrafika szakon, és különböző grafikai stúdióknak dolgozott, majd szabadúszóként kezdett rajzolni. Számos gyerekkönyves projektben és pályázaton vett részt, illusztrált ismeretterjesztő cikket, meseregényt és képeskönyvet is. Első képeskönyvét jelölték a Key Colors Award-ra
A kézi, grafitrajzos technikát gyakran vegyíti színes, festett felületekkel vagy számítógépes technikákkal. Groteszk, nagy, szinte lebegő figurái, jellegzetes, mély, koptatott színvilága teszi különlegessé könyveit.
Varró Dániel gyerekverseihez, a Csimota tolerancia sorozatába készített illusztrált könyveket.
2010-ben Szép Magyar Könyv díjjal tüntették ki.
2011-ben a Két Egér különdíját nyerte el az Aranyvackor illusztrációs pályázaton.

Sokszor voltam éhes olvasás közben
2020-02-21
#Kávé mellé

Maros Krisztával beszélgettünk a Mézes cukrászda című meseregény megjelenése kapcsán. Olvasd tovább az interjút!

Tovább olvasom...
Milyen színű a boldogság? – Készítsd el kaleidoszkópod Maros Krisztina varázslatos meséje nyomán!
2018-07-30
#Ezt játsszuk

Maros Krisztina önálló kötetéről először a Silent Book Contest (szövegnélküli képeskönyvek versenye) kapcsán hallhattunk, mikor műve bekerült az élmezőnybe, a döntős alkotások közé. A könyv végül 2017 őszén jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában, Szabó T. Anna gyönyörű versével kiegészülve.

Tovább olvasom...
Balaton, gyerekkacaj, darázscsípés, kertmozi, lecsó
2012-07-16
#Ezt olvassuk

Ezzel az öt szóval jellemzi Maros Kriszta illusztrátor, hogy mit jelent neki a nyár. A hintarabló című nemrég megjelent Pagony könyv rajzolója sokat olvas ikreinek, és még több könyvet vesz kamasz lányának, így tökéletesen képben van az újdonságokkal kapcsolatban, tehát tartsatok vele, olvassátok el, milyen olvasmányokat ajánl ő a hosszú, forró nyárra.

Tovább olvasom...