Nemere István

1944-ben született Pécsett sváb polgárcsaládban. Az államosítás során a család egy részét internálták, minden vagyonukat elvették, így szegényes körülmények közt nevelkedett a Balaton-felvidéken. Az iskolát utálta, nem tudott beilleszkedni. Érettségi után mindenfélét dolgozott a gépgyári segédmunkástól a balatoni mentőcsónakoson át boncsegédségig. Harmincéves korábban jelent meg első könyve. Munka- és grafomániás, többszáz könyvet írt az elmúlt negyven évben, részben sokféle álnéven, kalandregényeket, sci-fit, romantikus regényeket, történelmi ismeretterjesztő sorozatokat. A történelem, földrajz és az irodalom érdekli, és persze az írás. Egy tanyán lakik az Alföldön, állatai közt, ahol minden reggel beszívhatja saját erdője illatát.

Süt a nap, nincs suli, és rejtély van a szomszédban
2017-02-22
#10+

Négy budapesti kiskamasz, Marci, Bence, Gréti és Sára a határ menti Gerlésen nyaralnak, amikor felfigyelnek a falu szélén fekvő nádasban világító furcsa éjjeli fényekre. Krisztiánnal, a helyi talpraesett fiúval kiegészülve megalapítják a Lidércfény Nyomozóirodát, hogy kiderítsék, ki is rejtőzik a nádasban, és mi lehet az éjjelente érkező csónakok titokzatos rakománya.

Tovább olvasom...
Napsütés, erdő, úszás, séta, szerelem
2016-08-10
#10+

Nemere Istvánt, a Lidércfény Nyomozóiroda szerzőjét nem kell bemutatni. A több mint 600 kötettel rendelkező szerzőt kifaggattuk mit csinál a nyáron, kattints és olvasd el az interjút!

Tovább olvasom...
Hazai krimi kiskamaszoknak
2014-04-22
#10+

A címbe azt is írhattuk volna, hogy Szabadság, barátság, kalandság, avagy Tüskevár-történet a mobiltelefonok korában. Mert mindgyik állítás igaz Nemere István új regényére, mely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jelent meg. A könyv valószínűleg nem csak a kiskamaszok körében lesz népszerű, szívesen olvassák majd a nosztalgikus érzelmű felnőttek is, hogy miért, azt Mészáros Márton irodalomtörténész, a KRE BTK Gyermek- és Ifjúsági Irodalom Kutatócsoport tagja elárulja... Aztán csak vessétek bele magatokat a nyomozásba!

Tovább olvasom...